Теч на смес между масло и бензин под багажника в дясно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на смес между масло и бензин под багажника в дясно

Мнение от Gangstar » 02 Юли 2012, 21:26

Колеги извинявам се ако има писано по темата. Просто незнам как да формулирам въпроса или по скоро търсенето в търсачката. Вчера ми свърши бензина като с 300 зора се добрах до равно място където да си спра колата. Отидох до близка бензиностанция и си налях бенз в тубата. Върнах се и започнах да го наливам в резервоара на моята 520и. Не след дълго забелязах петно от около 200-300мл под дясната страна на багажника около резервоара предполагам. Наведох се потърка с пръсти и помирисах. Миришеше на масло и бензин като цвета му беше доста тъмен само за бензин. Огледах отдолу и видях странна тръбичка, за която бих бил благодарен да ми кажете за какво е. Въпроса ми е от какво се е получило това и трябва ли да се притеснявам за нещо. След това покарах колата към 10км - повече не е текло. Днес сутринта също нямаше теч. Ако някой знае за какво е тази тръбичка и защо е изпуснала масло и бензин, ще съм му благодарен за малко информация. Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Теч на смес между масло и бензин под багажника в дясно

Мнение от Stanchev » 02 Юли 2012, 22:17

ако си наливал с някаква фуния с къса човка или си разливал около капачката там има една малка цепка, която отвежда разлятия бензин точно под резервоара, предполагам е от там. и не е масло и бензин, а бензин и гняс, която се събира.
все пак напълни поне половината резервоар и закарай колата на подемник/канал да се огледа,...
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Теч на смес между масло и бензин под багажника в дясно

Мнение от Gangstar » 03 Юли 2012, 8:45

Да колега точно това стана. С къса човка беше и малко поразлях около капачката. Наистина имаше цвят на масло но миришеше на бензин. Благодаря за точния отговор!

Назад към E39