Въпрос към колегите които са с тип троник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- n_milanov_78
- Потребител
-
- Кара: Х3 3.0 БЕНЗИН
- Мечтае да кара: Х6
- Детайли за колата: ръчка
Въпрос към колегите които са с тип троник
Колеги, сдобних се скоро с Е39 520i - края на 98г с двоиния ванус с тип троник скоросна кутия .
Въпроса ми е, дали като се движи колата на (D)-директна с 120/130 км/ч. и по голяма скорост, възможно ли е да сменям скоростите с ''-,, и ,,+'', вместо кикдаун по време на движение , да не се повреди скоростната кутията някаде бях чел че небило хубаво
Въпроса ми е, дали като се движи колата на (D)-директна с 120/130 км/ч. и по голяма скорост, възможно ли е да сменям скоростите с ''-,, и ,,+'', вместо кикдаун по време на движение , да не се повреди скоростната кутията някаде бях чел че небило хубаво

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
Re: Въпрос към колегите които са с тип троник
Можеш колега, това е смисъла на типтроника, да можеш да работиш на режим "ръчна" със скоростната. Самата електроника на колата няма да ти позволи да свалиш прекалено ниска предавка за моментните обороти. Колкото до кикдауна, ако мислиш да сменяш ръчно предавките при изпреварване, най-добре си включи кутията на S когато и държи двигателя в обороти и използвай кикдаун.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
n_milanov_78 написа:Колеги, сдобних се скоро с Е39 520i - края на 98г с двоиния ванус с тип троник скоросна кутия .
Разбира се че може. Кутията нема да ти позволи вкарване на ниска предавка, кога мотора е в обороти, не можеш я излъга.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- n_milanov_78
- Потребител
-
shneider написа:Можеш колега, това е смисъла на типтроника, да можеш да работиш на режим "ръчна" със скоростната. Самата електроника на колата няма да ти позволи да свалиш прекалено ниска предавка за моментните обороти. Колкото до кикдауна, ако мислиш да сменяш ръчно предавките при изпреварване, най-добре си включи кутията на S когато и държи двигателя в обороти и използвай кикдаун.
Мерси за одговорите успокоихтеме че четох на друго място че небило хубаво по време на движене да се сменят скоростите ръчно.
А как се включва на на S и M.
Иначе за сега съм много доволен от Е39-ката има и газов инжекцион засичах я три пъти 12/100 разход комбинирано газ мис ля че е нормално за този кораб
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
От положение (D) като бутнеш лоста на ляво и вече си на( S),от там бутнеш ли го напред или назад вече си на( M)+ - 

- n_milanov_78
- Потребител
-
динго написа:От положение (D) като бутнеш лоста на ляво и вече си на( S),от там бутнеш ли го напред или назад вече си на( M)+ -
Мерси ясно колега .
А дали са надежни тези кутии че не намерих много инфо в форума

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
оооо има инфо и то много 
надеждни са, колкото е възможно, но и се чупят като всяка друга машина
1000лв(грубо) втора ръка

надеждни са, колкото е възможно, но и се чупят като всяка друга машина

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
А дали са надеждни съм чувал ,че ZF са били по добрите от тези GM ,които се вграждат мисля на дизелите.Но според мен за всяка кутия е индивидуално,много важна е подръжката,обслужи я и карай смело 

- n_milanov_78
- Потребител
-
динго написа:А дали са надеждни съм чувал ,че ZF са били по добрите от тези GM ,които се вграждат мисля на дизелите.Но според мен за всяка кутия е индивидуално,много важна е подръжката,обслужи я и карай смело
Да я обслужа добре ? но в моя случай вчера отивам в сервиза на БМВ и искам смяна на масло на скоростната кутия а те ми одговарят смяна на масло само ако има проблем в кутията а сега какво ? . От стария собственик знам че е сменяно преди 30 000км и се чудя какво да правя да ходя в друг сервис в Варна или да карам така ако стане проблем чак тогава да го сменям

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Aко си сигурен че е сменяно може да покараш поне още толкова,или пиши mad_presly да те упъти къде тъй като ти е градски или ilko ivanov
10 мнения
• Страница 1 от 1