Проблем с електрониката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с електрониката

Мнение от tarzio » 19 Юни 2012, 0:21

Колеги имам странен проблем с електрониката, колата е39 520 98г. Влизам в колата давам на контакт и нищо по таблото не светва, колата си пали и върви нормално, също така не работят скоростомерът, обортомерът, стрелката на горивото, стрелката на температурата, парктроникът, лампата на задната скорост, абе изобщо доста неща отказаха. Какъв е проблемът според вас? :D

Аватар

Re: Проблем с електрониката

Мнение от maxi-mix » 19 Юни 2012, 6:33

1-во провери бушона, понеже тези симптоми са на изгорял такъв.

ако проблема не е в него разкачи таблото почисти буксите и огледай за скъсан кабел и пак го закачи, но не карай без закачено табло.
Пробвай тези варианти ако не се оправи ще ти дадем нови предположения които ще са по-скъпички.

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Мнение от mihon » 19 Юни 2012, 9:44

Колега провери бушоните в жабката дето се намират.Аз имах същият проблем.Проверих въпросните бушони,които се оказаха здрави.Извадих ги,сложих си ги обрато и всичко си заработи.Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 19 Юни 2012, 21:53

И аз имах същия проблем преди година. Откачих акумулатора за 5-6 мин, закачих и всичко се оправи. Ако не се оправи провери бушоните. Успех!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tarzio » 19 Юни 2012, 23:49

проверих бушоните (тези в жапката и в багажника) има ли и други бушони? Пробвах и с акумулатора но няма ефект :(

Потребител
Аватар

Мнение от tarzio » 20 Юни 2012, 21:41

Някъкви други предложения :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 21 Юни 2012, 1:00

а вобще работили километража като цяло ако роботи провери от под менюто 2.0 и тесвай дали всичко работи . :confused: ако е ниакъв вид помощ а аз имам друг проблем.работи всичко нормално след половин час спира да ми показва мигачите от вътре и не издава шум ,нямъм дълги и като на колегата ниамам светлини на задната .турбо контролера спира да работи (мбв530д) колата става куц кон ама си работи и върви .а и ми показва :но сд) на касетофона и понякога ми изчезва часовника ,а и копчетата на волана за касетофона не работят :dunno: махах копютри чистех букси сменях модула за светлините ,същия х_й закачх я на компютри,изчиствам грешките всичко ок. и след около ча пак :banghead: аааааа АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ЗА КАКВО Е ТАЯ КОТИЯ :?: намира се над акумолатора.преди тези работи да станат закачих там плюса на стапалото и какво мойе да изгоряло така :?:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 21 Юни 2012, 12:03

Това са силови бушони колега: Белите са по 80А, червените по 50А, сините са обозначени.
Под предната пасажерска седалка има кутия със същите такива.

Може да е изгорял някой, лесно се проверява с мултицет или пробна лампа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 22 Юни 2012, 22:45

колега ще ме светниш ли каде играяат роля тея бушони и ако има нещо не на ред в тях възможно ли е да ми прави тея игрички с мене :?: ии аз си прах на места мукета с пароструиката како не6то са много на долу под мукета възможно е да съм игурял нещо ,щот колата ми влиза май в авариен режим като я покарам 30-40 мин. и жакум турбо контролера спира да работи
:?:
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

Аватар

Мнение от maxi-mix » 22 Юни 2012, 23:21

Най-добре направи една диагностика. Ако имаш време преди това провери връзките и провери за скъсан кабел с мултицет.
Иначе е възможно да са се окислили връзките и да не прави хубав контакт.

Назад към E39