Проблем с ABS,DSC и още
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Проблем с ABS,DSC и още
Светхаха лампите на таблото за DSC, ABS и удивителната в жълто (за ниско ниво на сп. течност или за износени накладки). Понеже съм буквално на полето и възможност за каквато и да е диагностика няма та бихте ли дали съвети какво бих могъл да направя. До сега огледах и 4-те датчика на ABS-a, кабелите на датчиците за накладките са резнати още в немско, а самите накладки са нови. Предпазители 17,30,31 са здрави те са ABS-a според описанието в жабката. Спирачната течност е достатъчно. Преди това имах (и все още има) един датчик на абс-а за смяна мисля че заден десен, но последствието от това до сега беше че ми риташе педала на спирачката като падне скоростта от 5 до 0км. Лампите светнаха вчера след като в голяма кал леко превъртя задно ляво (мисля че беше ляво) колело и след това стана като коледна елха вътре
Преди това минах около 350км без да е светкало или мигало каквото и да е по таблото
Каляската е 540i 11/1998 с DSC.
Благодаря за отговорите предварително

ПП. Знам че има теми за DSC-ABS, ASC-ABS предполагам и че при мен е нещо подобно но в другите теми липсва лампата с удивителната а трите светнаха едновременно.

Благодаря за отговорите предварително

ПП. Знам че има теми за DSC-ABS, ASC-ABS предполагам и че при мен е нещо подобно но в другите теми липсва лампата с удивителната а трите светнаха едновременно.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Проблем с ABS,DSC и още
отиди на диагностика колега ще си покаже къде е проблема твърде е вероятно проблемния датчик да сдава багажа нацяло
Барай шишарката Минкеее ....
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Здравейте колеги, проблема за който писах си изчезна както и се появи. След като тръгнах с колата на 10-я метър всичко изгасна и остана само проблема за който е виновен датчика - и ще бъде сменен. А за жълто свтещата удивителна предполагам причина са отрязаните кабели на датчиците за накладките, които ще прегледам че си изглеждат съмнителни. Та за сега всичко е 6 и по таблото свети това което трябва да свети . Благодаря за отговорите все пак

Последна промяна gentata на 03 Мар 2012, 18:39, променена общо 2 пъти
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
понеже не открих,а съм чел някъде,как сставаше номера,да огасне лампата за накладки?
мещо се отваряше врата с контакт,но не помня как бе реда.отваряш и даваш контакт или даваш контакт и отваряш?
благодарско.
мещо се отваряше врата с контакт,но не помня как бе реда.отваряш и даваш контакт или даваш контакт и отваряш?
благодарско.
5 мнения
• Страница 1 от 1