Съвет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Съвет
Здравейте колеги, набелязъл съм едно Е60 в мобилето обаче цената ми се вижда ужасяващо ниска поне за тази кола която е на снимките, хвърлете и един поглед и дайте мнение, че се чудя дали изобщо да се занимавам с тази кола,много ми е съмнителна.Благодаря!
http://www.mobile.bg/11328822494938000
http://www.mobile.bg/11328822494938000
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Съвет
Те толкова станаха Е60-ките, 530д специално. Няма цял живот да са по 100 иляди. Има около 10 на под тази цена, ти си избери най-малко прецаканата.
Аз лично много си харесах тая: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details непреходния стил и визия на Е39 ще започнат леко полеко да прехождат със спада на цените на Е60
Аз лично много си харесах тая: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details непреходния стил и визия на Е39 ще започнат леко полеко да прехождат със спада на цените на Е60

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Нищо фрапантно не виждам в цената,че чак да се притесняваш от нея.По-скоро са ми странни Е39-ките минаващи десет хиляди.Отиваш гледаш,пробваш,караш в сервиз и ако те грабне е твоята кола 

- dmxl
- младши ентусиаст
-
да на истина поне от снимките тази кола си заслужава да се види, и ще я погледна през седмицата когато ми остане малко свободно време,но все ми се струва че читаво Е60 под 20к няма,или не съм прав или Е60 се обезценява доста по-бързо от Е39, което не съм го очаквал и е доста приятна изненада
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
dmxl написа:да на истина поне от снимките тази кола си заслужава да се види, и ще я погледна през седмицата когато ми остане малко свободно време,но все ми се струва че читаво Е60 под 20к няма,или не съм прав или Е60 се обезценява доста по-бързо от Е39, което не съм го очаквал и е доста приятна изненада
не мисля че е приятна изненада, но и не мисля че се обезценяват бързо....по мое наблюдение от около 2000г. насам всички топ немски марки правят по нетрайни откъм техника, материали и т.н. модели, поради което се обезценяват относително по-бързо, все пак световната алчност ги тика да ти продават нова кола на 5 а не на 15 години

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Забелязал съм, че цените на тази автокъща са доста ниски, а колите изглеждат лачени поне на снимките. Ако някой е ходил да гледа там, да каже дали няма подводни камъни.
Цената на Е60 падна рязко след като F10 се появи и на вторичния пазар. Това е напълно нормално, но ми прави впечатление че средната цена на 8 годишна Е60 от първите е по-ниска от цената на Е39, когато модела беше на 8 години. Това говори или за по-ниско качество или просто намаленото търсене (кризата) си казва думата.
Добре, че автора е пуснал темата тук, че в Е60 раздела щяха да почнат да му обясняват как нямало хубава Е60-ка под 30000лв., как трябвало да бъде със всички екстри щото иначе не била истинска 5-ца и че е задължително да е под 150000 км. Между другото такива мнения битуват във всички подфоруми, главно за да се поддържа изкуствено висока цената на добре поддържаните екземпляри, за да може после собствениците им да си избият поне част от парите отишли в "бездънната яма", ама това е друга тема.
Истината е, че в момента има много добри попадения на доста изгодна цена, но е нужно търпеливо и внимателно търсене.
Цената на Е60 падна рязко след като F10 се появи и на вторичния пазар. Това е напълно нормално, но ми прави впечатление че средната цена на 8 годишна Е60 от първите е по-ниска от цената на Е39, когато модела беше на 8 години. Това говори или за по-ниско качество или просто намаленото търсене (кризата) си казва думата.
Добре, че автора е пуснал темата тук, че в Е60 раздела щяха да почнат да му обясняват как нямало хубава Е60-ка под 30000лв., как трябвало да бъде със всички екстри щото иначе не била истинска 5-ца и че е задължително да е под 150000 км. Между другото такива мнения битуват във всички подфоруми, главно за да се поддържа изкуствено висока цената на добре поддържаните екземпляри, за да може после собствениците им да си избият поне част от парите отишли в "бездънната яма", ама това е друга тема.

Истината е, че в момента има много добри попадения на доста изгодна цена, но е нужно търпеливо и внимателно търсене.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, то няма какво толкова много да се коментира. Всички правила при покупката на е39 важат и за е60, с двойна сила. Задължително обстоен преглед преди покупка и освен цената на автомобила задължително трябва да се заделят поне 1000- 1500лв. за смяна на консумативите и ако изскочи нещо дребно междувременно. В общи линии цената не е толкова от значение според мен, защото има и продавачи(автокъщи или частни лица), които си напомпват цените до безобразие, защото им били "уникални" колите.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Задължителното при такива коли е проверката на компютър на електрониката, релета, кабели, рейка и тем подобни, всичко по окачването не е болка за умиране...
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
Вижда се лачена - както се е изразил колега по горе.
Все пак огледа си е оглед. Ако ти хареса то:
Диагностика! и то при доверен човек , или най-малко неутрален
Ако всичко е наред - да се похвалиш
Успех
Все пак огледа си е оглед. Ако ти хареса то:
Диагностика! и то при доверен човек , или най-малко неутрален

Ако всичко е наред - да се похвалиш

Успех
- dmxl
- младши ентусиаст
-
колеги днес гледах колата,реално е такава като на снимките,много свежа и запазена,до диагностика не стигнах защото се отказах от покупката в момента в който се качих в нея.Днес си отговорих на въпроса дали ще се сменя Е39 с Е60 - отговора е не! Не ми харесва изобщо вътре, отвън е ОК,но все пак колата се кара а не се гледа, предпочитам да изчакам 4-5 години докато падне цената на Ф10.
Искам изрично да подчертая че това си е лично мое виждане и не ангажирам никой с него,знам че ще последват коментари от сорта на "ти си луд" но хора всякави, вкусове различни, благодаря на всички за дадените мнения!!!
Искам изрично да подчертая че това си е лично мое виждане и не ангажирам никой с него,знам че ще последват коментари от сорта на "ти си луд" но хора всякави, вкусове различни, благодаря на всички за дадените мнения!!!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
dmxl написа:колеги днес гледах колата,реално е такава като на снимките,много свежа и запазена,до диагностика не стигнах защото се отказах от покупката в момента в който се качих в нея.Днес си отговорих на въпроса дали ще се сменя Е39 с Е60 - отговора е не! Не ми харесва изобщо вътре, отвън е ОК,но все пак колата се кара а не се гледа, предпочитам да изчакам 4-5 години докато падне цената на Ф10.
Да не те натъжавам, ама Ф10 ще е на тия цени след 10-12 години, Е39-ката ще се разпадне от чакане. Събери някой лев отгоре и търси Е65.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
не е задължително да е на тази цена, нека бъде двойно по-скъпа но тя ще е следващия баварец в къщи,просто Е60 не е моята кола,а Е39 ще служи вярно и за в бъдеще няма къде да ходи само живи и здрави да сме
13 мнения
• Страница 1 от 1