540i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

540i

Мнение от BoBoGTO » 23 Ное 2011, 5:19

Здравейте на всички големи батковци. От няколко месеца сменям колите като клечки за уши и на всичкото отгоре от кенеф, на кенеф. Затова взех решение да заложа на старата ми марка. В България имах 320d. Смятам да мина на 540i.
Колата е стара. 97ма година, двигателя е омаслен и check engine-а свети. Руснака ми казва, че трябва да се сменят 2 свещи. Ама аз си имам едно на ум. Но от друга страна колата върви. Няма тропания, няма замисляния, киханета или кашлянета. Предавките са плавни, всички системи работят. А цената е убийствено ниска. Изказвания от типа на: "Бягай от тия" и т.н. не желая. Колата утре отивам да я взема. :lol: Чужди форуми четох, но все пак ако имате нещо да предложите ще го прегледам.
Молбата ми е ако има някой личен опит, дори и да е косвен с този модел да ми каже каквото може- добро и лошо.
Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: 540i

Мнение от sadex5 » 23 Ное 2011, 7:16

Колега щом си от Добрич, бягай при Илко да я види тази кола. Аз от личен опит пък ти казвам много да внимаваш с 540 ка, доста пари гълта...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 23 Ное 2011, 21:46

До колкото съм чел това онова за тези двигатели си им е проблем теча на масло от капаците над клапаните и ако това е проблема значи няма проблем :yes: смяна на гарнитурите и е готов. По-лошия вариант е да е прегряван двигателя и да има крива/и глава/и и блок или пък да са и спукани освен с нивото на антифриза/цвят на пишек и надуване на маркучи незнам как по друг начин би могло да се провери. А за чек енджина и свещите за които ти е казал продавача може да са причина. Тези неща ги пиша наизуст дето се казва не съм имал допир до такова животно :mhihi: нека да кажат своето мнение тези които карат такива 39-ки, 3-4-ма до колкото знам има във форума.
:driving:

ПП От известно време се оглеждам :paranoid: за нещо такова. И на мен ще са ми интересни отговорите :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 23 Ное 2011, 22:29

Не си ли се замислял,че попадаш от кенеф на кенеф защото се мяташ на бмв-та с ниски цени и не ти се слушат съвети? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 23 Ное 2011, 22:37

то с времето плувват свещите в масло заради тия гарнитури и могат да създадът големи главоболия :)

Хубаво е да се види колата на комп защото може да крие много неща. Една диагностика за преви за 5-10 мин и се вижда кое кво що и как. Да няма после ... "абе имам кола ама е в сервиза/гаража " :)

иначе гарнитури комплект victor reinz + смяна 200 кинта ...... свещи + лули ( добре е да се сменят ) и там едни 200-250лв.

Колата не е от най-евтините за поддръжка , но не бих казал че е скъпа.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 24 Ное 2011, 0:05

omegaart написа:иначе гарнитури комплект victor reinz + смяна 200 кинта ...... свещи + лули ( добре е да се сменят ) и там едни 200-250лв.

.

Както казваше Баш майстора : Моооолииим ???? Аз на моето така леко обслужване със смяна на свещи и бобини и разни други неща ми излезе 600 $ и останаха ремъци и ролки само. Предвид 20 % отстъпка от дилърска цена.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 24 Ное 2011, 0:13

sadex5 написа:
omegaart написа:иначе гарнитури комплект victor reinz + смяна 200 кинта ...... свещи + лули ( добре е да се сменят ) и там едни 200-250лв.

.

Както казваше Баш майстора : Моооолииим ???? Аз на моето така леко обслужване със смяна на свещи и бобини и разни други неща ми излезе 600 $ и останаха ремъци и ролки само. Предвид 20 % отстъпка от дилърска цена.

Аз бобини не съм сменял .. ужким за сега си работят ама ще трябва сменя CPS :dunno: , че сутрин има яко misfire ( пуснал съм тема ) и мисля ще се окаже от това ... 190 лв оригинално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 24 Ное 2011, 5:26

sadex5 написа:

.

Общо взето нещата се повтарят от това, което и аз намерих като досадни болести за този двигател.

Имам само един въпрос. Тези 600 долара включват работата нали? Не са само пари за части? А разликата в това, кето казвате като цени, сякаш произлиза от географската дължина. :)

Днес се забавих с покупката, защото си губех времето днес с една Акура... Ама... Не могат да ме грабнат тея японските и това е.

П.П.: Помолих без глупави и излишни коментари. Аз ако исках да заложа на ужким сигурното и уж здравото, щях да послушам това, което всички около мен ми казват и щях да фърля още няколко хиляди и да си взема един японски кенеф и да съжалявам всяка сутрин когато се качвам в него. Предпочитам да взема нещо, което ми е на сърце, да вложа в него пари за ремонти и поддръжка, но да знам, че това което трябва е направено, а не просто да разчитам на качествена изработка и думите на продавача. Желая да приключим с тая тема. Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 24 Ное 2011, 9:36

Както съм казвал и преди, една кола грабне ли те от пръв поглед, твоя е ;)
Вземай и и давай пълна газ, без да те притеснява, че горяла много ( колкото една 520-ка всъщност), че бил проблемен двигателя и разни глупости.
Верно, поддръжката и е мааалко по-скъпа от на 6-така, но вярвай ми, струва си отвсякъде.

Айде отивай да я вземаш и да се похвалиш после!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 25 Ное 2011, 20:10

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Колата е факт. :lol:
Съответно и проблемите, които съм пропуснал. Най-важния. При каквато и да е скорост и условия, спра ли рязко колата гасне. Идей?
И звука като от двигател с компресор, нормален ли е. Или трябва да се тревожа за нещо нередно с двигател или трансмисия?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 25 Ное 2011, 21:08

Автомат или ръчка :paranoid:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 25 Ное 2011, 21:19

omegaart написа:сега раздел продава и на части :Р

направи една диагностика и разбери колко грешки има и после ще се търсят решения.

:) така както гледам, колегата не е в БГ, така че само със съвети можем да му помогнем :(
Щом си я взел, прави каквото е нужно, няма да се отказваш.... и после всичката газзззз !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 25 Ное 2011, 21:54

99ufo99 написа:
omegaart написа:сега раздел продава и на части :Р

направи една диагностика и разбери колко грешки има и после ще се търсят решения.

:) така както гледам, колегата не е в БГ, така че само със съвети можем да му помогнем :(
Щом си я взел, прави каквото е нужно, няма да се отказваш.... и после всичката газзззз !

Като гледам е в US там пък е пълно с "мини" сервизчета дето за 30-150 $ ще му направят диагностика и отделно ако може изчака 3-4-5 дена може да си поръча от ебай диагностичен уред за 30-50 $ и сам да си прави всичко необходимо.

Така е тотално гадаене и може да смени половината кола преди да се установи че е нещо малко като например CPS датчика.

Най-евтино ще му излезе да си вземе Bluethoot OBD - > http://www.ebay.com/itm/ELM327-OBD2-OBD ... 230fe16dd7

и с андроид телефон и програмката torque да види какви грешки има и да изчисти. Ако колата му е само с кръгла букса ( мисля че в Америка не се продават само с кръгла ) ще трябва да си купи и преходник обд към кръглата букса за 3-6 $.

Това не е най-добрия вариант за диагностика но е доста културен и ако не се лъжа с това без проблем ще се подкара и ИНПА-та като се емулира БТ ком порта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 25 Ное 2011, 22:37

Вече поръчах това: http://www.ebay.com/itm/140586789402?ss ... 664wt_1270
CPS-а, ако намеря тъпия О ринг към него още днес щях да го сменя. Не мога да го сваля и да видя какъв точно ми трябва и да се окаже, че няма да мога да намеря такъв. Чакам сега до час да ми се обадят да ми кажат дали от един магазин чаркаляка си идва с тъпото уплътнение.
Ще я гаражирам за сега и ще чакам диагностиката и частите.
Дайте съвет какво масло да сложа. Първо като х-ки, па после и марки, че тука ще са малко по-различни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 25 Ное 2011, 22:43

BoBoGTO написа:Вече поръчах това: http://www.ebay.com/itm/140586789402?ss ... 664wt_1270
CPS-а, ако намеря тъпия О ринг към него още днес щях да го сменя. Не мога да го сваля и да видя какъв точно ми трябва и да се окаже, че няма да мога да намеря такъв. Чакам сега до час да ми се обадят да ми кажат дали от един магазин чаркаляка си идва с тъпото уплътнение.
Ще я гаражирам за сега и ще чакам диагностиката и частите.
Дайте съвет какво масло да сложа. Първо като х-ки, па после и марки, че тука ще са малко по-различни.

Надявам се си запознат че CPS-a не може със заместители а трябва да е оригинален ? Смисъл просто ужким заместителите дето трябва да работят НЕ работят за съжаление :(. О пръстена е гаден само от БМВ може си го намериш или да ползваш стария , като задължително трябва да го понамажеш с масло леко.

Следваща

Назад към E39