Кой е за бой? Внезапно втвърдяване на волана в завой!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Кой е за бой? Внезапно втвърдяване на волана в завой!
На два-три пъти щях да се пребия вече от тая екстра и ще ви помоля да споделите мнения...
При завиване и натискане на спирачката преди това или по време на самия завой волана се втвърдява. Колата не изгасва, но светват лампите на маслото и алтернатора. Трае 2-3 секунди и после след подаване на газ всичко се оправя като, че не е било.
Тъй като както гледам още не са ми донастроили ГИ-то, евентуална бедна смес в ниските обороти е единият заподозрян...другото е нещо да ми приплъзва ремък, обаче през гьолове не съм минавал, макар че сега времето е влажно...Шум от помпа не съм чул.
Дайте идея какво може да е? Да бия газаджиите или да бягам в сервиза за помпа, рейка, затягане на ремък или друга намеса?
При завиване и натискане на спирачката преди това или по време на самия завой волана се втвърдява. Колата не изгасва, но светват лампите на маслото и алтернатора. Трае 2-3 секунди и после след подаване на газ всичко се оправя като, че не е било.
Тъй като както гледам още не са ми донастроили ГИ-то, евентуална бедна смес в ниските обороти е единият заподозрян...другото е нещо да ми приплъзва ремък, обаче през гьолове не съм минавал, макар че сега времето е влажно...Шум от помпа не съм чул.
Дайте идея какво може да е? Да бия газаджиите или да бягам в сервиза за помпа, рейка, затягане на ремък или друга намеса?
Последна промяна thunderl на 26 Май 2012, 12:50, променена общо 2 пъти
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Re: Кой е за бой? Внезапно втвърдяване на волана в завой!
Преди да ти сложат газовото как беше?
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
espressto написа:Преди да ти сложат газовото как беше?
За съжаление преди това не съм я карал почти на бензин. Иначе в трите случая до сега бях на газ. Тъпото е, че ми е трудно да "предизвикам" проблема, за да пробвам става ли на бензин..
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
Според мен първо донастройте газовото и виж какво ще се получи.
Ако можеш и на бензин да видиш дали го прави ще е най добре.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега, при ремъците, ролките и шайбите си търси проблема! Виж и демпферната!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Обтегача на ремъка на 99% имах същите симптоми.Виж да не е изпуснал и да му е излязло маслото.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
thunderl написа:espressto написа:Преди да ти сложат газовото как беше?
За съжаление преди това не съм я карал почти на бензин. Иначе в трите случая до сега бях на газ. Тъпото е, че ми е трудно да "предизвикам" проблема, за да пробвам става ли на бензин..
Какво значи не си я карал на бензин, сега не можеш ли да превключиш на бензин и да видиш как е?
Когато ти светват лампите на акумулатора и маслото не ти ли е изгаснала вече колата, оборотите как са? И въобще на газ имаш ли някакви проблеми с обороти, мощност и т.н - трябва да дадеш повече инфо колега иначе

Според мен преди да се захващаш с помпи, рейки и т.н виж проблема дали го имаш и на бензин, според мен ти гасне колата от газовата

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Както и да му гасне колата в завой, щом е на скорост би трябвало да си върви и да не му светкат лампите. При него на запалена и в движение кола се губи връзката между коляновия вал, през ремъка до генератора и помпата на хидравликата. Това няма общо дали колата е на газ или бензин, губи се механично движение.

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
Дали е на скорост или на съединител и спирачка(обратен завой) 

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Вмятам, че колата е без кори под двигателя и скоростите, купих ги и ще ги монтирам в понеделник, за да изключа варианта "вода". Ще видя и тоя обтегач после, да не е хлабав или замнинал...Ролки и ремъци смених още като я взех, в един доста реномиран сервиз за около оширнайсет хиляди лева... Но може и в следствие затягането на ролки и новите ремъци обтегачът да е наял дървото?!
Тъй като взех колата много скоро съм й направил всичко на всичко 200 км на бензин и още толкова на газ. За първи път усетих проблема във вторник след като ми сложиха газовата, но и беше влага навън. Прави го рядко и за кратко проблема. Оборотите не можах да ги чуя с тая шумоизолация, бяха в ниското на оборотомера, но си изглеждаха стабилни - придърпване не съм усетил като за гаснене, колата си върви сякаш нормално, само дето й удържам волана трудно.
Със сигурност натискам спирачка, но мисля, че и съединител си натискам често при завиването в по острите завои на баирите, доколкото си знам стила на каране...
Знам, че двойния ванос е претенциозен за газифициране и ме е страх, че това Бардолини не му отговаря на претенциите, както горещо ме уверяваха майсторите...
Тъй като взех колата много скоро съм й направил всичко на всичко 200 км на бензин и още толкова на газ. За първи път усетих проблема във вторник след като ми сложиха газовата, но и беше влага навън. Прави го рядко и за кратко проблема. Оборотите не можах да ги чуя с тая шумоизолация, бяха в ниското на оборотомера, но си изглеждаха стабилни - придърпване не съм усетил като за гаснене, колата си върви сякаш нормално, само дето й удържам волана трудно.
Със сигурност натискам спирачка, но мисля, че и съединител си натискам често при завиването в по острите завои на баирите, доколкото си знам стила на каране...
Знам, че двойния ванос е претенциозен за газифициране и ме е страх, че това Бардолини не му отговаря на претенциите, както горещо ме уверяваха майсторите...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Е, ако натискаш и съединител е нормално да ти загасне ако има проблем с ниските обороти. Тогава нямаш проблем с хидравликата, спирачката и светлините а проблем с горивната система защото е нормално като ти загасне да нямаш хидравлика.

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Е, ако натискаш и съединител е нормално да ти загасне ако има проблем с ниските обороти. Тогава нямаш проблем с хидравликата, спирачката и светлините а проблем с горивната система защото е нормално като ти загасне да нямаш хидравлика.
Но колата не загасва... Може би пък се дави нещо, но изгасване няма за мен.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами пробвай, не подавай газ и изчакай дали ще загасне!
Наблюдавай и оборотите дали падат!
Наблюдавай и оборотите дали падат!

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Обикновенно хидравличната помпа товари двигателя като въртиш волана и може да има леко моментно пропадане на оборотите, което на газ да не може да се компенсира. Отделно, доколкото разбрах натискаш съединител и спирачка едновременно, при което колелата спират да въртят коляновия вал, и двигателя трябва да мине на празен ход. От вакуума (на спирачката) и хидравликата двигателя не може да компенсира празния ход, заради недобре настроена газ и ето ти моментното гаснене. Най-вероятно не можеш да го усетиш защото в същото време натискаш и съединителя.
Незнам дали успях да обясня добре или написах някоя глупост
, но защо не пробваш да симулираш проблема на място.
Незнам дали успях да обясня добре или написах някоя глупост

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз пък знам, че от неправилно позициониране на изпарителя за газта в завой колата гасне 

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3