Регулиране на височина БМВ520

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Регулиране на височина БМВ520

Мнение от Geno520 » 11 Май 2012, 21:40

Колеги нов съм в сайта можете ли да ми кажете как се регулира височината на БМВ 520 1997г комби ...или по точно как да я направя по ниска. Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Регулиране на височина БМВ520

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Май 2012, 12:35

bmw_760il написа:Ако си с оригинално окачване няма как да стане.Вариантите ти са или да го смениш с по-ниско или да сложиш регулируемо и да си го настроиш по твой вкус.

:yes: А ако целта ти е само визия по-добре не пипай нищо. С фабричното окачване е сметнато, че тая височина е оптимална за поведението на колата спрямо центъра й на тежест. С добро афтърмаркет регулируемо окачване е друга работата вече. Но то струва пари :) Иначе най-евтиния вариянт е по-ниски пружини, но не прекалено, защото ще изтормозиш амортисьорите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Май 2012, 23:34

Аз си мисля, че колегата говори за регулиране на нивомат. Става с лаптоп, ДИС и някой който знае какво прави.

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: F10

Мнение от Mannoroth » 16 Май 2012, 11:05

Аз да използвам темата да питам за обратното - повдигане пак ли така става? :) Защото при мен предницата много е смъкната и не мога през една бабуна да мина без да закача нещо...явно от гъзария, вярно, много е стабилна на завои, ама толко нисък в България не си е работа...

В сервиза ми казаха, че ми е пипано нещо по окачването и съм имал чисто нови неща, но не съм разбирач... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Май 2012, 15:14

Не, отпред най вероятно ти са сменили окачването със спортно, може и само пружини да са. Нивомата е само отзад.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Май 2012, 19:13

niki81vd написа:За да не бъзикаш компа, и да се занимаваш с глупости, направи го механично, става и пред блока, стига ръцете да не са ти в г.....за :)
Даже мисля че от компа не се регулира, там са зададени параметри, ако някое от кантарнитр устройства се повреди, ново.
Също като електромоторите при касетофоните, когато се бъзикат оборотите, не ги регулираш, а подменяш мотора с нов, той калиброван :)
Сега по същество, кантарния апарат се държи на един болт и опора, откачваш кабела, развиваш болта който държи апарата, развиваш и гайката на биалетката. След това, раз пробиваш дупката на болта, на планката, на апарата. Така че да се получи надлъжен отвор , съответно за повдигане разширяваш надолу, за сваляне нагоре. Монтираш , стягаш и караш. За 15 цолови джанти, се мери от долния ръб на джантата, до ръба на калника, вертикално, по спомен 51 - 56 сантиметра :)

По-голяма глупост не бях чувал! Да си играеш да разпробиваш планка, да си я гласиш по някакви незнайни начини....то бетер ладичка :mhihi:

Всичко става точно за 10мин с DIS. Можеш да си регулираш ляво, дясно и целия заден мост както си искаш и колкото си искаш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 27 Дек 2012, 6:18

Нивоматът при E39 Touring е само отзад и се регулира с компютър, а не механично. Никакви елипси няма - не можеш и с един милиметър да изместиш датчика, ако не чоплиш нищо по гореописания начин де. Има дори разлики в ляв и десен датчик, като показания и това се компенсира с компютъра - то за това е с компютър активното окачване, за да може да се настройва достатъчно фино, а иначе щяха да го направят хората с компаратори и щяха да предвидят механично изместване на датчиците. :winky:

Отговор на въпроса на колегата пуснал темата: За да стане едно E39 комби по-ниско и то заводски се сменят предните пружини и амортисьори със спорния вариант ( М спорт съспеншън ) и отзад се прави същото (амортисьори и пружини), но пружините са въздушни (AirSpring). Отзад може да се мине и с нормалните въздушни пружини чрез настройка, но какъв ще е ефектът върху тях в дългосрочен план не е ясно. Най-българският вариант е да се отрежат предните пружини и да се настрои задницата след това и да не се пипа нищо друго, при което амортисьорите започват да работят в зона, в която не са предвидени да работят, но пък колата е по-ниска и колкото изкарат - толкова. :)
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 27 Дек 2012, 15:41

Окачването както казаха колегите се регулира само ОТЗАД и то само чрез софт!
Моето комби лично си го вдигнах за да не е толкова ниско поне отзад!Отпред съм с фабрично ниско окачване и за да я вдигна трябват пружини!
Задницата може както да се вдига така и да се сваля,моята е регулирах с Inpa - опцията е колело по колело ! Работата е за 10 минути ,а в програмата има и препоръчителните фабрични стойности спрямо вида на джантата(15/16/17 цола).
Поздрави!
BMW Service Team

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Мнение от Стефановски » 28 Дек 2012, 12:52

:yes: за IAV

Назад към E39