Проблем с BMW Business C53 RDS. Решен!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Проблем с BMW Business C53 RDS. Решен!

Мнение от Dyakov » 23 Сеп 2012, 14:59

Здравейте колеги, най-накрая се сдобих с желаната Е39-та 520 98' COSMOSSCHWARZ. Проблема е следния, няма я цялата лява линия на музиката. Установих че проблема е в самото радио (C53) и почти съм сигурен, че е в крайното стъпало. Моля някой ако има ел. схемите на устройството да ги постне или да ми ги прати да ги разгледам и да видя каква е интегралата. Ако някой е разрешавал подобен проблем нека пише, рових из търсачката, но не намерих. :wave:
Последна промяна Dyakov на 27 Сеп 2012, 21:40, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Проблем с BMW Business C53 RDS

Мнение от gentata » 23 Сеп 2012, 22:35

Схема едва ли ще се намери по-лесния и бърз начин в случая е да се изкара радиото и да си ги видиш от него интегралните схеми. Ето малко материал.
:driving:
ПП Има го и варианта проблема да не е от крайните стъпала.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с BMW Business C53 RDS

Мнение от Dyakov » 23 Сеп 2012, 23:37

Благодаря колега това го гледах, но се надявах някой да има малко по-подробна информация. Аз го смъквах и исках просто да си спестя малко време, но явно ще трябва да го разгледам подробно и да го меря от до. Като реша проблема ще пиша. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с BMW Business C53 RDS. Решен!

Мнение от Dyakov » 28 Сеп 2012, 9:24

Както и предполагах, проблема беше в крайното стъпало на лявата линия. Касетофончето е Becker C53 и като се поразрових се оказа, често срещан проблем. Стъпалото е някакво хибридно измишльотина на Becker, което само те знаят какво е, а освен това е залепено за платката и не може да се сваля. Решението - байпасва се оригиналното стъпало и с една готова схема с филтри и двуканално стъпало с радиаторче, вземащо сигнал от предусилвателя проблема изчезва. Според мен проблема при тези стъпала идва от не добро охлаждане, като при някои изгаря само предна или задна (лява, дясна) линия, а при мен цялата лява. Успех! :yes:

Назад към E39