Размисли относно прецакан маховик и минаване към автомат
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Размисли относно прецакан маховик и минаване към автомат
Колата ми е '96 520i с ръчни скорости.
Карам я от над 4 години и съм решил да не я сменям в близките още 2 примерно..
Маховика от край време проявява признаци, че си е заминал, но в последно време все повече се влошава. Абе 100% си е за смяна с комплект съединител. Всички знаем, че това са около 1500лв. Ок щом се налага, но...
Много ми е омръзнала ръчката и ми се кара автомат. Гложди ме мисълта, че като ще се дават 1500лв накуп дали толкова пари /или малко повече/ няма да ми стигнат за ретрофитване на автоматик заедно с всичко необходимо. Изобщо някой правил ли го е? Заслужава ли си усилията? Или решението е смяна на колата с оригинален автоматик? Като цяло ми е омръзнал и м52б20-то /на кой не е
/, така че седи варианта за прехвърляне на комплект б28ца + автомата.
Та въпроса ми е някой ако е правил трансплантация от ръчна към автомат на е39 да каже колко е трудно и колко неща трябва да се сменят за да знам дали да си го мисля изобщо или да си знам, че като толкова много ми се кара автомат да сменям колата...
Карам я от над 4 години и съм решил да не я сменям в близките още 2 примерно..
Маховика от край време проявява признаци, че си е заминал, но в последно време все повече се влошава. Абе 100% си е за смяна с комплект съединител. Всички знаем, че това са около 1500лв. Ок щом се налага, но...
Много ми е омръзнала ръчката и ми се кара автомат. Гложди ме мисълта, че като ще се дават 1500лв накуп дали толкова пари /или малко повече/ няма да ми стигнат за ретрофитване на автоматик заедно с всичко необходимо. Изобщо някой правил ли го е? Заслужава ли си усилията? Или решението е смяна на колата с оригинален автоматик? Като цяло ми е омръзнал и м52б20-то /на кой не е

Та въпроса ми е някой ако е правил трансплантация от ръчна към автомат на е39 да каже колко е трудно и колко неща трябва да се сменят за да знам дали да си го мисля изобщо или да си знам, че като толкова много ми се кара автомат да сменям колата...
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Re: Размисли относно прецакан маховик и минаване към автомат
1500 лв ще ти стигнат
, просто продаваш колата и си взимаш с автоматична кутия .
http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 57&start=0
Маховика като ти е за смяна струва 100-ина лв втора у-ба.

http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 57&start=0
Маховика като ти е за смяна струва 100-ина лв втора у-ба.
Последна промяна ivoo на 31 Дек 2011, 14:38, променена общо 1 път

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Да и от там видях, че Илко го е правил..
1. Не съм фен на авто търговията... Всмисъл нито имам време нито ми се занимава с купуване-продаване на коли е така за спорта.
2. Не съм фен на купуване на 2-ра ръка такъв тип части. При положение, че това си е проблемно място и се очаква след определен пробег да се разтропа ми се струва малко безмислено да купувам втора ръка и да го чакам и да го мисля само кога ще се разтропа пак
1. Не съм фен на авто търговията... Всмисъл нито имам време нито ми се занимава с купуване-продаване на коли е така за спорта.

2. Не съм фен на купуване на 2-ра ръка такъв тип части. При положение, че това си е проблемно място и се очаква след определен пробег да се разтропа ми се струва малко безмислено да купувам втора ръка и да го чакам и да го мисля само кога ще се разтропа пак

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
най-добре е да имаш кола донор,за да си прехвърлиш всичко,ако пък може да пробваш мотора преди да го свалите,ще е муцка......няма невъзможни неща,но при 2.8 автоматик имай предвид,че на бензиностанцията ще боли
,но пък извънградско ще компенсираш ,ако не го тормозиш
Общо взето:
-мотор(единичен ванос,за да е по-малко прехвърлянето)
-автоматична кутия с компютър и инсталация
-кормилна колона с голям педал спирачка
-лостова система предавки
-кардан,полуоски,диф
Общо взето има си занимание,за няколко дена си пак в играта

Общо взето:
-мотор(единичен ванос,за да е по-малко прехвърлянето)
-автоматична кутия с компютър и инсталация
-кормилна колона с голям педал спирачка
-лостова система предавки
-кардан,полуоски,диф
Общо взето има си занимание,за няколко дена си пак в играта

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Бе автомата си е гъзарийка
,ама ако ще е автомат и двигателя да е малко по-големичък,че с 520-ска автомат ще ти трябва попътен вятър винаги и леко нанадолнище! 

- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
b2 написа:Като цяло ми е омръзнал и м52б20-то /на кой не е/, така че седи варианта за прехвърляне на комплект б28ца + автомата.
Колега, на същия принцип и 2.8 много бързо ще ти омръзне и ще пускаш теми може ли V8 да се сложи...
Аз моят го смених с 2.8, защото стария прегря - иначе не бих се занимавал.
Вярно, повече върви, но за 2 седмици спира да ти прави впечатление и го усещаш само когато се качиш в по-слаба кола.
6 мнения
• Страница 1 от 1