540i след няколко ремонта

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

540i след няколко ремонта

Мнение от Йордан Инджев » 22 Май 2012, 17:10

Добър ден на всички колеги.

Не съм много сигурен че това е точното място за този топик, но не открих по-подходящ.

Живея в Южна Африка вече около 5+ години и от около 3 карам 540i 1999. Преди около 4 месеца отидох на редовния си сервиз и бяха извършени необходимите подмени. След това колата започна да загравя и да изпуска масло от около подкартениата зона. Обадих се на механика извършил сервиза. Не знам какво точно направи теча спря, но заграването продължи. След известно време той прие колата за ремонт като каза, че причината е радиатор и водна помпа. Стойноста на ремонта беше около 3000лв. (труда беше допалнително 800лв.). След 8 дни се оказа, че една от трабите от охладителната система се е спукала и колата отиде за втори път на ремонт. Втория ремонт струваше значително по-малко (бяха дпоменети две тръби): 300лв. Колата беше в мое притежание около 3 след обед. 4ч по-късно на връщане обратно от работа, по лек склон уборотите се качиха до около 3.5хил. и се чу тътен и колата започна да пуши. Дях на около 200м от дома си и успях да се прибера испешно. След като отворих капака установих следното:
-НЯМАШЕ ПЕРКА; всичките лопатки се бяха изпочупили;
-пластмасова част свързана към горната част на радиатора се беше пръснала и последващия маркуч беше накъсна (предполагам от перката);
-от същата страна на радиатора, но отдолъ друг карколяк също беше разбит;
-казанчето за вода беше пробито;
-предполагам че и още неща но бъдейки пълен лайк в отношение на коли не мога да дам пълно описание на щетите.

Говорих с техника и той каза, че проблема е в Visco Coupling и че ремонта ще ми струва от порядъка на 4000лв. без труда и без тенекеджийските работи за оправянето на предния капак.

Казаха ми да се обърна за експертна оценка от страна на BMW South Africa за да мога да отида на съд под предтекст за Защита на Правата на Потребитлите. BMW отказа да извърши такова нещо, защото не било в правомощията им.

Някой може ли да ми даде съвет какво да правя.

Мислех да намина и да посетя ирландеца (монтьора) с най-истинския БГ иснтрумент ТЕСЛАТА и да си поприказваме кой е по-ербап: ирландците или нашенците.

Опаза се че ако го направя нищо не мога да го държа отговорен за в последствие.

Благодаря ви предварително за съветите и помоща.

Аватар

Re: 540i след няколко ремонта

Мнение от Хаос » 22 Май 2012, 17:19

човек, за тея пари дето ти ги обявяват ще си купиш още една такава 540-ка...
там не познавате ли парите? 3000лв за радиатор и водна помпа, тва в БГ с труда струва 600-800лв...
иначе ти е избухнало виското, защото е било постоянно зацепено (повредено) и пластмасата не е издържала (с годините става чуплива), перките й стават като шрапнел и режат маркучи и пробиват/огърват ламарини
чест проблем при М60Б40

темата ти е за Е34 раздела, там се обсъждат технически въпроси
Последна промяна Хаос на 22 Май 2012, 17:21, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 22 Май 2012, 17:20

Продай я. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Май 2012, 17:38

Продавай на части колега. Ако налееш още няколко хилядарки в тая кола ще ти излезе колкото да си купиш още една такава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 22 Май 2012, 17:48

Продай я и със парите плати на двама негри да го сложат на "майстора" щото всичко от него е тръгнало като гледам. Няма как да ти е пипал радиатор и водна помпа (виското е хванато за нея) и после - хоп случайно да се саморазвие виското и да се счупи перката. Другия вариант е да не е бил сложен дифузьора правилно и перката да се е ударила в него, както и да е - двама негри за майстора.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 22 Май 2012, 19:32

Колега, ако имаш фактури и доказателства за извършените ремонти може да се посъветваш с адвокат дали може да го осъдиш тоя пич. Най-малкото ще помогнеш на други потенциални жертви. Не знам какви са цените в ЮАР, но предполагам, че в локалното представителство на БМВ ремонта щеше да ти излезе далеч по-евтино.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 22 Май 2012, 23:08

:clap: това ми намирисва на нашите квартални майстори дето разбират от всичко и после те гледат с наведена глава далече от такива безхаберници

Аватар

Мнение от brokenxs » 22 Май 2012, 23:21

spacepl написа:Продай я и със парите плати на двама негри да го сложат на "майстора" щото всичко от него е тръгнало като гледам. Няма как да ти е пипал радиатор и водна помпа (виското е хванато за нея) и после - хоп случайно да се саморазвие виското и да се счупи перката. Другия вариант е да не е бил сложен дифузьора правилно и перката да се е ударила в него, както и да е - двама негри за майстора.

+1 ! Продавай зимаи си друга и му пращаи някои на го начекне майсторски!Или си намери 1 читав маистор да ти е оправи 1 път като хората за малко пари и си е караи още 5 годинки

Потребител
Аватар

Мнение от Йордан Инджев » 23 Май 2012, 12:50

Много благодаря за отговорите и очевидно ще има нигерийци да го посещават. Извинявам се че не съм в правилната секция и за в бъдеще ще съм по-внимателен каде поствам.

Относно БМВ ЮАР само за да влезеш в сервиза им тук струва 140лв. Колата на шефа е 760li му излезе сервиза около 10 000, въпреки че още е в гаранция. Имаше две три неща който не бяха покрити и това беше цената от оторизирания сервиз.

Както и да е. Значи отивам да си намеря един читав механик и после 5 год и адиос монна мур.

Не бях фен на БМВ но след тази кола СЪМ. Карал съм Ауди А6 2004, което е 5 години по-ново, но просто съм без думи относно Е39.

Поздрави на БГ от тук и до категорично ще ме чувате по-често наоколо :).

Поздрави.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 23 Май 2012, 16:36

Информативно колко струва едно 540 там?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар

Мнение от brokenxs » 26 Май 2012, 0:36

Йордан Инджев написа:Много благодаря за отговорите и очевидно ще има нигерийци да го посещават. Извинявам се че не съм в правилната секция и за в бъдеще ще съм по-внимателен каде поствам.

Относно БМВ ЮАР само за да влезеш в сервиза им тук струва 140лв. Колата на шефа е 760li му излезе сервиза около 10 000, въпреки че още е в гаранция. Имаше две три неща който не бяха покрити и това беше цената от оторизирания сервиз.

Както и да е. Значи отивам да си намеря един читав механик и после 5 год и адиос монна мур.

Не бях фен на БМВ но след тази кола СЪМ. Карал съм Ауди А6 2004, което е 5 години по-ново, но просто съм без думи относно Е39.

Поздрави на БГ от тук и до категорично ще ме чувате по-често наоколо :).

Поздрави.

Жив и здрав да си колега!Дано набараш точния майстор!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Май 2012, 1:45

Йордан Инджев написа:Живея в Южна Африка вече около 5+ години и от около 3 карам 540i 1999.

Хаос написа:темата ти е за Е34 раздела, там се обсъждат технически въпроси

къде ги тия е34ки 99'та, че искам и аз една :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 26 Май 2012, 21:26

boksioraE39 написа:Информативно колко струва едно 540 там?

Определено и на мен ми е адски интересно,защо са такива цифрите там.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 27 Май 2012, 8:17

хм цените не са по различни от тук в техния аутотрейдър една е39 98-00 година е средно 50 000 ранда-9200 лв. ,явно нивото е друго :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Май 2012, 13:08

:OT:

Предлагам да направим една среща целия форум, който иска да си сменя колата и да се изсипем 100-150 коли в Африка. Ще направим масово обновяване на форума :mhihi: :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Следваща

Назад към E39