Газов инжекцион за Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 5 E39

Газов инжекцион за Е39

Мнение от kouzmanov » 12 Юли 2012, 0:04

Здравейте,

Тъй като не мога да открия точни и коректни мнения за сервиз, в който мога да си купя и монтирам газов инжекцион за моята кола - БМВ 523и Е39 от 1999г., бихте ли препоръчали такъв в гр. София.

Благодаря в аванс!

Боби

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Газов инжекцион за Е39

Мнение от Rosendo » 12 Юли 2012, 9:56

kouzmanov написа:Здравейте,

Тъй като не мога да открия точни и коректни мнения за сервиз, в който мога да си купя и монтирам газов инжекцион за моята кола - БМВ 523и Е39 от 1999г., бихте ли препоръчали такъв в гр. София.

Благодаря в аванс!

Боби

Боби, и аз се интересувам и чета доста по въпроса, защото както е тръгнало бензина скоро ще прехвърли 3-те лева. Повярвай ми и в Е46 и Е39 подфорума има доста теми по въпроса за газовия инжекцион, включително и отзиви и препоръки за добри сервизи.
Пробвай с търсачката, специално за София има доста инфо.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 12 Юли 2012, 14:41

Колеги мога да кажа само отзиви за моята 520-ка и ГИ-то което съм поставил. Поставил съм "AG-Zenith" полско. Откакто съм го поставил съм измнал 51 000км. За тези километри съм ходил да го регулират само веднъж и то като си сменях мембраната за картерните газове защото като я смених се поразбриджкаха оборотите. И съм сменил едно филтърче на газта което стой в изпарителя за 6лв. Това е колата си върви да чукна на дърво и няма никакви проблеми с вървежа ОСВЕН ..... Единствения проблем който възниква при мен и при някой други Е39-ки е следния вързването на маркучите към изпарителя. Правилното свързване е преди клапаните за парното вход и към мъркуча излизащ от радиаторчето на парното .... добре обаче водния кръг става много голям и зимата поне аз имам големи проблеми с парното а и други колеги. Единствения вариант който измислих да направя на моята кола за идващата зима е да купя електрическа 12-волтова циркулационна помпа от "Газела" (ония руските бусчета) може и втора ръка от "Мерцедес Е-класа" и те имат такава както и бусчетата на "WV-T2". Тази помпа смятам да я свържа на маркучите на изпарителя и да тъпче когато се вкл. газовото и проблема с водите и недостига на тях смятам ще се реши завинаги. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Bmw X5

Мнение от senata » 12 Юли 2012, 18:06

колеги ако имате още желание за газови инжекциони знам точните хора в София, пишете ЛС да ви обясня каде се намират и как работят ( за да него пиша в темата да не стане реклама или спам :) )
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 5 E39

Мнение от kouzmanov » 16 Юли 2012, 11:09

Здравейте,

Благодая за отговорите!

Аз смятам да се спра на една фирма в Долни Богров, която според мен предлага доста изгодни условия, качество и гаранция. Цената е малко по-висока, но обслужването е добро и отзивите от клиенити са супер. Не зная дали имам право да споделя публично името на фирмата, поради реклама.

Боби

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от JL » 17 Юли 2012, 13:03

Здравейте! Не мога да не споделя и своя опит с газовите уредби, даже и със снимки. За мен този монтаж е еталон за професионализъм и нямам никакви забележки.
ИзображениеИзображениеИзображение
Както се вижда тръбичките на инжекторите са максимално къси, пластмасовият капак над инжекторите се затваря и около двигателя не се виждат никакви, ама НИКАКВИ тръбички, кабеляци, простори и други грозотии. Единствените детайли от газовата, които се виждат са изпарителя и газовия клапан. Компютъра за газта е в пластмасовата кутия, където е и оригиналният компютър на мотора. Електрическите връзки са вътре в кутията и навън излиза само букса за диагностика и инжекторите. Двигателя работи като часовник и практически не разбирам кога прехвърля от бензин на газ.
Ето как изглежда и багажника:
ИзображениеИзображениеИзображение
Пода на багажника е равен и капака се затваря оригинално.
Този монтаж е направен от мой приятел, който не работи в газаджийски сервиз, но мисля че много сервизи могат да завидят на такава работа. Системата беше настроена на компютър само веднъж при монтажа и веднъж профилактично след две седмици. Цената беше предварително уговорена и при монтажа нямаше изненади от сорта и за това още 50лв., за онова още 20 и т.н.
Не зная дали имам право да публикувам телефона на майстора, но мога да го свържа с всеки, който се интересува. По принцип прави само BMW и то на приятели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 17 Юли 2012, 16:00

При единичния ванос е мааалко по различно отгоре, на двойния е по добре. В комбинация с тънки рейки капака се надига 5мм, и не се вижда. За редуктора - един черен огнеупорен мат пред монтажа и става като оригинал . Ако имаше и черни скоби....
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 17 Юли 2012, 16:04

Колкото и да не мога да сложа ГИ и BMW в едно изречение (лично мнение) не мога да не призная перфектния монтаж :clap:
Първо са преценени точно детайлите и пространството и след това всичко е изпълнено съвършено ...

Потребител
Аватар

Мнение от infected » 23 Юли 2012, 11:40

Перфектно !!!!
е39 528iT 00" M52TUB28 DP2 with DSP and NAVI.
e36 coupe M50B2x> Light Flywheel; Supersprint Headers; Mapped ECU, Short shifter, and more....

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 23 Юли 2012, 11:52

tsb_bg написа:Колкото и да не мога да сложа ГИ и BMW в едно изречение (лично мнение)

От кога пък 15 годишните курници минаха в друго измерение , и газифицирането им е табу ? Хората `на които толкова искаме да приличаме` газифицират много по модерни и скъпи автомобили- като този http://fakti.bg/avto/4727-bmw-m5-e-nay- ... kola-s-agu например или този http://www.newshub.bg/%D0%9C%D0%B5%D1%8 ... 87984.html . Времената на грандомания отминаха , вече всички автопроизводители се стремят към икономия.

Назад към E39