Проблем с GM модула- оправих си го!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Проблем с GM модула- оправих си го!

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Юни 2012, 19:35

Здравейте колеги!
От вчера чух някакво цъкане под жабката. Днес ми остана време да видя откъде е и се оказа GM модула. Той е GM ІІІ LOW.
Открих че не ми светят светлините в купето, не бях го забелязал 2 дни :lol: Когато отворя вратата или включа плафона се чува това цъкане от модула и не ми светят плафоните, тези за четене светят. Отзад радиаторчето на модула загрява та чак пари. Разглобих го и вътре няма видим следи от повреди, окисляване или други. Не съм откачал клемата на акумулатора да пробвам дали ще се оправи но за около 5 мин свалих модула. Дава ми грешка интериорни светлини на диагностика. В плафоните съм с диодни крушки. Като ги откачах една по една, няма промяна, цъкането си го има. А цъка точно като от реле.
Къде може да е проблема? :dunno: Дали имам реле за смяна? Гледам че вътре има 3 кутийки SIEMENS и май са релета но не съм гледал дали някое от тях е цъкащото :lol:
Мерси!

п.п. реших проблема. Беше много тъпо ама... :banghead: Вчера отварях буксите на задните врати, тези в колонките между предна и задна врата, монтирах пищялки на вратите. Та като съм затварял едната букса съм изкривил едно пинче и то беше легнало и опираше в друго. От там ми даваше късо. Ама вече е оправено. Внимавайте като разкачате буксите, че от едно нищо може да се появи проблем. :lol:
Изображение

Назад към E39