Гром Аудио
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Гром Аудио
Здравейте колеги,
Днес си купих въпросният аксесоар. Няколко бързи впечатления.
Последната версия на софтуера е 55.
1-во свири все едно съм пуснал ФМ трансмитер има някави странни шумове при слушането на мп3-ки. (На мястото на CD changer-a e монтиран)
2-ро не мога по никакъв начин да си пусна browse на УСБ-то. Натискам бутон 6 или ЦД 6 появя се менюто за 1 секунда и изчезва.
3-то за 3ч ровене по форуми и писане на съпорт мога да кача че това не си струва парите и че не струва толкова колкото всичките го хвалят.
Някой дали е имал подобен проблем. 16:9 V32 firmware.
Днес си купих въпросният аксесоар. Няколко бързи впечатления.
Последната версия на софтуера е 55.
1-во свири все едно съм пуснал ФМ трансмитер има някави странни шумове при слушането на мп3-ки. (На мястото на CD changer-a e монтиран)
2-ро не мога по никакъв начин да си пусна browse на УСБ-то. Натискам бутон 6 или ЦД 6 появя се менюто за 1 секунда и изчезва.
3-то за 3ч ровене по форуми и писане на съпорт мога да кача че това не си струва парите и че не струва толкова колкото всичките го хвалят.
Някой дали е имал подобен проблем. 16:9 V32 firmware.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Гром Аудио
На Е46 сложихме такова и няма грам проблеми. Звука е перфектен и няма никви шумове и т.н.
направил ли си папките 1-2-3-4-5-6 на флашката ?
направил ли си папките 1-2-3-4-5-6 на флашката ?
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Не не са така..
01,02 но само толкова имам..
Гадното е че все едно има едни паразитни шимове. Опцията от копчето 6 като го натисна се появява и изчезва след 1 секунда. Проверих в сайта на грома и намерих там също хора с подобен проблем но 2010 година. Предполагам че след това са го оправили този проблем с фърмварето.
Нямам идея дори човека от който го купих каза че няма представа защо става така.
Пробвахме с няколко броя (3) и всичките правят едно и също нещо. Сменихме с по стар фърмваре и пак е същото.
Гадното е че все едно има едни паразитни шимове. Опцията от копчето 6 като го натисна се появява и изчезва след 1 секунда. Проверих в сайта на грома и намерих там също хора с подобен проблем но 2010 година. Предполагам че след това са го оправили този проблем с фърмварето.
Нямам идея дори човека от който го купих каза че няма представа защо става така.
Пробвахме с няколко броя (3) и всичките правят едно и също нещо. Сменихме с по стар фърмваре и пак е същото.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
ivo86 написа:Не не са така..
Проверихте ли евентуално канекторите да не са ебати нещо ? Щото да се чува шум , може да е от прекъснат кабел някъде на канектора дето идва с гром-а и се монтира отзад на радиото. FW-то ме съмнява да. Търси някъде жица която дава напрежение или нещо от сорта. Човека дето ти го е продал трябва да има още букси , тествайте с други и вижте пиновете как са кво са.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Това беше единственното нещо което не сменихме. И аз към това се насочих. Сега обаче се чудя как се сваля тази навигация за да проверя дали имам АУКС ИН.
По някакъв начин се сваля конзолата около навигацията ама не можах да разбера как а и ме е страх да не счупя нещо.
В интерес на истината, определено не ми харесва как звучи, мп3-ките които слушах са хаус и у дома звучат перфектно, а тук все едно грома е усилен на максимум и изкривява звука ужасно гадно. По принцип мисля въобще не смятам да се занимава повече с това.Според мен това изобщо не си струва парите...
по принцип ми се намира грома в багажника на мястото на CD chanagera.
По някакъв начин се сваля конзолата около навигацията ама не можах да разбера как а и ме е страх да не счупя нещо.
В интерес на истината, определено не ми харесва как звучи, мп3-ките които слушах са хаус и у дома звучат перфектно, а тук все едно грома е усилен на максимум и изкривява звука ужасно гадно. По принцип мисля въобще не смятам да се занимава повече с това.Според мен това изобщо не си струва парите...
по принцип ми се намира грома в багажника на мястото на CD chanagera.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Пробвай със стара версия на фирмуера, преди 40-та, след като вкараха поддръжка на блутут и андроид телефони с по новите фирмуери при някой се получава точно това, кривене на звука и ужасно качество.
Или пробвай с този файл, който съм ти прикачил, разархивирай и го постави в главната директория на флашката с мп3-ките и виж дали ще се оправи качеството и менюто.

Или пробвай с този файл, който съм ти прикачил, разархивирай и го постави в главната директория на флашката с мп3-ките и виж дали ще се оправи качеството и менюто.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз имах подобен проблем с изкривяване на версия 55. Явно в тази версия изходния сигнал е леко силничък, но след като си сложих .cfg файл и намалих изходното ниво на най-ниското възможно, всичко си дойде на мястото.
Направи сравнение в силата на звука на радио и на Mp3 и ако грома има много по-силен звук, значи това ти е проблема!
Аз съм с гром от някокло месеца и съм много доволен. В по-старите версии имаше проблем с рандом бутона, но го оправиха. Звука не е High-End, но за в колата е идеален.
Другото което ми минава през акъла е факта, че е отзад. Дългите кабели също могат да вкарат неприятни шумове заради електомагнитни полета. А в колата такива има бол! Ако има начин си го премести близо до радиото.
Ето тук можеш да си направиш .cfg файл -> http://gromaudio.com/support/usb-config.html
Направи сравнение в силата на звука на радио и на Mp3 и ако грома има много по-силен звук, значи това ти е проблема!
Аз съм с гром от някокло месеца и съм много доволен. В по-старите версии имаше проблем с рандом бутона, но го оправиха. Звука не е High-End, но за в колата е идеален.
Другото което ми минава през акъла е факта, че е отзад. Дългите кабели също могат да вкарат неприятни шумове заради електомагнитни полета. А в колата такива има бол! Ако има начин си го премести близо до радиото.
Ето тук можеш да си направиш .cfg файл -> http://gromaudio.com/support/usb-config.html
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Проблема не е в дълги кабели и смущения, при него гром-а е в багажника, но и радиото му е на една педя разстояние.
Да пробва с конфиг файла който съм му прикачил и да кажи какъв е резултата.
Да пробва с конфиг файла който съм му прикачил и да кажи какъв е резултата.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Колеги мерси за бързите отговори, но аз намерих друго решение просто го върнах. Не можах да преглътна факта,че 260лв за нещо което не работи като хората и не струва... толкова работи като радио точка. Както и да е днес си поръчах кабел за аукс ин 126лв от камор ауто. Намерих и инструкциите за монтирането му силно се надявам,че няма да се налага да прекодирам нищо, а и така пише в инструкциите.
This retrofit system does not require coding
Connect battery
Conduct a brief test with DIS/GT1
Conduct a fuction test
Re-assemble the car
Някой има ли идея как ще излезне менюто AUX ?
This retrofit system does not require coding
Connect battery
Conduct a brief test with DIS/GT1
Conduct a fuction test
Re-assemble the car
Някой има ли идея как ще излезне менюто AUX ?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ти си по бърз от нас
За един кабел ще дадеш 126лв и ще слушаш музика от телефон или мп3 плеър.... голяма грешка.
AUX режима се избира от копчето MODE на навигацията, след като си включил кабела отзад в радио модула, и сега ако кажеш, че си с BM24...язък за барутЯ.

За един кабел ще дадеш 126лв и ще слушаш музика от телефон или мп3 плеър.... голяма грешка.
AUX режима се избира от копчето MODE на навигацията, след като си включил кабела отзад в радио модула, и сега ако кажеш, че си с BM24...язък за барутЯ.
- Martuc1
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d & CL605
И аз се спрях на опцията с AUX, и за скормната сума от около 2-3лв сътворих тази схема. Нямам проблем със звука

Ако някой има нужда от помощ да свирка

Ако някой има нужда от помощ да свирка

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Въобще не виждам смисъл в каквато и да е инвестиция, за да слушам MP3 в колата си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Retrofit написа:Ти си по бърз от нас![]()
Нямам представа с кое съм, пише алпине на 16:9 монитора.. а какво е никаква идеиа...
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Монитора не го гледай, той си е просто монитор, виж си радио модула отзад в багажника, зад стопа изправен.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Elesar74 написа:Въобще не виждам смисъл в каквато и да е инвестиция, за да слушам MP3 в колата си.
То от mp3 до mp3 балкан разлика

Аз пък не виждам смисъла от сто и незнам си колко лева за за кабелче с едно съпротивление (1-2 стотинки) и два кондензатора (по 15-ина стотинки) ама нали има лепенка BMW

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2