Добавка за бензин за 523 E39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 5 E39

Добавка за бензин за 523 E39

Мнение от kouzmanov » 01 Юли 2012, 17:27

Здрайте,

Бихте ли ми предложили добавка за бензин, за моята кола - БМВ 523 Е39? За жалост не намирам тема, в която да разбера повече за добавките към бензина...ако има такава, моля да ме извините.

Благодаря

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: Добавка за бензин за 523 E39

Мнение от LUBO 555 » 01 Юли 2012, 21:15

Какво точно търсиш?
ако е за почистване на инжекционната система,бих ти предложил Bardhal или FORTÉ
Доказано качество!
Добре дошъл във форума!
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Юли 2012, 22:47

Колега, не се занимавай с добавки! По-добре си дай парите за по-качествено масло и бензин 98 или 100. Там поне позитвният ефект е доказан, докато при добавките винаги е съмнителен.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 01 Юли 2012, 23:25

Alexch написа:Колега, не се занимавай с добавки! По-добре си дай парите за по-качествено масло и бензин 98 или 100. Там поне позитвният ефект е доказан, докато при добавките винаги е съмнителен.

Ти си седи с кофти запушените дюзи ( пикаещи ) пък ако ще и 150 октана да сложиш няма има никва далавера.

Добавките работят само ако положението не си е ебало макята ... ако е само на "ВАНА" и там гаранция няма , но едно 90 % се оправят.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Юли 2012, 23:46

omegaart написа:
Alexch написа:Колега, не се занимавай с добавки! По-добре си дай парите за по-качествено масло и бензин 98 или 100. Там поне позитвният ефект е доказан, докато при добавките винаги е съмнителен.

Ти си седи с кофти запушените дюзи ( пикаещи ) пък ако ще и 150 октана да сложиш няма има никва далавера.

Добавките работят само ако положението не си е ебало макята ... ако е само на "ВАНА" и там гаранция няма , но едно 90 % се оправят.

Какви добавки за дюзе, ве? Чисти си ги на ултразвук, по-скъпо но с гарантиран резултат :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 02 Юли 2012, 1:02

Какви добавки за дюзе, ве? Чисти си ги на ултразвук, по-скъпо но с гарантиран резултат :winky:[/quote]
Личи си,че не си използвал качествени продукти.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от kouzmanov » 03 Юли 2012, 8:41

Здравейте,

Благодаря за отговорите!

Пуснах тази тема, защото от сервиза на Дунев на Червено знаме в София ми препоръчаха да си купя добавка за бензина, за да си почистя дюзите, нагари и цялата горвна система. Цената, която ми казаха беше над 40 лева и реших да разбера малко повече, дали това е нормално, има ли смисъл от тази добавка и тн.

Проблемът при мен беше в дросела. Имах възможност да го почистя и сега колата се държи доста по-добре.

Чудя се обаче дали да не сложа добавка, като тази подобна, която споменах горе, за да видя дали, ще има ефект...

Благодаря

Боби

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 03 Юли 2012, 17:32

Няма да ти навреди със сигурност ако сложиш една добавка, но не трябва се слага много често щото има силно корозивни качества ( ако е читава ). Много добри отзиви има от добавките на Хелиос , Редекс и други не се сещам.

За дюзи намерих в младост 1а ( София ) едни пичове в едно гаражче дето са си взели супер читава апаратура и взимат по 10 кинта на дюза ... при интерес ще ви пратя линк на лично. Пробвано е мястото , добре действат.

Потребител
Аватар

Мнение от kouzmanov » 03 Юли 2012, 21:19

Здравей,

Благодаря за отговора!

Моля те прати ми координатите на момчетата, за които става въпрос...

Благодаря!

Боби

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Мнение от Vik » 06 Юли 2012, 18:06

Колега "kouzmanov"
Аз съм ползвал (не веднъж) добавка, която сега последно намерих точно при Дунев-ите.
BG-44 се казва.
Изображение.
Сипваш я в цял резервоар (~70 литра) и колата една година е ОК.
Ето и допълнително инфо:
http://www.bgprod.com/products/fuelair.html

Хубаво е като изгориш резервоара с дибавката да смениш горивния филтър, че се пълни с боклуци след добавката.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kouzmanov » 09 Юли 2012, 8:58

Здравейте Vik,

Благодаря за отговора!

Точно тази е добавката, която ми предлагат и на мен, само където ми казаха, че максимум 40 литра трябва да имам в резервоара и нищо не ми споменаха за горивния филтър, но това са подробности.

Смятате ли, че мога да намеря добавката на друго място, на пример магазин или вносител, от където да си я купя?

Благодаря!

Боби

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Мнение от Vik » 12 Юли 2012, 10:57

Ами колега, от другата страна на етикета на кенчето пише че се налива в до 70 литра гориво в резервоара. Наистина изчиства горивната система от насъбраната и наслоена гняз - резервоар, маркучи, дрън-дрън както и мръсотия и налепи по инжекторите. Аз имах на първи цилиндър недобре разпръскваш инжектор - свалях колектора по друга причина и видях какво е при клапаните.
Една година по-късно, пак се наложи сваляне на колектора и нямаше и следа от старата гнус - свети като измито с мафразол.

В крайна сметка, като изчиства резервоара, тая мръсотия ще замине във филтъра.
Не съм забелязал негативно влияние върху неметалните части, не ми умря нито една ламбда сонда, не ми се прецакаха инжекторите.
Аз съм доволен. Още повече и ако се опнеш на по-дълъг път ефекта е разкъртващ.

Не са ти споменали може би защото може със съответния кит да се върже директно преди рейката и докато колата е в сервиза да се направи прочистването, но нещо не ми харесва тоя вариант конкретно на мен.

Виждал съм и ефекта от дизеловата версия на BG44. Човека се отказа да продава печката.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

Назад към E39