Малко помощ за смяна на една част

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Малко помощ за смяна на една част

Мнение от vladibkolev » 29 Дек 2011, 13:08

Здравейте колеги, имам проблем с един обтегач на ремъка, колата е Е39 ТДС 1998, сутринта самия обтегач се счупи и сега трбва да го сменям. Моля ако някои знае къде да намера такъв и да ме посъветва дали сам да го смена, че колата е пред блока и не искам да я паля за да я карам на маистор. Мисълта ми е, дали лесно се сменя и някои правил ли го е.
Номер едно на схемата...............http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Благодаря и Весели празници.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Re: Малко помощ за смяна на една част

Мнение от Sesko » 29 Дек 2011, 17:53

Номенклатурен номер : 11287786259
Описание : ЛОСТ - ВИЛКА, ОБТЕГАЧ РЕМЪК
Ед.цена (с ДДС) : 64.86 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Нова само от там , иначе втора употреба има във форума ...
За смяната предполагам няма да е трудно ...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 29 Дек 2011, 18:49

Точно преди месец и мен ме сполетя сащата беда(точно пред нас) вилката я поръчах от колегата левиатан ,понеже от Елит Кар я нямаха налична в БГ.Съветвам те да направиш като мен и да си я качиш на пътна помощ и да си я закараш при майстора,има още неща там втулки,ролки,ремъка аз лично незнам как се слага,и тая вилка се чупи най-често от разби амортисйорчето което изпава ремъка,аз смених направо и него и двете ролки така и така се разглобява направо всичко е добре да се сменя.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 29 Дек 2011, 19:20

Като сменяш обтегача, най-добре смени амортисьорчето към него и си провери ролките. За да го свалиш е нужно да свалиш тръбата на ЕГР клапана както и виското и дифузьора за да имаш пространство за работа. След това махаш амортисьорчето и ролката, която е захваната към обтегача. Махаш ремъка. И после развиваш детайла с дупка в средата, който влиза в обтегача. Той по-скоро е завит в тръбата на която седи обтегача. Като смениш счупения с нов го намажи с грес отвътре преди да се върнеш по обратният ред. Трябваше да направя снимки ама тогава само до това ми беше :mhihi: И аз като колегата над мен смених амортисьорчето, обтегача, ролките и ремъка.

П.С. Ако махнеш повечето детайли и видиш, че не можеш да свалиш вилката или нямаш инструмент по-добре си докарай някой майстор за 10 мин да я смени отколкото да напъваш сам или пък да взимаш платформи :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Мнение от vladibkolev » 29 Дек 2011, 23:48

Мерси за бързите отговори, лятото смених абсолютно всички ролки и ремъци.......................единствено това остана не сменено и то замина.

Назад към E39