Изтича ми водата от нищото ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E65 750
Мечтае да кара: ///M

Изтича ми водата от нищото ?

Мнение от joro_mafiata » 02 Авг 2012, 11:30

Здравейте колеги . имам 523 96г. имам следния проблем . Карам е всеки ден в Германия съм и на 10 дни колата ми решава че трябва да си изхвърли водата. днес ми го направи и не можах да ида на работа. гледам когато го прави те4е под разширителния съд. като е обезвъдуша хубаво вече не го прави. Какво според вас трябва да сменя за да не го прави повече :) мерси предварително
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Изтича ми водата от нищото ?

Мнение от toni3331 » 02 Авг 2012, 11:39

Радиатора :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 02 Авг 2012, 12:38

Пръстените на разширителното казанче,ако ти хвърля водата когато истине антифриза
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joro_mafiata » 02 Авг 2012, 12:51

mfandakov написа:Пръстените на разширителното казанче,ако ти хвърля водата когато истине антифриза

ами да тогава го прави :) знам 4е го мазахме с силикон и му смених оплътненията пак ли от това да е :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 02 Авг 2012, 13:59

На мен така ми губеше и не си личеше никъде кво що. След няколко дена на търсене , на загряла кола видях че фъска съвсем леко от едната скоба дето е на - > http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=35 номер 1 маркуч.

Свалих го зарезах го малко ( 1см ) и го сложих докато дойде новия в дарукар. Като цяло маркуча си беше сдухал и си беше за смяна.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 02 Авг 2012, 21:45

Като цяло на доста годинки са ни вече колите и всичките маркучи са се сдухали. При мен губеше по малко вода - 1/2 литър/месец. Първо беше от снадките за газовата уредба, след като ги стегнах изби от гарнитурата на фланеца за термостата ( а точно бях сменил антифриза с нов - БМВ :banghead: ), след това изби от дебелите маркучи на радиатора - смених и двата и последно изби от единия маркуч за дросела. По едно време бях решил да сменя абсолютно всички маркучи по колата, но 700 лв. накуп за маркучи ми се видяха много и сега един по-един ги сменям. Сега чакам кое ще е следващото слабо място, но от зимата не се е обадило. :)

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 02 Авг 2012, 22:21

joro_mafiata написа:Здравейте колеги . имам 523 96г. имам следния проблем . Карам е всеки ден в Германия съм и на 10 дни колата ми решава че трябва да си изхвърли водата. днес ми го направи и не можах да ида на работа. гледам когато го прави те4е под разширителния съд. като е обезвъдуша хубаво вече не го прави. Какво според вас трябва да сменя за да не го прави повече :) мерси предварително

Идва и термина да ражда!? :mhihi:
Шегувам се! :wave:
Провери О-пръстена под разширителният съд дали не изпуска от там!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joro_mafiata » 03 Авг 2012, 19:25

MЕрси колеги сте сменя маркучите и прустена на разширителния съд и сте стискам палци :) благодаря !
Изображение

Назад към E39