Сериозен проблем с турбо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Сериозен проблем с турбо
Колеги преди около 2 седмици ми сваляха турбото и го пратиха да го отремонтират.После ми го поставиха и всичко беше ок.След ремонта на турбото искаха да сменят някакво гумено уплътнение на турбото което пристигна вчера.Разглабят хората квото трябва и усещат след като се поизцапаха с масло че има някакви песъчинки във маслото ми.Цял ден разглабяха и проверяваха всички тръби и пътища но засега нищо.Някой да се е зблъсквал със такъв проблем?Чудят се и дали някоя траба вече пластмасата и да е изхабена и да се разлага по въздохопроводите но и това не е мн сигурно.Някакви идеи?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Сериозен проблем с турбо
Като слагаха турбото, почистиха ли всичко преди това - турбо пътища, кулер, всмукателен колектор, филтър картерни газове смени ли го? Маслото смени ли го? Турбото се скапа или профилактично го рециклира?

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Като го сменяха тогава мисля че не ги правижа тези процедури.Вчера я разпарчетосаха и изчистиха всичко и казаха да мина 50 км и понеделник да я закарам пак.Турбото го свалях защото лопатките бяха изядени и явно за били изядени от тези боклуци които продължават да влизат и сега.Филтъра за картерни газове го сменяж преди 20 25 000км и него го погледнаха тои си е ок.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Преди да се сложи турбото трябва да се почисти всичко. Това че не са го направили е голяма грешка. Турбо пътища, кулера, да не говорим за всмукателния колектор. Моя го чистих няколко пъти, киснах го с меглио, корселин, бензин, с какво ли не, на пароструйка, водоструйка. А къде намериха пясък? Във турбото ли? Ако има там в маслото значи може при демонтажа/монтажа да не са внимавали, може и при рециклажа ама не ми се вярва.

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Ябно проблема е от преди това защото преди да рециклираме турбото имаше следи от удари със твърди частици незнам и аз кви камачета или прахоляка които продължава да влиза.Проблема е бил от преди това и затова я ремонтирах.Прахоляците бяха във трабата която влиза във турбото.След като разглобиха всички траби констатираха че по целич въздоховод са влизали но всички траби уж изглеждат здрави.Съмняват се във една траба която мисля че то4но влизаше във турбото ако не се лъжа че се разпадала .От едната страна бешем много груба точно от към турбото кадето се предполага че се нагрява много а от другия и краи беше доста по мека.Другия вариант е още от горе от въздущният филтър да влиза но и там всичко изглеждаше здраво.
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Направиха цялостен оглед на всички траби и според майсторите се оказа една траба която и се разпада вътрещноста и влизат буклуци във турбото и заради това предния път ми се е скапало.Лошата новина е че пак по турбото има следи от тези боклуци и пак го пращам за рециклиране да му сменят лопатките за втори път за един месец
Дано се размина този път само с лопатки а не пак да и сменят всичко.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Всичко това е доста обезпокоително , би ли направил снимка на тази тръба или я покажи на схема да я видим и каква е точно причината на това разпадане ?
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
Като си взема колата от сервиза ще снимам трабата.На външен вид нищо и няма но като се пипа от вътре във единия краи се усеща доста грапава направо като шкурка.И аз се надявам това да ми е проблема иначе немогат да разберат от каде идват тези боклуци.
8 мнения
• Страница 1 от 1