Бензинова печка на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
Бензинова печка на Е39
Колеги иска ми се да сложа бензинова печка на моята е39, но не знам дали ще стане, как и къде трябва да я закача. И след това как да вържа парното към печката и като се включи печката да включва и парното на колата, за да загрее купето. Намерих във форума колеги да продават една печки от е36 и от е32 и не знам коя ще е по подходяща за моята кола(въпреки че мисля ,че няма разлика ) . Ако някой може да ми помогне със схеми или начин на инсталиране ще ми е много от полза, че нова WEBASTO с поставянето излиза цифра която обезкуражава.
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Re: Бензинова печка на Е39
Ами отиваш в "Tips and Tricks" на 3-та страница съм сложил BMW-EBA.
Подкарваш го и вътре откриваш инструкцията с обяснения, схеми и картинки.
Имай в предвид обаче, че бензиновата (поне според швабите) не е интелигентна колкото дизеловата, и не се управлява от MID-a или големия дисплей, ами си има собствено панелче/контролер.
Поздрави и безсмъртие!
Имай в предвид обаче, че бензиновата (поне според швабите) не е интелигентна колкото дизеловата, и не се управлява от MID-a или големия дисплей, ами си има собствено панелче/контролер.
Поздрави и безсмъртие!
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Не съм сигурен, че не може да се управлява от MID-а или навигацията, защото моята си е стокова бензинова и няма допълнителен панел. Друг е въпроса, че не съм я подкарвал, защото е изключена и оригинално колата ми е била с навигация, която поради някаква причина е свалена и сега съм с IRIS, който не може да я управлява, и просто няма как да я включа, а е възможно и да е имала дистанционно.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Vik написа:Ами отиваш в "Tips and Tricks" на 3-та страница съм сложил BMW-EBA.
Поздрави и безсмъртие!
Колега не мога да го подкарам BMW-EBA - нямало достъп или нещо подобно.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
И аз имам бензинова печка и си се управлява от монитора. Друг е въпроса кога ще тръгне и кога няма да ще - тя си знае

- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Колега какво имаш пред вид като казваш кога тръгне кога не. Какви проблеми прави бензиновата печка?
- gentata
- старши ентусиаст
-
Ами от както я имам колата - вече около година, съм се занимавал с печката точно 3 (три) пъти. Първия път като "нова" кола им беше за смяна акумулатора и при ръчното активиране от монитора аха да тръгне и не успя - менюто стана неактивно. И така до като не смених акумулатора с нов. Втория път опитах да я подкарам след като изгасих двигателя (загрял) е не успях
Третия път преди около месец най на края я видях да работи или поне че тръгва да работи, почна да бръмчи, фучи и т.н. но я изключих. В общи линии нямам кой-знае какви впечатления от употребата на печката за сега. Ама идва зима ще я видя.
ПП В BMW-EBA съм виждал упътвания за монтаж на печка но не съм обръщал внимание дали е бензинова или нафтова.

ПП В BMW-EBA съм виждал упътвания за монтаж на печка но не съм обръщал внимание дали е бензинова или нафтова.
Печката е доста полезно нещо през зимния период! Тъй като и аз съм пред тази дилема с нея,съм се ровил доста из интернет пространството и ето какво съм успял да разбера:
Управлява се през MID ,или навигация ....има меню с 2 таймера за настройка на час,когато има настроен час,на голямата навигация започва да "мига" долу вдясно една червена "перчица"
След активиране на печката,тя започва да загрява водата в малкия кръг до около 70 градуса(по спомен) и се изкл,през това време вентилатора в купето работи на 1 или 2-ра чертичка(леко) и загрява купето,размразява стъклата по мъничко и т.н
Печката може да се задейства,чрез таймери 2бр в определени часове ,с дистанционно ,и чрез обаждане на телефона в колата(тук ми е много интересно какви модули трябват и как точно се подкарва тази екстра,ако някой знае нека да сподели)
Бензиновите печки са индивидуални,на Е39 може да се сложи печка само от Е39,Е38 и Е53(с малко промени) .....от други модели не съм сигурен,че ще стане изобщо и ако стане,какъв ще е ефекта!
Проблем който може да настъпи при нея е да не успее да "запали" свеща,също така има едни пластинки на самата печка отгоре които правят номера.....
Иначе по въпроса за монтажа,като допълнителна екстра лично на мен не ми харесва,защото се слага едно допълнително малко мониторче(за бензиновите) ,затова по-добре да се намири донор и да се вземе всичко от него,тоест:
- печка Webasto,намира се зад предния ляв калник ,няма как да не я разпознаете,че това е тя
-всички водни маркучи,заедно с тройниците за моторния отсек(връзката двг и печка) ,водната помпа
-горивопровод от резервоара до печката(като махнете задната седалка има тапа,на която се пробива една дупка и там се смуче горивото)
-подкачваща бензинова помпа
-ауспухова система на печката
-желателно е да вземете и инсталацията заедно с куплунга,за да стане всичко перфектно
Оттам насетне Ви трябва свободно време за да подредите правилно пъзела,който все още и аз не съм подредил,поради това,че хората не познават парите за печка 2-ра употреба,а за тези пък от моргите да не говорим,там алчността няма край
Успех
Управлява се през MID ,или навигация ....има меню с 2 таймера за настройка на час,когато има настроен час,на голямата навигация започва да "мига" долу вдясно една червена "перчица"
След активиране на печката,тя започва да загрява водата в малкия кръг до около 70 градуса(по спомен) и се изкл,през това време вентилатора в купето работи на 1 или 2-ра чертичка(леко) и загрява купето,размразява стъклата по мъничко и т.н
Печката може да се задейства,чрез таймери 2бр в определени часове ,с дистанционно ,и чрез обаждане на телефона в колата(тук ми е много интересно какви модули трябват и как точно се подкарва тази екстра,ако някой знае нека да сподели)
Бензиновите печки са индивидуални,на Е39 може да се сложи печка само от Е39,Е38 и Е53(с малко промени) .....от други модели не съм сигурен,че ще стане изобщо и ако стане,какъв ще е ефекта!
Проблем който може да настъпи при нея е да не успее да "запали" свеща,също така има едни пластинки на самата печка отгоре които правят номера.....
Иначе по въпроса за монтажа,като допълнителна екстра лично на мен не ми харесва,защото се слага едно допълнително малко мониторче(за бензиновите) ,затова по-добре да се намири донор и да се вземе всичко от него,тоест:
- печка Webasto,намира се зад предния ляв калник ,няма как да не я разпознаете,че това е тя
-всички водни маркучи,заедно с тройниците за моторния отсек(връзката двг и печка) ,водната помпа
-горивопровод от резервоара до печката(като махнете задната седалка има тапа,на която се пробива една дупка и там се смуче горивото)
-подкачваща бензинова помпа
-ауспухова система на печката
-желателно е да вземете и инсталацията заедно с куплунга,за да стане всичко перфектно
Оттам насетне Ви трябва свободно време за да подредите правилно пъзела,който все още и аз не съм подредил,поради това,че хората не познават парите за печка 2-ра употреба,а за тези пък от моргите да не говорим,там алчността няма край

Успех

- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Знам, че управлението на печката си е към радиото(навигацията), но аз искам да сложа не оригинална навигация , но тогава управлението на парното май няма да работи, може ли - има ли блок който да включва парното(вентилатора) при включване на печката.
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Колега извинявай, че ти изпозлзвам темата, но и мен ме интересува същия въпрос. Има ли някакъв начин да я подкарам тази печка, без навигация и МИД. Примерно да работи, като дизелова не отключена, когато запалиш колата да работи докато загрее до някакви градуси. С колега сме пробвали и с ДИС да я подкараме, но просто не намерихме от къде или от кое подменю.
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Здравейте колеги.
За тези от вас, които се интересуват от бензиновата печка (оригиналната), ето го документа:
или 5408EN.pdf от BMW_EBA архива, или направо прикачения файл.
Успех.
... и на тези, които казаха че била без панел.
Поздрави и безсмъртие.
За тези от вас, които се интересуват от бензиновата печка (оригиналната), ето го документа:
Успех.
Поздрави и безсмъртие.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Отделен панел за управление на печката няма - поне при мен. Номера на екстрата, фабрично изпълнена е 536 STANDHEIZUNG или 536 Park Heating на англииски.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Vik написа:Здравейте колеги.
Успех.
Поздрави и безсмъртие.
Има без панел и отделно в това ръководство няма 540/535 ...
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
Моето е 520 и пак няма панел, най-вероятно е имало дистанционно или просто колата от завода не е излязла с ИРИС, както е сега, а иначе и на мен по ВИН ми е S536A Standheizung, точно затова се чудя и дали в момента има начин да я подкарам.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Може да пробваш с дистанционно, ако намериш от приятел да пробваш или от морга. В книжката на колата пише как се инициализира дистанционното за да работи с конкретната кола, беше някаква комбинация от бутони. Ако вземеш от някой само за пробата, после ще трябва пак да се инициализира за неговата кола.
Като за начало можеш и да погледнеш в задна дясна колонка под кората дали антенният ти усилвател поддържа дистанционно за печка - виж му номера и провери в realoem. Така ще знаеш дали по рождение колата е имала дистанционно.
Като за начало можеш и да погледнеш в задна дясна колонка под кората дали антенният ти усилвател поддържа дистанционно за печка - виж му номера и провери в realoem. Така ще знаеш дали по рождение колата е имала дистанционно.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2