Смяна на метален шибидах със стъклен
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Смяна на метален шибидах със стъклен
Колата е със заводски метален шибидах, който в момента не работи. Тази екстра ми е една от любимите, така че ще го ремонтирам така или иначе. Тъй като разбира се стъкления вариант е още по-приятен, ми мина мисълта дали направо да не сложа такъв. Въпросите са:
1. Размерите на капака/прозореца на двата вида еднакви ли са? Ако не са, това обезмисля цялото начинание.
2. Доколкото четох из форума, разбрах, че механизмите са различни. Това означава ли и че стъкло не може да се постави на мястото на ламарината, като се запази стария механизъм?
3. Ако 2 е невъзможно, ще се търси цял механизъм със стъклен прозорец. Дори и новият механизъм да е за поправка, пак би си струвало повече да се поправи той вместо стария, в името на комфорта. Новият ще пасне ли с тавана, на същите болтове ли се захваща? И последно, има ли разлика в ел. схемите на двата вида?

1. Размерите на капака/прозореца на двата вида еднакви ли са? Ако не са, това обезмисля цялото начинание.
2. Доколкото четох из форума, разбрах, че механизмите са различни. Това означава ли и че стъкло не може да се постави на мястото на ламарината, като се запази стария механизъм?
3. Ако 2 е невъзможно, ще се търси цял механизъм със стъклен прозорец. Дори и новият механизъм да е за поправка, пак би си струвало повече да се поправи той вместо стария, в името на комфорта. Новият ще пасне ли с тавана, на същите болтове ли се захваща? И последно, има ли разлика в ел. схемите на двата вида?

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Смяна на метален шибидах със стъклен
Ако беше пуснал темата преди два дни щях да мога да ти дам много по-точна информация, защото бях свалил стъклен и метален и можех да ги сравяня. По мои наблюдения размерите на отворите са еднакви. Има голяма разлика в захващането на двата капака. Металният е захванат с три гайки по дължина в задната част,а стъкления - странично. Няма как да смениш само ламарината със стъкло. Самите механизми са много различни. Според мен ако вземеш цял работещ стъклен ще може без проблем да го смениш с твоя.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
Вече намерих стъклен шибидах, по всяка вероятност са еднакви по размер, разликата на пръв поглед е само в захващането на капака/стъклото. Ще пиша след като го монтирам.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
TheFreeRider написа:Вече намерих стъклен шибидах, по всяка вероятност са еднакви по размер, разликата на пръв поглед е само в захващането на капака/стъклото. Ще пиша след като го монтирам.
Ще е хубаво да вземеш още някой, който да снима. Така след това може да се направи едно хубаво описание как се сваля шибедаха и смяната му с нов.
Също след това можеш да добавиш и едно [Решено] след заглавието. Така всеки ще е наясно, че тази тема е завършена до край.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
Манипулацията завърши успешно. Ще опиша с повече подробности цялата процедура, само трябва да намеря време. Ще гледам това да се случи до края на седмицата 

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Аз сложих стъклен шибидах на мястото на металния, но смених целия механизъм.
- Sasho_snegorina
- Потребител
-
Колеги, хайде ако пазите още снимките и спомените кое как сте направили напишете едно DIY за тази интервенция, така темата остава без почти никаква стойност. Аз също се чудя дали да направя тази промяна на е39 и при наличието на подробна информация бих се заел, без да се замислям. 

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Sasho_snegorina написа:Колеги, хайде ако пазите още снимките и спомените кое как сте направили напишете едно DIY за тази интервенция, така темата остава без почти никаква стойност. Аз също се чудя дали да направя тази промяна на е39 и при наличието на подробна информация бих се заел, без да се замислям.
+1
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
8 мнения
• Страница 1 от 1