Странно поведение на нивомат

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно поведение на нивомат

Мнение от pvelikov » 22 Юли 2012, 16:32

Здр.,Колеги,
четох доста из форума, но никъде не намерих моите симптоми,странното,е че аз нямам никои от симптомите на повечето проблеми описани във форума с нивомата.
Та значи колата е 528 98г, когато не е палена няколко часа задницата и увисва ясно на дясно разликата е около 5см.,интересното е че като отключа колата/дам на контакт/запаля не се чува нито да изпуска въздух от някъде, нито комрпесора да надува.Не съм чувал друга кола,за да знам трябва да е при изправна система.След няколко часа каране колата почти се изправя, но пак има леко провисване в дясно.Два часа след гасене на колата задницата отново провисва вдясно. Жълтата лампа на нивомата си гасне нормално след чака преди палене. Това,което ме озадачава е,че при описаните проблеми от колегите винаги се чува изпускане на въздух,когато е спукана възглавница, а при мен няма абсолютно никакъв шум.
Ако някой е имал моя проблем нека сподели мнение!

Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Странно поведение на нивомат

Мнение от kraininski » 23 Юли 2012, 15:39

поне при мен компресора се чува доста ясно...например ако съм спрял на неравно място, още като отключа колата, компресора тръгва, помпа 3-5 сек и спира...за да компенсира неравномерното натоварване на колата заради неравния терен.но това става веднага.има едни щангички и на тях едни датчици по задните носачи....те следят за положението на окачването, погледни там да няма нещо счупено или разкачено...ако е от датчиците ще трябва диагностика

:bchug:
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39