датчик колянов вал
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
датчик колянов вал
Такаа, пали трудно, мени обороти, гасне , закачих я с ИНПА и показа 83 engine speed/crankshaft position sensor
Ясно е, че датчика на коляновия вал трябва да се сменя. Попрочетох малко и разбрах, че май може сам да си го сменя. Искам да попитам друго - има ли този датчик някаква детска болест от която да ми идва проблема т.е надявам се да може да се поправи( като таралежа например) Мерси и поздрави !
Ясно е, че датчика на коляновия вал трябва да се сменя. Попрочетох малко и разбрах, че май може сам да си го сменя. Искам да попитам друго - има ли този датчик някаква детска болест от която да ми идва проблема т.е надявам се да може да се поправи( като таралежа например) Мерси и поздрави !
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: датчик колянов вал
Детската му болест е че е хубаво да е оригинален а не китайски/турски защото не отчитат правилно.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Сега я закачахме и на дис гт1 и казва механичен проблем на датчика. Някакви идеи?
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
И още един въпрос - препоръчително или задължително е да е оригинален, защото тук има на Meyle за 89 лв, а за доствка на оригинален трябва дачакам 1 седмица, а колата е отворена (сменям и други работи)
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Детската му болест е че прегарят кабелите и изолацията почва да се начупва, няма спасение.
Колкото до самия датчик, задължително е да е Сименс, за да няма после нова тема: "Колеги колата не работи както трябва, не може да е от датчика, купих нов"
Колкото до самия датчик, задължително е да е Сименс, за да няма после нова тема: "Колеги колата не работи както трябва, не може да е от датчика, купих нов"

- omegaart
- ентусиаст
-
В момента има отстъпки за нашите модели в дарукар и може да го вземеш на "далавера" , доколкото е възможно това от там
Но пък поне ще си сигурен че е 100 % работещ.
И аз ще взимам идния месец.

И аз ще взимам идния месец.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Отстъпки?!? Колко % или е индивидуално за всичко по отделно? И дали тези цени които са в страницата с с отсъпки :
Номенклатурен номер : 12141703277
Описание : ДАТЧИК КОЛЯНОВ ВАЛ
Ед.цена (с ДДС) : 195.19 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 12141703277
Описание : ДАТЧИК КОЛЯНОВ ВАЛ
Ед.цена (с ДДС) : 195.19 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- omegaart
- ентусиаст
-
Ще те излъжа какви бяха. Може да звъннеш да питаш , предполагам ще ти кажат.
Говоря отстъпка без да си член на клуба !!! Отстъпката е за коли над 7 години и т.н. има някви класове на частите и не знам си кво си.
Страницата е без отстъпка.
Говоря отстъпка без да си член на клуба !!! Отстъпката е за коли над 7 години и т.н. има някви класове на частите и не знам си кво си.
Страницата е без отстъпка.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колега, освен датчика може да ти прави проблем и шайбата от която чете! Освен това си погледни да не ти сълзи антифриз от тялото на термостата и по мъркучите да ти олива датчика.
Аз смених този датчик точно преди 2 години (около 30 000км.)с неоригинален SWAG за 120 лева.Сега пак е за смяна !
Така че колега по-добре пазарувай от Дару кар.За пореден път се убедих ,че е по-добре да заложиш на оригинала за да ти е по-евтино и да не се занимаваш с глупости постоянно.Иначе смяната не е трудна можеш и сам да я направиш ,малко кофти е бъркането под всмукателния колектор където всъщност е буксата на датчика.
Така че колега по-добре пазарувай от Дару кар.За пореден път се убедих ,че е по-добре да заложиш на оригинала за да ти е по-евтино и да не се занимаваш с глупости постоянно.Иначе смяната не е трудна можеш и сам да я направиш ,малко кофти е бъркането под всмукателния колектор където всъщност е буксата на датчика.
Последна промяна pimpas на 01 Апр 2012, 15:57, променена общо 1 път
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Колегата boris_k е казал кое е "детската болест" на датчика...нагаря изолацията и се допират двата кабела...иначе смяната му е лесна (голяма мъка беше за мен,но нали съм си нооб в тези неща...
) сваляш виското и си ти 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Аз аз ама не съм
За да не свалям нищо започнах просто така .Взех едно ново от mcar за 193 лв и си викам 1 болт и това е няма проблем .! 1 час блъскане докато го изкарам. Влезнах в канала отдолу и до зъбното колело с една арматура и чук и .... Толкова се беше запекъл, че няма излизане. После най- интересното е, че новият беше с 2 десети по голям от старият датчик. И там зор докато го сложа абе ... . Ако бях в София - Дару имат отстъпка 10% от частта, но ако сменяш при тях частта, и около 30 лв за смяната. Ами щеше да ми легне 10 лв смяната (не е = на 5 часа труд от моя страна)
Иначе колата си тръгна супер . Дори стана по- безшумна на високите километри- явно преди е била доста по-зле

Иначе колата си тръгна супер . Дори стана по- безшумна на високите километри- явно преди е била доста по-зле
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Здр.колеги.Някой може ли да ми каже къде се намира този датчик на 3 литра дизела и лесна ли е смяната.
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
На брат ми(2.
наскоро ми изгоря. Беше купил нов оригинален. На около 20 000 изгоря. Миналия ден го смени с оригинален втора ръка. Работеше супер за около 50км. и пак изгоря и този. Проблема с тези датчици наистина е изолацията. Прегатя и се скъсяват, до буксата под колекторите. Това което направих за експеримент е , че разцепих изолацията до здраво и изолирах трите проводника. След това ги осучете , за да се екранизират,(поне така ми казаха). Направих всичко и колата заработи супер. Пробвайте. Някой път и самата букса към двигателя окъсява, гледайте, за да не сменяте през 2 седмици датчици.
Sent from my A0001 using Tapatalk

Sent from my A0001 using Tapatalk
SHARK-а му е майката!!!
- dreadx
- младши ентусиаст
-
При проблеми с този датчик свети ли check-engine?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2