Моля за съвет!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Моля за съвет!
Здравейте колеги
днес реших да си махна едни номера от каско по прозорците (предния,страничните,задния),че много ме дразнят от край време все са ми в очите
правени са с пясъкоструйка
отидох до един железарски и взех 4 вида водни щукри една едра (незнам какъв номер беше) една 240 мисля че и беше номера,една 600 и една 2000,започнах с едния (най-малкия) номер на страничното стъкло....играх си 2 часа с едрата щукра и това чудо няма оправия
пръстите ме заболяха от търкане буквално трябва да се отнеме доста голям слой от прозореца за да се заличи тоя номер,няма ли друга оправия за тия номера.....колата ми е черна и съм с черно фолио и тия номера направо светят от разстояние дразнят ме,ако някой има някаква идея нека сподели?!
Благодаря!

Благодаря!

Последна промяна bili1 на 22 Яну 2012, 19:50, променена общо 1 път
- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
Re: Моля за съвет!
Дори и да успееш да ги изтриеш по някакъв начин (в което се съмнявам), каското ти ще е невалидно след това. Освен ако не искаш да си караш без каско де...
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Не трябваше да ги пипаш с шкурка въобще ,да беше питал по рано,сега положението е почти необратимо,чувал съм че стъкларите(кобра,мустанг и т.н.) имат някаква специална паста и киселина за отстраняване на такива дефекти ,един колега така си изхаби стъклото и после купи ново ...питай преди да действаш 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Тия от пясъка са вдлъбнати как със шкурка колега повече ще го изкопаеш не се ли замисли?Както колегата пише вземи прескочи до "Кобра" ако имат те някакво решение.
- bili1
- ентусиаст
-
Стига бе колеги,трябва да има някакво решение
,аз пробвах само на единия прозорец не съм пипал другите прозорци....отностно киселината за премахване съмнявам се и то доста самите числа са правени с шаблон и пясъкоструйка която е издълбала самия прозорец
не е боя а нещо като татуировка на прозореца,ако трябва да сменям прозорци то аз трябва да сменя всичко
тия цифри ги имаше и на фаровете и на стоповете,но тях ги смених и отностно това дали са забранени тия числа да закона влиза май 10-ти месец тая година не съм сигурен обаче как да си ги махнем...!!!
P.S. Колкото и да го умувам няма друг вариант,допътах се до един приятел които се занимава с пастиране на коли и той ми каза същото нещо,с водна щурка и после пастиране на самото място,обаче като се наех да трия..то това е..ати и филма
!

P.S. Колкото и да го умувам няма друг вариант,допътах се до един приятел които се занимава с пастиране на коли и той ми каза същото нещо,с водна щурка и после пастиране на самото място,обаче като се наех да трия..то това е..ати и филма

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Абе забранени са май само стикерите?Тия"татуировки"едва ли?Пък и как ще се намират частите ако я разкостят в някой гараж нали за това я маркираха?Сега пък забранено и кво,стъкла ,фарове и стопове ли да хукваме да сменяме заради погрешна политика....
- bili1
- ентусиаст
-
Незнам колега от 2 часа се ровя в интернет по форуми не съм първия които се сблъсква с това,срещнах на едно място (в мерцедес форума май беше) един човек са го спрели и са му казали да ги маха тия номера та и него са го посъветвали по същия начин водни щурки!!! 

- cls6666
- ентусиаст
-
Би трябвало тези които са му ги сложили да ги заличат,то така много лесно спасявай се че глобяваме
,пак повтарям начина не е с шкурки и паста за автолак

- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
http://pravna.info/bez-novi-stikeri-po-kasko не знам дали е все още неясно, но: микрогравирането остава, стикерите отпадат. За мен е излишно да се мисли начин за премахването на някакво едва забележимо номерче.
- bili1
- ентусиаст
-
При мен се забелязва доста колега и бие на очи специално мен ме дразни,черна ми е колата с Shadowline и с черно фолио,като я измия и тия цифри светят та греят!

Пич , с тея водни шкурки няма да направиш нищо , ама абсолютно нищо. Кой чул , кой не разбрал , повтаря като папагал и накрая ефект нулев.
От 20 год се занивам със стъкла /вкл. шлайфане и полиране от 5 до 10 мм стъкло / но такова чудо още не сме използвали ` водна шкурка `
Съществуват два вида за матиране на стъклото , в зависимост от начина на обработка – химически мат и механичен мат. При химическият, флоатното стъкло се обработва със специална киселина за получаване на сатенен ефект, а при механичният този ефект се постига с пясъкоструйка.
За да се получи това което желаеш ти трябва диамантена шкурка . Произвежда се в с.Крън до Казънлък при цена ~ около 9 долара бр. Проблема е че за да стане това което искаш ти трябват поне 2 номера 600-800 + 2 полиращи 1200-1500 или 1800
Този вид шкурки нямат нищо общо с представите на някой за шкурка .Всъщност те пак са водни , но не и като общо приетото `водна шкурка`
И въпрек и всичко силно се съмнявам да не останат следи , макар и минимални.
Ето от тази снимка може да се добие представа за какво става въпрос- тези са полиращи
А тези http://www.mtm.bg/bg/electroplated-pads ти трябват за заличаване на номера.
От 20 год се занивам със стъкла /вкл. шлайфане и полиране от 5 до 10 мм стъкло / но такова чудо още не сме използвали ` водна шкурка `
Съществуват два вида за матиране на стъклото , в зависимост от начина на обработка – химически мат и механичен мат. При химическият, флоатното стъкло се обработва със специална киселина за получаване на сатенен ефект, а при механичният този ефект се постига с пясъкоструйка.
За да се получи това което желаеш ти трябва диамантена шкурка . Произвежда се в с.Крън до Казънлък при цена ~ около 9 долара бр. Проблема е че за да стане това което искаш ти трябват поне 2 номера 600-800 + 2 полиращи 1200-1500 или 1800
Този вид шкурки нямат нищо общо с представите на някой за шкурка .Всъщност те пак са водни , но не и като общо приетото `водна шкурка`
И въпрек и всичко силно се съмнявам да не останат следи , макар и минимални.
Ето от тази снимка може да се добие представа за какво става въпрос- тези са полиращи
А тези http://www.mtm.bg/bg/electroplated-pads ти трябват за заличаване на номера.
Последна промяна ivoo на 22 Яну 2012, 23:53, променена общо 3 пъти

- cls6666
- ентусиаст
-
cls6666 написа:Иво разправяй каква е техологията,интересува ме от любопитство
Като се видим ще ти покажа нагледно , от приказки нищо няма да се разбере

- bili1
- ентусиаст
-
Ми благодаря колеги до тук за съветите и на Иво за информацията ама аз след като съм на 350км. от София какво да правя сега,да копувам ли още щурки и да го мъча това.....80,120,200,400-сухи и 800,1500,2000,2500-водни и на края с паста за пастиране е ма..ка му ако нестане
все пак е прозорец това не е дошло от космоса та да неподлежи на някаква обработка,има къде къде по невъзможни неща хората намират начини,та едни номера да няма как да се махнат....където и да се ровя повечето мнения са нов прозорец
или водни щурки,но навсякъде става въпрос за деруги на предния прозорец от чистачките никъде не срещнах случай като моя някой да се е опивал да махне тези числа от прозорците си!!!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2