Е39 М52Б20 много висок разход на масло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
Е39 М52Б20 много висок разход на масло
Колеги от около година имам е39 м52б20 с газов инжекцион . и откакто я имам винаги си харчи масло около литър на 2000км.(маслото е кастрол 10в40 магнатек) обаче преди около месец махнах катализатора и когато се спускам без газ повече време и след това подам повечко газ отзад започва да пуши много син дим в продължение на 30сек. Дори когато е напълно загрял двигателя на 90градуса когато я настъпя над 4000 оборота на 4та или на 5та в страничното огледало се вижда значителен син пушек. Искам да попитам заслужава ли си изобщо да го правя този мотор или да слагам друг и също ме интересува дали ще мога да и сложа м50б25 с инсталация и комп.
Re: Е39 М52Б20 много висок разход на масло
rangel_9g написа: Искам да попитам заслужава ли си изобщо да го правя този мотор ....
Заслужава си първо да прочетеш тази тема viewtopic.php?f=35&t=113348&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5
И аз живо се интересувам! Изчетох доста по темата във форума и преди да се бърка по-надълбоко,реших,като за начало да започна със смяна на филтъра на картерните газове.Може и да не съм прав,но от проба глава не боли.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
rangel_9g написа:Колеги от около година имам е39 м52б20 с газов инжекцион . и откакто я имам винаги си харчи масло около литър на 2000км.(маслото е кастрол 10в40 магнатек) обаче преди около месец махнах катализатора и когато се спускам без газ повече време и след това подам повечко газ отзад започва да пуши много син дим в продължение на 30сек. Дори когато е напълно загрял двигателя на 90градуса когато я настъпя над 4000 оборота на 4та или на 5та в страничното огледало се вижда значителен син пушек. Искам да попитам заслужава ли си изобщо да го правя този мотор или да слагам друг и също ме интересува дали ще мога да и сложа м50б25 с инсталация и комп.
Колега за основен ремонт си но все огледай си двигателя компресията как е? Не бързай да сменяш двигателя че не знаеш на какъв дарак ще попаднеш!!!! Според мен за 800-1000лв могат да направят основен ремонт на двигателя в Пловдив имай предвид че новият двигател читав няма да е по малко като сложиш и монтаж не се знае къде ще отиде цената
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
искам да попитам също на този двигател става ли глава от б28 или да се сменят евентуално разпределителните валове да тръгне малко този двигател така или иначе ще му правя ремонт неискам да го сглобявам без да съм направил някакво подобрение
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Направи му основен ремонт на твоя, в тунинг раздела има тема за строук на 20-ка, става 2500цц и почва да върви доста.
Ще съчетаеш наложителния ремонт с малко побутване на двигателя. И колата ще ти остане с редовни документи. С този строук и ревизирана глава доволен ще останеш
Ще съчетаеш наложителния ремонт с малко побутване на двигателя. И колата ще ти остане с редовни документи. С този строук и ревизирана глава доволен ще останеш

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега виж компресията как е. Може да са заминали гумички на клапаните, но може и сегментите. Ако е само Маслените сигменти доливай по-често масло и не се набивай излишни пари, докато мотора не се сасипе тотално. Тези 6-таци са доста издръжливи и може и още 2-3 години да караш без да набиваш пари по него.
Мое мнение е че трябва да смениш малко маслото, защото от кастрол има най-много ментета на пазара!!! Карал съм с менте кастрол и моята гореше повече от бензина маслото. След като го смених и сложих друго за 10 000км съм долял 300грама
Мое мнение е че трябва да смениш малко маслото, защото от кастрол има най-много ментета на пазара!!! Карал съм с менте кастрол и моята гореше повече от бензина маслото. След като го смених и сложих друго за 10 000км съм долял 300грама

Бъди честен пък да става квото ще
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
+1 за проба с друго масло. Но ако и него така го харчи... това са 5л. на една смяна на масло. При тоя разход е малко вероятно да се мине с гумички на клапани. Bavarcho ти е дал възможно най-удачния вариант 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Mахай го тоя кастрол и слагай мотул някакъв. Не че и там няма ментаци, но май са по-трудни за намиране.
Последна промяна spacepl на 20 Авг 2012, 9:27, променена общо 1 път
Колега имам същия проблем с двигателя. Харча на маслото го спрях за момента като смених маслото с 14х40 Agip. От тогава не вади син пушек, двигателя утихна и се държи отлично. Това е дебело масло за високи температури, по мое мнение идеално моя износен двигател.
майсторите казват, че не е в каталога на БМВ ама не ми пука след като видях резултата. Иначе всички почват със смяна на гумички, ... и ако сменим сегментите ще му вдъхнем живот! Преди го карах само с масло БМВ ама го ядеше доста бързо, сега разбирам, че само съм се лигавел. Сменяй маслото и не го жали.

Когато улиците са криви,
не можеш все направо да вървиш.
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
забравих да кажа че съм премахнал на цяло клапана за картерни газове тъй като беше заминал и смукателните колектори ми бяха доста омаслени . Ако и сложа минерално масло вместо пълна синтетика няма ли да намалее разхода на масло ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
rangel_9g написа:Ако и сложа минерално масло вместо пълна синтетика няма ли да намалее разхода на масло ?
Трябва да си мразиш мотора, че да направиш подобно нещо

- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
И аз съм с твоя проблем.
1 сменихбклапана за картерни газове-нямаше ефект.
2 смених маслото с лъки моли 10в40 пак пуши и моя разход на масло е около твоя.
Ще им трябва ремонт според мен.
Ще трябва да гласим по 1 хилядук
1 сменихбклапана за картерни газове-нямаше ефект.
2 смених маслото с лъки моли 10в40 пак пуши и моя разход на масло е около твоя.
Ще им трябва ремонт според мен.

Ще трябва да гласим по 1 хилядук

- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
иначе на студен мотор несъм забелязъл да пуши . и одеве говорих с един майстор и ме увери че са гумички и обслужване на главата и ще е 6 . щяло да излезе максимум 400лв
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
rangel_9g написа:иначе на студен мотор несъм забелязъл да пуши . и одеве говорих с един майстор и ме увери че са гумички и обслужване на главата и ще е 6 . щяло да излезе максимум 400лв
Колега мерни си компресията ! няма смисъл за 400лв да обслужваш глава и гумички като за 800лв ще си направиш основен ремонт !Само труда ти е към 150-200лв.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2