Моля за мнение за 520Д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за мнение за 520Д

Мнение от macrosito » 10 Юли 2012, 22:30

Моля мнение относно тази кола - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
До сега не съм карал БМВ, но този екземпляр ми хвана окото. Изцяло е обслужен, само съединителя трябва да се смени след 15-20хил. км., проверих цената му е 340лв. на Люк. Препоръчайте ми сервиз в София, където да и направят цялостна диагностика. Според човека който я продава, като я е купил на 200хил., е сменено турбото в Германия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Моля за мнение за 520Д

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Юли 2012, 23:38

Добре дошъл колега!
Колата изглежда добре, няма много екстри но все пак хваща окото. Аз съм със същата и я имам от 110 хиляди, с чип съм и мощността е може би колкото на 525Д, все пак не съм я мерил. Разхода в София ще ти е около 7-8, зависи от стила на карането ти. За преглед може да я закараш при napsters, намери го в нашия форум!

След мен ще пишат колегите че колата е слаба, че не си заслужава и да се хвърляш направо на 530Д или най добре 540I, че е БМВ и не може да се кара бавно и икономично :lol: Но все пак ти си решаваш, почети из форума, има много полезна информация! Успех! :yes:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 10 Юли 2012, 23:56

Не прави тая грешка... :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 11 Юли 2012, 0:51

Да, NAPSTERS e колегата, при който можеш спокойно да провериш всяко БМВ, което ти грабне окото и да му се довериш... и да Е39 с 2.0 дизел е слаба кола както и да го погледнем.

П.С. Волана на тази е претапициран, което предполага около двоен пробег :!:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 11 Юли 2012, 0:56

Alexch написа:Да, NAPSTERS e колегата, при който можеш спокойно да провериш всяко БМВ, което ти грабне окото и да му се довериш... и да Е39 с 2.0 дизел е слаба кола както и да го погледнем.

П.С. Волана на тази е претапициран, което предполага около двоен пробег :!:

Обосновете се за какво е слаба тази кола колега.Да дърпа ремарке,да се товари с тон желязо?И половината съфорумци са си претапицирали воланите,дали ходят след това на диагностика за връщане на километража?
ПП не ме разбирай погрешно,но това,че е БМВ Е39 или което и да е било друго и да е под 200кс е слабо,е глупаво.Помисли само какво да каже съседа с пасата/същият клас автомобил като Е39-ката според мен/,който е 1.9тди 90кс. :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 11 Юли 2012, 2:05

Е39 тежи около 1,5 тона. Тази мощност (по-скоро немощ) прави карането на дълъг път не особено приятно. Дори да приемем, че водачът има спокоен нрав (наистина до 200 к.с. за състезатели не можем да говорим :yes: ) и кара безопасно, има ситуации (главно изпреварвания), при които и най-предпазливият шофьор не може да предвиди опасността и няколкото десети от секундата на по-пъргавия мотор може да се окажат фатално важни за избягването на инцидента.
С по-прости думи, дори да не използваме голям процент от ресурса на колите си, е добре да има допълнителна мощност за всеки случай.

Колегата Иво Борисов има чип и освен това вече е свикнал с този мотор (това е важно, защото знае в кой диапазон на оборотите има най-много тяга, т.е. знае кога да превключва предавките), така че за него тези неща в голяма степен не важат.

Никой да не се обижда, но 520д в никакъв случай не е кола за БМВ фен. Това са мотори предназначени за понижаване на цената и тези коли са купувани за служебни автомобили, като са пътували по-един и същ до болка познат маршрут всеки ден. А като остареят се продават в държави като нашата, защото се търси евтиното.

П.С. Сега видях, че обявата е от частно лице, така че може и да не е въртяна (ако не е направено още при предишната продажба).
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Юли 2012, 8:37

Е, аз преди съм карал 80 коня кола на 1300 кг :lol: Ама и с нея съм поставял рекорди по трасето Смолян - Пловдив. Всичко е до нагласа, 136 коня са съвсем близо до 143 на ТДС-овия мотор. Това са 5 % по малко мощност. И ако приемем че може да липсват няколко изгубени добичета при поддръжката на ТДС-а, двата мотора са почти еднакви. А никой не казва че ТДС-а е умрял мотор. Даже според мен си е много добър. Вярно че на всеки му се иска да кара възможно най мощното БМВ, но съгласете се че не на всеки му е нужна толкова мощност :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 39
Мечтае да кара: E 39 M-POWER

Мнение от RED EYES_666 » 11 Юли 2012, 12:34

Колата е наистина хубава запазена изглежда,но мотора наистина е слабичък за това купе. Ако е на Е46 бива. За тия пари наистина по-добрия вариант е да се замислиш за 525д или 530д.
Успех колега :bchug:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Юли 2012, 14:08

Мотора не е комън рейл, с ГНП си е.
Ще върви усезаемо по-малко от 525Д, ще харчи точно колкото него.
Според мен си търси 525Д ;)

п.с. Конкретната кола изглежда добре, само волана ме дразни много как е претапициран.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от macrosito » 11 Юли 2012, 14:29

Благодаря за отговорите, много се колебаех и ще се насочвам към по голям мотор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Юли 2012, 14:35

macrosito написа:Благодаря за отговорите, много се колебаех и ще се насочвам към по голям мотор.

Правилно решение :yes:
Не защото мотора е слаб и т.н..., ами защото този двигател не е като 150к.с комонрейл, а си е леко преработен ТДС.

Успех с намирането на желанта кола (свържи се с колегата NAPSTERS, ако ти трябва за диагностика на някоя кола), темата се заключва, за да няма излишен спам.

Назад към E39