Ремонт на вентилатора на кондензатора?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivan.geo
- Потребител
-
- Кара: BMW 525d Touring '01
- Мечтае да кара: нова кола
Ремонт на вентилатора на кондензатора?
Някой знае ли къде или как може да се ремонтира, ако подлежи на ремонт? 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Ремонт на вентилатора на кондензатора?
Ремонт на кое??????
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Има два вида. Единият е старият и е с 4 кабелчета (май беше), и е с резистори. Другият е с 3 кабелчета и няма резистори, а една електроника, която ЕКУ-то на колата я бута и тя си прави разни обороти. Я кажи какъв е дертът по принцип? Имам усещането, че при тебе е по-новата и за това с диагностика пробвахте ли да я палите тая перка?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ivan.geo
- Потребител
-
- Кара: BMW 525d Touring '01
- Мечтае да кара: нова кола
turbo написа:Има два вида. Единият е старият и е с 4 кабелчета (май беше), и е с резистори. Другият е с 3 кабелчета и няма резистори, а една електроника, която ЕКУ-то на колата я бута и тя си прави разни обороти. Я кажи какъв е дертът по принцип? Имам усещането, че при тебе е по-новата и за това с диагностика пробвахте ли да я палите тая перка?
Пробвах с BMW INPA-та да дам на Blower 50 и 100% и не тръгна и при двата. Иначе компютърът не отчита грешки по климатика. Климата като съм на място никакъв го няма, в движение вътре вали сняг. Това е колата, а тук е перката. Приемам идеи всякакви.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Би трябвало да си с перката с 3-те кабела, тоест с "по-умната" и по-скъпа за ремонт перка. Лошото е, че ремонтът представлява смяна с друга, която е втора употреба.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
За да не отварям нова тема, да питам тук. Моята перка е от стария модел с резисторите. Може ли да се отвори самия мотор и да се види какво е положението вътре, че има задържане на едно място. Ако сменя резисторите, пак ще изгорят, след като го има допълнителния товар. Гледах отвсякъде, но изглежда капсулован. Намерих друга перка, но и тя беше със същия проблем.
M5 написа:За да не отварям нова тема, да питам тук. Моята перка е от стария модел с резисторите. Може ли да се отвори самия мотор и да се види какво е положението вътре, че има задържане на едно място. Ако сменя резисторите, пак ще изгорят, след като го има допълнителния товар. Гледах отвсякъде, но изглежда капсулован. Намерих друга перка, но и тя беше със същия проблем.
Нещо като капсулован е и ако отвориш после заварки трябва да играят . Кво да гледаш вътре то отвън се скива . Погледни през отворите и завърти ако шават постоянните магнити залепени по вътрешната периферия на статора махай я таз перка , трошат се с времето гадовете. Друг възможен проблем е счупен лагер ама занимавката е голяма , въпрос на късмет е да улучиш втора ръка читав и гаранция колко ще изкара няма ама това е положението. Иначе съпротивленията се лекуват.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
M5 написа:За да не отварям нова тема, да питам тук. Моята перка е от стария модел с резисторите. Може ли да се отвори самия мотор и да се види какво е положението вътре, че има задържане на едно място. Ако сменя резисторите, пак ще изгорят, след като го има допълнителния товар. Гледах отвсякъде, но изглежда капсулован. Намерих друга перка, но и тя беше със същия проблем.
Понякога се отлепят магнитите, имаше тема за ремонта, потърси я!

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
имаше тема за тия магнити и ако се направи както трябва няма ядове,аз моята си я карам вече второ лято ,те така са направени че са залепени върху боята на корпуса а тя се разлепва от корпуса ама се лекува,жалко че нямам снимки от ремонта
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
до колегата с инпата- виж си предпазителя, ако трябва първо откачи буксата, намира се отляво като си пред колата, и измери идват ли постоянни + и-
- M5
- младши ентусиаст
-
След по-обстоен оглед, видях, че едно парче се мърда и точно там се получава задържане. Не знам дали са няколко магнита, че светлината не беше в изобилие, но със сигурност само 1 парче се е откъртило.
Сега ще потърся темата за ремонта.
Благодаря за помощта
Сега ще потърся темата за ремонта.
Благодаря за помощта

Това откъртеното парче посмъртно не можеш го задържа до братчето му еле са били едно цяло някога
. Иначе и на мен ми е интересно кое е лепилото за магнити.

- M5
- младши ентусиаст
-
Намерих няколко теми, в които пише, че магнитите са лепени с поксипол и не е имало проблем след това. Не знам ако разпробия нитовете на капака, после как ще го затворя.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
с течен метал на бизон съм ги лепил ,а и те магнитите се разлепват с боята не стават на парчета,след това се затваря с няколко заварки без да се прекалява,то се сглобява точно и идеята е да се фиксира само
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
M5 написа:Намерих няколко теми, в които пише, че магнитите са лепени с поксипол и не е имало проблем след това. Не знам ако разпробия нитовете на капака, после как ще го затворя.
Преди време правих такъв ремонт при мен бяха блокирали четките и не контактуваха с колектора. Отварянето - леко със шлайфче се пилят пластинките които държат задния капак към статора. Но не се режат а се пили само частта която е деформирана при зглобката. Затварянето със секач и чук се деформират въпросните пластинки така че да задържат капака към статора - получава се същото съединение като преди тази процедура, ако не стане така със заварка. Незнам дали стана ясно какво искам да кажа но ако се наложи ще рисуваме

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2