Малко помощ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 530D

Малко помощ

Мнение от wenss » 03 Юни 2012, 19:13

Здравейте.
Нов съм тука и предварително се извинявам ако нещо бъркам.
От скоро съм с Е39 2003г. комби и като цяло много и се кефа,но сутринта като я изкарах от гаража видях едно петно отдолу - антифриз.
Забързах се към канал и след като свалих корите я поогледах от долу - капеше антифриз от едно много странно за мен место,а именно точно там където се свързват двигателя със скоростната кутия(автоматична).Изчистих я като си мислех,че олива някъде от горе но уви-капеше си точно където се съединяват скоростите и двигателя.
Моля някой ако има наблюдения или се е сблъсквал с такъв проблем да ме насочи какъв би могъл да е проблема и къде да го търся и решение евентуално.
Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI 530D

Re: Малко помощ

Мнение от wenss » 06 Юни 2012, 18:57

wenss написа:Здравейте.
Нов съм тука и предварително се извинявам ако нещо бъркам.
От скоро съм с Е39 2003г. комби и като цяло много и се кефа,но сутринта като я изкарах от гаража видях едно петно отдолу - антифриз.
Забързах се към канал и след като свалих корите я поогледах от долу - капеше антифриз от едно много странно за мен место,а именно точно там където се свързват двигателя със скоростната кутия(автоматична).Изчистих я като си мислех,че олива някъде от горе но уви-капеше си точно където се съединяват скоростите и двигателя.
Моля някой ако има наблюдения или се е сблъсквал с такъв проблем да ме насочи какъв би могъл да е проблема и къде да го търся и решение евентуално.
Благодаря предварително.

Така и не се намери някой да изкаже поне някакво предположение....нищо,аз все пак мисля,че разреших проблема и ще го споделя с Вас.
Теча се оказа от един трипътник на цена 19лв,който се намира точно под смукателните тръби като за демонтирането му все пак трябваше да се свалят тръбите и източи антифриза.
За сега не тече - дано да е от него.

Назад към E39