проблем с таблото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с таблото
Здравейте колеги търсих в търсачката ама нещо не намирам каквото ми трябва и за това пускам нова тема.
Колата е бмв 520и 97.Имам следният проблем.Когато дам на контакт светва само бр малкото прозорче други не свети, когато запаля светва цялото табло стой цъкнаото 10 тина сек и всичко гасни...до сега не ми правеше впечатление , но вчера както карам 120-130 и стрелката на км отиде до 0 обортомера до 0 таблото светна изгасна...и така няколко пъти спрях изгасих я запалих я и нищо и нямаше.Някакви идеи?
Колата е бмв 520и 97.Имам следният проблем.Когато дам на контакт светва само бр малкото прозорче други не свети, когато запаля светва цялото табло стой цъкнаото 10 тина сек и всичко гасни...до сега не ми правеше впечатление , но вчера както карам 120-130 и стрелката на км отиде до 0 обортомера до 0 таблото светна изгасна...и така няколко пъти спрях изгасих я запалих я и нищо и нямаше.Някакви идеи?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: проблем с таблото

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
gergii написа:Някакви идеи?
Да, имаме...Върни се в училище

по просто като дам на контакт не свети таблото ... като запаля тогава светва и след 10 сек изгасва както трябва... но проблема е ,че не свети като дам на контакт
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
пиши писмо на дядо коледа да ти донесе ново табло
това в кръга на шегата най вероятно таблото ти дава дефект пробвай с табло от друга кола как ще е

Барай шишарката Минкеее ....
- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Здравейте, колеги
Ще използвам темата да попитам и за моите проблеми по таблото. Питах в подобна тема, но там ударих на камък.
А да видим тук как ще е?! Проблемите са следните:
1 – стрелката на температурата при загрял мотор седи в края на синята зона (на теста си показва 87, термостата е сменен).
2 – стрелката на моментния разход, за да мръдне до 10 (над 10 не минава никога) на теста трябва да е над 40.
3 – стрелката на горивото мърда по следния начин: ако съм с пълен резервоар 50л (на теста показва 50л) и карам извън градско стрелката ми показва 50л, но ако попадна в задръстране, стрелката може да падне и до 0.
4 – при оборотите стрелката ако е на 1000 на теста е на 1100.
5 – при скороста, кагато стрелката показва 100, на теста показва 95км/ч.
Има разминаване и в показанията на BC (с малкия борд съм) спрямо тези от теста. Разминава се средния разход и оставащите километри.
При тест на таблото всички стрелки и лампи работят!
Кажете, ако знаете някой диагностик на табла...или някой, който се е специализирал малко в тази област.
Ще използвам темата да попитам и за моите проблеми по таблото. Питах в подобна тема, но там ударих на камък.
1 – стрелката на температурата при загрял мотор седи в края на синята зона (на теста си показва 87, термостата е сменен).
2 – стрелката на моментния разход, за да мръдне до 10 (над 10 не минава никога) на теста трябва да е над 40.
3 – стрелката на горивото мърда по следния начин: ако съм с пълен резервоар 50л (на теста показва 50л) и карам извън градско стрелката ми показва 50л, но ако попадна в задръстране, стрелката може да падне и до 0.
Има разминаване и в показанията на BC (с малкия борд съм) спрямо тези от теста. Разминава се средния разход и оставащите километри.
Кажете, ако знаете някой диагностик на табла...или някой, който се е специализирал малко в тази област.
аз немога да намеря къде има такова табло да пробвам...да го сменя и да видя дали проблема е в таблото просто незнам ...
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Simeonov86 написа:Здравейте, колеги
...
На 90% съм сигурен, че е имало манипулации по таблото ти и са вадени стрелките.
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
Simeonov86 написа:Здравейте, колеги
Като изключим разминаването в километража , което за мен е нормално и го има при всички коли , другото мисля е въпрос на синхронизация и настройка.
Препоръчвам ти колегата Se7ven. Той сменя моето - от никакъв борд към малак. Карах 525 тдс и сложихме от бензиново. Настрои го да показва абсолютно вярно.
Най малкото може да го види , и да ти препоръча нещо ти препоръча нещо.
- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Че е пипано е ясно. След като километража е върнат на 150К. Въпроса е да се намери решение на проблема без да се сменя таблото.
Мерси /dosko/ сега ще драсна едно ЛС на /Se7ven/ да видя, с какво ще може да помогне.
Мерси /dosko/ сега ще драсна едно ЛС на /Se7ven/ да видя, с какво ще може да помогне.
11 мнения
• Страница 1 от 1