Прекалено ниски обороти. Как да ги вдигна ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Прекалено ниски обороти. Как да ги вдигна ?

Мнение от bohcho » 30 Апр 2012, 15:17

Здравейте колеги , имам проблем с BMW 520 - 1999 ръчни скорости , бензин.На празен ход двигателя държи около 600 оборота а като прехвърля на газ е около 500. Това разбирасе ми създава трудности при шофирането колата гасне , придърпва като е в движение без газ а да не казвам че вечер с вкючени фарове гасне на почти всяко кръстовище. Та въпроса ми е как мога да регулирам оборотие тук във форума четох , че нормалните обороти са м/у 780 и 880. Ако обикновен любител неможе моля поне ме насочете къде около Габрово , В.Търново някой може да го направи.

Благодаря предварително.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Прекалено ниски обороти. Как да ги вдигна ?

Мнение от ivoo » 30 Апр 2012, 17:37

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 30 Апр 2012, 21:27

Изчетох темата , която колегата е дал и му благодаря. Ще се опитам да се изкажа по ясно.
На бензин колата на 600 оборота работи супер гладко и по никакъв начин не се и опитва да гасне, но като обърна на газ оборотите падат около 500 , а като пусна фарове около 480 и двигателя почва да вибрира доста и много често изгасва. Газовата обаче е самообучаваща се и не мога да и променя оборота за това ми се иска да ги компенсирам с максималните на бензин. Какво да правя? :confused: :confused: :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Май 2012, 0:27

bohcho написа:Изчетох темата , която колегата е дал и му благодаря. Ще се опитам да се изкажа по ясно.
На бензин колата на 600 оборота работи супер гладко и по никакъв начин не се и опитва да гасне, но като обърна на газ оборотите падат около 500 , а като пусна фарове около 480 и двигателя почва да вибрира доста и много често изгасва. Газовата обаче е самообучаваща се и не мога да и променя оборота за това ми се иска да ги компенсирам с максималните на бензин. Какво да правя? :confused: :confused: :confused:

Отиваш на телевизор да ги дигнат - диагностика сиреч. Ама с Инпа дет я има под път и над път не става , май ДИС ти требе. Та търси. ПС: Малии сега видях откъде си , потърси тоз човек от форума memberlist.php?mode=viewprofile&u=26172 уговорка предварително какво искаш и после действаш. Ако има някой друг да предложи на колегата помощ софтуерна да пише та да му свършват мъките :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 02 Май 2012, 21:32

bohcho написа:Изчетох темата , която колегата е дал и му благодаря. Ще се опитам да се изкажа по ясно.

Няма как да настроиш оборотите на бензин без урдулешка намеса в програмата на ЕКУ-то. По-добре не пипай там за да не стане "ама сега и на бензин не работи като хората". По-добре пробвай с някакви по непретенциозни действия - почисти хубаво със прей за карбуратори стъпковото моторче и дроселовата клапа - сигурен съм, че са със яко нагар. Ако не помогне, отиди някъде да ти настроят газовата. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Май 2012, 22:15

Що урдулешка колега толкоз ли е страшно или е рутинна операция , питам щото за пръв път чувам , че нещо му се бърка кой знае какво на компа . Иначе по-правилното като първа процедура наистина е да се почисти тъй онуй , да .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Май 2012, 3:24

не ми се връзва нещо... поради що като се вдигнат оборотите на бензин /така или иначе не много препоръчително/, то те ще се вдигнат и на газ :roll:
това не се ли прави от самата газова...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 03 Май 2012, 6:32

ако е газов инжекцион работи коректно само при изрядна работа на бензин,така засякохме една ламбда сонда -повиши се разхода и на бензин и газ,след смяната се оправи
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 03 Май 2012, 7:26

vladobate написа:Що урдулешка колега толкоз ли е страшно или е рутинна операция , питам щото за пръв път чувам , че нещо му се бърка кой знае какво на компа . Иначе по-правилното като първа процедура наистина е да се почисти тъй онуй , да .

Урдулешка, в смисъл, че е малко тъпо (или поне аз така мисля), за да оправиш работата на газ, да разбъзикаш работата на бензин. :dunno:
Иначе предполагам е рутинна работа за хора, които се занимават с чип тунинг и знаят какво пипат. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 03 Май 2012, 7:53

За да не пипам оборотите трябва да сменя газовия инжекцион , според мен по малкото зло е да пробвам и с оборотите. Все пак още нищо не съм направил... ако има по лесен вариан веднага ще го изпитам.Още днес ще изчистя стъпковото моторче и дроселовата клапа .

А както съм споменал умрялото ми газово може да се настроива само на колко градуса и оборота да обръща.Всичко друго се променя според двигателя. :paranoid:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Май 2012, 9:33

badsharki написа:
vladobate написа:Що урдулешка колега толкоз ли е страшно или е рутинна операция , питам щото за пръв път чувам , че нещо му се бърка кой знае какво на компа . Иначе по-правилното като първа процедура наистина е да се почисти тъй онуй , да .

Урдулешка, в смисъл, че е малко тъпо (или поне аз така мисля), за да оправиш работата на газ, да разбъзикаш работата на бензин. :dunno:
Иначе предполагам е рутинна работа за хора, които се занимават с чип тунинг и знаят какво пипат. :yes:

Няма как да я обърка...допустимият диапазон за промяна е +/- 50 оборота, което не е много, но се доста.
Стъпката е през 10 оборота, така, че при всяка промяна може да се усети работата на мотора и да се прецени дали е по-добре.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i
Мечтае да кара: Много работи

Мнение от armour » 07 Май 2012, 0:16

Ако газовата уредба се самоубочава то тя не би трябвало да мени оборотите.Според мен имаш проблем които не е свързан с промяната и повишаване на оборотите на бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 07 Май 2012, 11:05

Колега, виж колко са точно оборотите при тебе от скритите менюта, защото аз лично съм променял обороти през DIS и диапазонът е наистина прекалено малък за това, както е написал един колега по-горе. От това, което ти казваш аз си вадя три извода - 1-во: обототие са така или иначе твърде ниски, ако са толкова наистина и диапазонът "+50" е крайно недостатъчен; 2-ро: би трябвало при пускане на консуматори (фарове, марове) ЕКУ-то да компенсира оборотите, а при тебе това май не се случва; 3-то: Газовият Инжекцион няма настройка на обототите на празен ход, защото това е задача на бензиновия компютър на колата, а газовият само променя импулсите към дюзите за газта. Единственият вариант Газовата в случая да влияе по някакъв начин е да е кофти настройката на подаването на газта при празен ход и може би трябва да се позанимава някой газаджия с повечко акъл и с подходящ софтуеър.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 07 Май 2012, 15:43

Наистина колата няма никъкъв проблем на бензин , но с газта става много интересно. Кофти е обаче ,че в моя регион така и не ми похвалиха някой , който да разбира от инжекциони.... :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 08 Май 2012, 7:37

Компютърът на Газ Инжекциона какъв е?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Следваща

Назад към E39