Светна лампичката на ABS, какво да направя?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Светна лампичката на ABS, какво да направя?

Мнение от Стефановски » 17 Юни 2012, 7:23

Колеги, както си карах и изведнъж ми светна жълтата лампичка на ABS.Колата си работеше нормално, спираше нормално и с нищо не личеше някаква неизправност.Към края на пътуването ми лапичката изгасна.На какво дължи това?

Аватар

Re: Светна лампичката на ABS, какво да направя?

Мнение от maxi-mix » 17 Юни 2012, 9:15

И аз имах подобен проблем и накрая се оказа датчика който е на колелото. След като го смених се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 17 Юни 2012, 11:59

Заден ляв ABS датчик, проблемът е дискутиран хиляди пъти, потърси някоя от темите с търсачката. Смяната можеш и сам да си я направиш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Юни 2012, 14:10

Е, може и да не е заден ляв, колегата не е писал нищо за километража. Може да е всеки от четирите.
Колега @Стефановски , ползвай търсачката, особено за такива елементарни проблеми има страшно много изписано!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 17 Юни 2012, 18:11

Колега имам една доста дълга тема по въпроса, а има и теми на други колеги.Един огромен и много полезен за теб съвет.Отивай в ДаруКар на диагностика - 40-50лв и проблема ти ще се реши!
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Мнение от Стефановски » 17 Юни 2012, 18:14

Благодаря ви колеги!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Юни 2012, 20:18

Гледам си от Мездра :mrgreen:
Значи отиваш У Враца и намираш колегата Ицо (BESSNIA),има му телефона из форума,разбирате се кога да идеш и проблема ти се решава :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 17 Юни 2012, 21:44

kraininski написа:Колега имам една доста дълга тема по въпроса, а има и теми на други колеги.Един огромен и много полезен за теб съвет.Отивай в ДаруКар на диагностика - 40-50лв и проблема ти ще се реши!

Ти пък верно ли го пращаш в дару кар,чак пък за това? :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Юни 2012, 0:14

Малко хора ще се вдигнат от Мездра, до София и то до ДаруКар за диагностика, но манящината няма граници знаем.
Ако ще идваш в София за диагностика на е39 бих препоръчал Dimitroff и сервиза му.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от maxi-mix » 19 Юни 2012, 6:29

Просто си закачи колата на диагностика и ще ти покаже. Ако неможеш или нямаш възможност замери си датчиците, но да знаеш че се варят доста тегаво.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 19 Юни 2012, 8:27

kalingk написа:
kraininski написа:Колега имам една доста дълга тема по въпроса, а има и теми на други колеги.Един огромен и много полезен за теб съвет.Отивай в ДаруКар на диагностика - 40-50лв и проблема ти ще се реши!

Ти пък верно ли го пращаш в дару кар,чак пък за това? :kuku:

пращам го колега, шото ходих на 3-4 "препоръчани" диагностики, които просто ми взеха парите....там проблема се реши на момента а цената е 8лв в повече от останалите места ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Юни 2012, 8:37

Аз досега, сам съм си правил диагностиката и винаги ми е показвала проблема. Ползвам ИНПА и ДИС, които се ползват и в БМВ сервизите. Не знам кое му е по различното в ДАРУКАР, където също ползват ДИС-а :dunno: А и нищо да не се сеща човек, то си го изписва кой датчик е. Сигурен съм, че колегите от форума, които са признати диагностици, не са по малко добри от тези в ДАРУ.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 19 Юни 2012, 17:44

Ivo_Borisov написа:Аз досега, сам съм си правил диагностиката и винаги ми е показвала проблема. Ползвам ИНПА и ДИС, които се ползват и в БМВ сервизите. Не знам кое му е по различното в ДАРУКАР, където също ползват ДИС-а :dunno: А и нищо да не се сеща човек, то си го изписва кой датчик е. Сигурен съм, че колегите от форума, които са признати диагностици, не са по малко добри от тези в ДАРУ.

Съвсем не е така....и на инпа и на дис и на БМВ скенер ми изкарваше към 3-4-6-7 грешки НО НА НИТО ЕДНА НЕ ПОСОЧИ ПРОБЛЕМНИЯ ДАТЧИК....и за разбирачите решението беше да почна да сменям наред....

В дару не знам кво ползват, но знам че не ми я гледат на некъф лаптоп а на стенд като гардероб, знам че не я четоха 2 мин а 2 часа и знам че на разпечатката ми излезе точно и ясно - заден ляв датчик....и бъди сигурен че самодеец с лаптоп е всичко друго но не и диагностик....мислех го и аз допреди 2 месеца...но се оказа че понякога козата си сака пръч

ясно ми е че в повечето случаи става лесно разчитането и проблема се решава - НО НЕ ВИНАГИ ;) а за 8лв по-малко ае нема нужда...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Юни 2012, 18:46

Колега, кажи къде са тия диагностици дето не могат да видят грешката! Сподели къде си я правил! Вярвам че за всички ще е интересно къде да НЕ си правят диагностика.
п.п. А ако си спомняш, когато имаше твоя проблем и без да сме диагностици ти казахме заден ляв датчик щом не ти работи километража :lol:
п.п.2 А това че в Дару не сменят части наред... :mhihi: По добре автора на темата да отиде някъде наблизо да си види колата и ако не открие проблема тогава да мисли за ДАРУ. Това да бие път от Мездра до София за едната диагностика ми се струва несериозно. То колеги от София не ходят там а по сервизи на колегите от форума. Ама на, внушението е голяма работа.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 20 Юни 2012, 9:37

Кои са няма значение, както казах ходете при оторизираните такива, и проблема е решен, не искам да обиждам никого.

Както и аз казах псевдо диагностиците, псевдо майсторите и псевдо магазините за авточасти ме сдобиха с "нов" датчик, който заводски даваше некви откачени стойности.На нито една диагностика не излезе конкретен проблем(даваше грешки и в гривните и в модула!), нали и аз гледам кво правят все пак.след оторизирана диагностика и ОЕМ резервна част всичко беше наред....не видях че колегата е от Мездра....ама честно казано, баш щото е от там му е задължително да дойде до тук :)

и за трети път - знам че в 4 от 5 случая всеки с кабел и лаптоп ще открие проблема, ако е без пари от приятел - екстра...ама да отидеш да дадеш 40лв и след това още 48 в дару нема смисъл....нали така.И не разбирам къф е тоя спор....при положение че говоря от личен опит, който би следвало да ви е от полза а не да ми се обяснява че не било така....аз не теоритизирам колеги а разказвам факти !

Следваща

Назад към E39