Масло с изтекъл срок.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Масло с изтекъл срок.
Колеги,днес налях масло с изтекъл срок на годност.Маслото е произведено 05.2007.,а срокът му е изтекъл на 07.11.2011.
Видях го точно,кагато прибирах оставащата половинка в багажника.
Мотора е м52б20.Маслото е Кастрол.
Ще имам ли главоболия,ако карам с него?
Видях го точно,кагато прибирах оставащата половинка в багажника.
Мотора е м52б20.Маслото е Кастрол.
Ще имам ли главоболия,ако карам с него?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Масло с изтекъл срок.
Не мисля че е проблем, интересно какво е това масло, че на кастрола, който обикновено ползвам има дата на производство, ама не съм виждал дата до кога е годен.
only rear wheel drive
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Колега, не се притеснявай чак толкова
Както са казали и в другата тема. За да го приемеш по-безболезнено може да си сипеш една опаковка Castrol Recharge, продават го в Практикер и ако вярваме на надписите подхранва с пресни добавки - единственото което може да се влияе от срок на годност, тъй като добавките са молякулярни и нестабилни и един вид се разпадат.. но дали след срока на годност или след едната година работа в мотора... божа работа или по-скоро маркетингова
:D При всички случаи ще легне по-евтино от смяна на цялото масло, пък и ти ще спиш спокойно. Освен това въпросното масло за доливане го дават универсално, т.е. няма значение какъв е вискозитета на основното количество масло в двигателя. 
ПП Аз съм ползвал Castrol Recharge с 0W40 и няма проблем, следователно и с по-гъсти не трябва да има.

ПП Аз съм ползвал Castrol Recharge с 0W40 и няма проблем, следователно и с по-гъсти не трябва да има.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
аз да ви питам храни с изтекъл срок на годност ядете ли....научете се най после че тези неща производителите не ги пишат щото имат излишно мастило и място по етикета.... 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Масло с изтекъл срок.
Карай няма никъкви ядове просто го смени малко по рано.......а след тоя коментар с храната ще падна от смях.Вярно че и аз го нямам просто за тенеке автомобила ми,но пък чак със стомаха да си го сравняваме е прекалено!
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
поразрових се и намерих в некъв американски сайт на дистрибутор на Кастрол, следното обяснение:
След изтичане на срока на годност на маслата Кастрол, производителя НЕ носи отговорност за тяхното качество и експлоатационни харектеристики....това го казват самите Кастрол
ако ти не, то поне производителите на масла я пишат за тенеке след наливане на такова масло
само като идея колега ти давам три насоки - първо защо бутилките на старите масла се сгъват навътре т.е. обема на флуида вътре намалява, второ дали и как маслата взаимодействат с пластмасата и трето има една харектеристика "стабилност на маслото" която е пряко свързана с начина му на производство (дестилация, рафиниране) и как тя се изменя с времето с оглед на постоянно действащите химични взаимодействия в наглед хомогенното масло
иначе бъде ли отворено веднъж, нещата драстично се влошават....освен негативното действие на кислорода и светлината, съществуват и бактерии които унищожават свойствата на маслото
След изтичане на срока на годност на маслата Кастрол, производителя НЕ носи отговорност за тяхното качество и експлоатационни харектеристики....това го казват самите Кастрол
ако ти не, то поне производителите на масла я пишат за тенеке след наливане на такова масло

само като идея колега ти давам три насоки - първо защо бутилките на старите масла се сгъват навътре т.е. обема на флуида вътре намалява, второ дали и как маслата взаимодействат с пластмасата и трето има една харектеристика "стабилност на маслото" която е пряко свързана с начина му на производство (дестилация, рафиниране) и как тя се изменя с времето с оглед на постоянно действащите химични взаимодействия в наглед хомогенното масло

иначе бъде ли отворено веднъж, нещата драстично се влошават....освен негативното действие на кислорода и светлината, съществуват и бактерии които унищожават свойствата на маслото
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

Доста често похапвам кисело мляко с изтекъл срок пък още не съм се гътнал,е вярно пазя дъщерята...но пък и нищо ми няма.А и там бактериите понамаляват,но и на вкус и на цвят си е екстра.Така,че дори и със стомаха си да я сравняваме колата си е Тенеке и да си кара спокойно човека без да се вманиачава.
8 мнения
• Страница 1 от 1