Активиране на печка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Активиране на печка

Мнение от Teogop » 03 Май 2012, 21:45

Колеги имам BMW скенер 1.4, но като активирам печката на 525d, не се появяват никакви опции на MID-а за печката. Забелязах, че BMW скенера не ми показва опцията за вентилацията с таймер. Възможно ли е първо да трябва някак да активирам вентилацията, за да ми се появят опциите за печката? Ако да - как да я активирам, като опцията в скенера я няма. Пробвах същия скенер на 730d и там си има и двете опции за вентилация и за печка и се активира успешно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Активиране на печка

Мнение от mad_presley » 03 Май 2012, 21:53

Teogop написа:Колеги имам BMW скенер 1.4, но като активирам печката на 525d, не се появяват никакви опции на MID-а за печката. Забелязах, че BMW скенера не ми показва опцията за вентилацията с таймер. Възможно ли е първо да трябва някак да активирам вентилацията, за да ми се появят опциите за печката? Ако да - как да я активирам, като опцията в скенера я няма. Пробвах същия скенер на 730d и там си има и двете опции за вентилация и за печка и се активира успешно.

Със Скенер печка не можеш да активираш...вярвай ми.
Активира се с DIS v44 или с SSS. Всички останали варианти са трудни както за обяснение, така и за изпълнение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 04 Май 2012, 11:02

Само за Е39 ли е проблем със скенера? Защото вчера на E38 730d я активирах без проблем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Май 2012, 11:31

Да питам и аз,тази печка има ли бушон някъде или мога да я изключа само като извадя буксата на захранването от нея?Понеже искам да не се пуска зимата.
ПП Нямам мид или навигация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 04 Май 2012, 12:39

Teogop написа:Само за Е39 ли е проблем със скенера? Защото вчера на E38 730d я активирах без проблем.

И от къде я активира, само от IKE-то Independant Heating ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 04 Май 2012, 12:55

kalingk написа:Да питам и аз,тази печка има ли бушон някъде или мога да я изключа само като извадя буксата на захранването от нея?Понеже искам да не се пуска зимата.

на комбито е номер 47 в багажника , 20 ампера
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 04 Май 2012, 13:47

mad_presley написа:
Teogop написа:Само за Е39 ли е проблем със скенера? Защото вчера на E38 730d я активирах без проблем.

И от къде я активира, само от IKE-то Independant Heating ли?

От опцията в зелено. А на мойта кола не се вижда опцията в червено.
ike2_.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 04 Май 2012, 16:34

може да се активира със скенера, точно от там дето е оградено, кликаш и на двете отметки(парк вентилацията си е пусната по задание, ти активираш само печката)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Май 2012, 22:35

nightdriver написа:
kalingk написа:Да питам и аз,тази печка има ли бушон някъде или мога да я изключа само като извадя буксата на захранването от нея?Понеже искам да не се пуска зимата.

на комбито е номер 47 в багажника , 20 ампера

Дали е така и за седана.
ПП Много ще ми помогнете,понеже зимата,колата я карам по 4-5 километра в една посока и като спра,печката продължава да си догонва температурата,вечерта е същото и след това,що ми гори 10-11 зимата/не става въпрос за София/.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Май 2012, 22:47

Същия е, вторият от горе на долу, №47. Ама сигурен ли си че печката продължава да работи след като загасиш колата? Тогава би трябвало да работи само охлаждането и то за около 2-3 минути, докато охлади горивната камера.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 04 Май 2012, 22:59

Не знам откровено казано.Свисти нещо като турбини на самолет,може и 2-3 мин да е,не съм сигурен,че зимата не се ми се клечи много до колата,но трябва да е печката,а и откровено казано,за чии ми е тази печка като ви казвам на какви растояния се предвижвам.Просто не виждам смисъл да има нещо като печка и то на така ценното дизелово гориво като след малко трябва да спирам,а и отделно ми се хаби акумулатора/колата стои на открито и зимата акумулатора става друг,не е за смяна,онзи ден ходих даже да го проверя,но след няколко предвижвания като тези за които обяснявам и акумулатора,реве за зареждане/.
ПП @Ivo_Borisov Благодаря за съвета!!!И на колегата с комбито също!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Май 2012, 23:04

Това е, охлаждането се включва, затова свисти. Я по добре вземи си сложи един МИД и си отключи печката, като се качваш сутрин през студените месеци, вътре ще ти е топличко :angel: Няма такава благинка като печката :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 06 Май 2012, 21:50

racing_team_vidin написа:може да се активира със скенера, точно от там дето е оградено, кликаш и на двете отметки(парк вентилацията си е пусната по задание, ти активираш само печката)

Точно това казвам - парк вентилацията при мен липсва, както и опцията за парк вентилация я няма на скенера като закача мойта кола.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 07 Май 2012, 10:36

Teogop написа:От опцията в зелено. А на мойта кола не се вижда опцията в червено.
ike2_.jpg

E не става така. Тази опция и въобще BMW Scanner е когато добавяш нови модули. В случая имаш си кола с отключена печка, сменяш километража с такъв от кола без отключена печка и слагаш чавка.
Ако искаш да кодираш колата трябва с DIS, както ти писах по-горе. Печката не се управлява само от километража, а и от IHKA, като на двата модула кодировката трябва да отговаря съответно за модулите по години ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 07 Май 2012, 10:54

mad_presley написа:
Teogop написа:От опцията в зелено. А на мойта кола не се вижда опцията в червено.
ike2_.jpg

E не става така. Тази опция и въобще BMW Scanner е когато добавяш нови модули. В случая имаш си кола с отключена печка, сменяш километража с такъв от кола без отключена печка и слагаш чавка.
Ако искаш да кодираш колата трябва с DIS, както ти писах по-горе. Печката не се управлява само от километража, а и от IHKA, като на двата модула кодировката трябва да отговаря съответно за модулите по години ;)

Добре, а защо на 7-цата точно оттам я активирах без проблем?

Следваща

Назад към E39