Двигателя леко притриса на 530d?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Двигателя леко притриса на 530d?!?

Мнение от chehut » 21 Окт 2011, 0:49

Колеги, един приятел има е39 530д автоматик и двигателят му леко започна да притриса... :conf: Четох, за нещата от които е възможно, но ме интересува дали може от нафтовата помпа да идва проблема, зашото тя хвърля нафта. Просто дали да си дава парите да оправя помпата ако от това идва проблема или като за начало да се насочи към самия двигател?! :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Re: Двигателя леко притриса на 530d?!?

Мнение от miroalpina » 21 Окт 2011, 9:51

провери си свещите и дюзите колега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 21 Окт 2011, 11:40

miroalpina написа:провери си свещите и дюзите колега

За дюзите - ОК, ама искам да ми обясниш как може да притриса от подгрвните свещи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 21 Окт 2011, 14:09

И при мен се беше появило такова притрисане и след ремонта на дюзите изчезна, така че не е зле да направите една диагностика и замерване на дюзите.
SteveSR
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Окт 2011, 18:49

+1 за проверка на дюзите. А за помпата... желателно е и нея да оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 21 Окт 2011, 23:35

до колегата x kalibyr :mrgreen: на студен мотор при 2 изгорели свещи всеки комън реил притриса от компенсацията на подаваното гориво от дюзите с цел компенсиране кпд на мотора в студен старрт :yes: до постигане 25 градуса температура на охлаждащата течност в моторяяяяя :mrgreen не се хваля
инфото е от братовчедка ми тя е инженер в БМВ товае като малък жокер :ok: :ok: :ok: :ok: във форума сме много разбирачи но малко доценти :mrgreen: :bchug: ако има въпроси - ЧЕКАМ :bchug: :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Окт 2011, 23:58

miroalpina написа:до колегата x kalibyr :mrgreen: на студен мотор при 2 изгорели свещи всеки комън реил притриса от компенсацията на подаваното гориво от дюзите с цел компенсиране кпд на мотора в студен старрт :yes: до постигане 25 градуса температура на охлаждащата течност в моторяяяяя :mrgreen не се хваля
инфото е от братовчедка ми тя е инженер в БМВ товае като малък жокер :ok: :ok: :ok: :ok: във форума сме много разбирачи но малко доценти :mrgreen: :bchug: ако има въпроси - ЧЕКАМ :bchug: :ok:

И ТДС-а претриса , що ли :mhihi: . Прав си колега ам щот не се поясни за какъв режим на двг говориш и затова колегата те питал "що".

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 22 Окт 2011, 11:50

а при минус 14С с пет изгорели свещи претриса ли или въобще не иска да пали комон рейла , защото мойта работи гладко ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 22 Окт 2011, 17:57

Колеги, днес установих, че колата като притресе се мести и стрелката на оборотите(мърда толковаколкото по-силноепритрисането). Дано това ви насочи къмнещо конкретно.

П.п. Притрисанията ги има при студено и загряло полужение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 23 Окт 2011, 9:16

и аз имам подобен проблем.преди около месец,на загрял мотор спирам на светофар,включвам на "р"и колата започва да тресе,толкова силно,все едно,че някой я люлее от вън.включвам на "д" и колата изгасна.забелязах,че ако включа от "р" на "д" и пусна спирачката веднага,колата се опитва да изгасне,но тръгва с леко придърпване.тъй като карам колата основно в града,реших да я "разтрия" малко по магистралата.аз съм спокоен шофьор,тъй като това ми е професията и ми е писнало зад волана,но след тази "спа"процедура се оправи.след това започна да тресе сутрин.на 21.10. пътувах до софия,напълних резервоара,сложих добавка"tda" на castrol,включих темпомата на 160км/ч.снощи се прибрах и тази сутрин като запалих,всичко ОК.да допълня,карам само OMW.дано този проблем е отминал,но съм убеден,че понякога трябва здрава "разтривка",за да поддържаме "крепкото" здраве на нашите коли. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 23 Окт 2011, 15:39

Ами на мен ми се наложи тази седмица да пътувам 3 пъти по магистралите в БГ и не се оправи от карането. Дори по-зле става... направо не знам. Не ми е ясно само защо като започне да тресе ми играе и стрелката на оборотите, това има ли връзка с нафтовата помпа?! :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 23 Окт 2011, 19:55

chehut написа:Ами на мен ми се наложи тази седмица да пътувам 3 пъти по магистралите в БГ и не се оправи от карането. Дори по-зле става... направо не знам. Не ми е ясно само защо като започне да тресе ми играе и стрелката на оборотите, това има ли връзка с нафтовата помпа?! :help:

аз не съм спец,от форума веднага ще ти кажат да отидеш на диагностика,което е ясно.все пак ако някой колега е имал такъв проблем като твоя,нека да пише какъв е и как го е решил.избори,избори,ама.......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 24 Окт 2011, 21:54

Диагностика е правена и нищо не излезе, не съм замервал дюзите, но според мен с това играене на оборотите и когато подам гас да изчезва притрисането, не е от тях. Има ли възможност да е от нафтовата помпа?!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 25 Окт 2011, 0:12

За мене е дюзи :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Окт 2011, 3:03

miroalpina написа:до колегата x kalibyr :mrgreen: на студен мотор при 2 изгорели свещи всеки комън реил притриса от компенсацията на подаваното гориво от дюзите с цел компенсиране кпд на мотора в студен старрт :yes: до постигане 25 градуса температура на охлаждащата течност в моторяяяяя :mrgreen не се хваля

При студен мотор (и с хлабини далеч от оптималните в работен режим) качеството на изгаряне на горивото е доста по-ниско-в резултат имаме смесване на недоизгоряло гориво с маслото(понижаване на вискозитета,влошаване на мазилните му свойства),повишено нагарообразуване(голяма част от саждите пак отиват в маслото) и вредни емисии (една от причините за монтиране на системите с удължено подгряване *)-и при студен мотор това смесване е в много по-висока степен от това при свободен ход при работна температура...
Номерът при потегляне веднага след старт е да се стремим да вдигнем температурата до нормално работно ниво не само с ниски обороти ,но и в съчетание с ниско горивоподаване(шоково топлинно разширение на буталото може да предизвика задирания).
КПД то на дизела при ,, студен старт'' и ,,топъл старт'' се променя плюс минус 3 %....Проблема е ако има неоптимални смеси, тогава е минус 15-20 %
Когато комънрейла е студен още на ауспуха се усеща миризма на азотна киселина - азотни окиси, които говорят за висока температура при горенето в цилиндъра и високо КПД..

Следваща

Назад към E39