Забит фар
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Забит фар
Здравейте,
наскоро лайтмодула спря да управлява реглажа на фаровете от таблото. Лошото в случая, че е забил десния фар надолу и при ръчен реглаж не може да се вдигне повече от това положение фара нагоре а може безкрайно много надолу. Щипките са здрави, въпроса ми е дали някои знае как може да се регулира десния фар??
Предварително ви блаогдаря

наскоро лайтмодула спря да управлява реглажа на фаровете от таблото. Лошото в случая, че е забил десния фар надолу и при ръчен реглаж не може да се вдигне повече от това положение фара нагоре а може безкрайно много надолу. Щипките са здрави, въпроса ми е дали някои знае как може да се регулира десния фар??

Предварително ви блаогдаря

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: Забит фар
На самия фар отзад има две врътки - тази по средата на фара мисля, че беше за нагоре/надоло, а другата в края на фара за ляво/дясно. Щом обаче е забил едва ли се оправиш с тези врътки - те фактически са директно свързани с водачите. Как установи, че водачите са здрави или пък ябълките им са в леглата си? Другия вариант е моторчето, което движи фара, по някаква причина да е извън строя.
Преди около 2 месеца смених водачите и след смяната работи всичко нормално да не кажа перфектно. След месец LCM даде грешка, когато в сервиза я коригираха казаха че няма да мога да ги управлявам или да си търся нов. И наскоро забелязах че фаровете светят доста по наблизко, пробвах но когато стигна нещо като ограничител, спрях дори не съм опитвал да напъна, че тези пластмаси

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
...прав си за пластмасата!!!
Щом си убеден в изправността на механиката, опитай да изтриеш евентуално натрупани грешки в модула... ако проблема не се отстрани, търси друг LCM (та дори и само за проба).

Щом си убеден в изправността на механиката, опитай да изтриеш евентуално натрупани грешки в модула... ако проблема не се отстрани, търси друг LCM (та дори и само за проба).
Не съм наясно, как работят механизмите, които управляват фаровете, но предполагам че се подава ел. импулс за вдига и за сваляне. Но въпросите са много: как да стане това? колко да е силен и още много не ясни неща за мен. 

5 мнения
• Страница 1 от 1