стар член с нова 39-ка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

стар член с нова 39-ка

Мнение от takshara » 20 Дек 2011, 8:40

Здравейте,доста време вече съм в отбора на Е39,но преди около месец и половина смених ТДС-ката с 523иА(м52б25) но до сега не я бях снимал: http://takshara.snimka.bg/automobiles/523.641974 ,С мтех 1-окачване,рекаро салон,м-мултиволан,има разни забележки но като се има на предвид,че е 98г. няма как да няма! С помощ на форума ще гледам да си ги отстраня. Като цяло съм доволен от избора си,искаше ми се 528 ,но такъв ми беше късмета,че и двете които бяха набелязани се продадоха набързо.От начало ми беше малко странно с автомата,но взех да свиквам и ми хареса(мързелива работа,а и жената вече няма дертове с шофирането-смяна на скорости и гасене при тръгване :clap: ) Ами това е,а за забележките ще чета,ще питам,и каквото мога ще отстранявам!

Потребител
Аватар
Кара: e39-530d-Комби 2000г.
Мечтае да кара: 530d-2007г.
Детайли за колата: е39 530d комби с M пакет

Re: стар член с нова 39-ка

Мнение от Стилиян 200 » 20 Дек 2011, 11:05

Да ти е честита!И само гориво да сипваш!!!!! :clap:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 TDS
Мечтае да кара: BMW

Мнение от kerchona » 20 Дек 2011, 11:12

Честито колега! Със здраве да си я караш и много хил. безаварийни километри!
Ти си това което правиш, а не това което говориш !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 20 Дек 2011, 12:18

Честито колега , със здраве и безаварийно да си караш :)
Аз също смятам до месец да сменя ТДС-а с едно 530д :)
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 20 Дек 2011, 13:40

Добре бе колега, като си от време в тоя форум кво не знаеш "важната" тема където се пускат снимки на новите коли ли или ти е се тая и си правиш квот си искаш.

Да ти е честита и дано да нямаш проблеми. За да нямаш и с автоматика ходи му смени маслото че сигурно никога не е пипано а е на поне 300 000 км :)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Дек 2011, 13:54

takshara написа:Здравейте,доста време вече съм в отбора на Е39,но преди около месец и половина смених ТДС-ката с 523иА(м52б25) но до сега не я бях снимал: http://takshara.snimka.bg/automobiles/523.641974 ,С мтех 1-окачване,рекаро салон,м-мултиволан,има разни забележки но като се има на предвид,че е 98г. няма как да няма! С помощ на форума ще гледам да си ги отстраня. Като цяло съм доволен от избора си,искаше ми се 528 ,но такъв ми беше късмета,че и двете които бяха набелязани се продадоха набързо.От начало ми беше малко странно с автомата,но взех да свиквам и ми хареса(мързелива работа,а и жената вече няма дертове с шофирането-смяна на скорости и гасене при тръгване :clap: ) Ами това е,а за забележките ще чета,ще питам,и каквото мога ще отстранявам!

Честито колега! Много добър избор :yes:

Прилича много на мойта (същия цвят и повечето екстри), само че съм с ръчка :D Завиждам ти благородно на добавката на бронята. Искам да си сложа нещо подобно, но не ми се прави от стъклопласт, а оригинална трудно се намира.

И аз като тебе се бях ориентирал към 528 или 523, като определящото за мен беше читавата кола, а не мотора. Ако нещо по-обслужването не ти е ясно - питай!

И мнооогоо безаварийни :driving:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от takshara » 20 Дек 2011, 15:03

Вече обслужих автомата,и маслата на двг.минах стенд.като цяло е в добро състояние,сега искам да прегледам тоя клапан за картерни газове,и дебитомера,че понякога се случва да забие и променя вървенето не може да се изфорсира както трябва,но след развиване на буксата на дебитомера и слагане отново се оправя незнам защо? Смятам и да проверя и датчиците на колянов и разпределителен вал,да видим от какво ще е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 20 Дек 2011, 20:00

Честито! Сега и една Хела (фейс) ако боцнеш направо ще заспи :mhihi:

Назад към E39