Висока консумация от GSM модула.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Висока консумация от GSM модула.
Здравейте колеги.
От скоро имам проблем с акумулатора и след замерване установих консумация от 0.40 след откачане на тел. модула пада до 0.08 което пак е висока консумация. След много махане на бушони и откачане буксата на таралежа установих че като махна бушон №4 конс. пада на 0.06 и понеже имам допълнителна аларма като махам и слагам бушона доп. аларма свири което означава че е вързана на 4-ти бушон.
Накой имал ли е такъв проблем с тоя модул и какво да го правя да го сменям ли и ли може да се ремонтира?
Къде да отида да ми махнат допълнителната аларма разбирачи обаче?
Съвети как да открия причината за тая консумация защото и 0.06 е много?
Предварително благодаря за отговорите.
От скоро имам проблем с акумулатора и след замерване установих консумация от 0.40 след откачане на тел. модула пада до 0.08 което пак е висока консумация. След много махане на бушони и откачане буксата на таралежа установих че като махна бушон №4 конс. пада на 0.06 и понеже имам допълнителна аларма като махам и слагам бушона доп. аларма свири което означава че е вързана на 4-ти бушон.
Накой имал ли е такъв проблем с тоя модул и какво да го правя да го сменям ли и ли може да се ремонтира?
Къде да отида да ми махнат допълнителната аларма разбирачи обаче?
Съвети как да открия причината за тая консумация защото и 0.06 е много?
Предварително благодаря за отговорите.
Re: Висока консумация от GSM модула.
Колега и аз съм с допълнителна аларма и консумацията ми е 0,09А. Алармата ми е с gsm модул и като я изключа от бушона, пада на 0,04А. Та вече съм се примирил с 0,09А...
Идеята ми е виж дали изключваш всички модули на алармата с този бушон и от там да ти остава консумацията 0,06А. 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
като мерите консумация , затворете всички врати, симулирайте заключен багажник като натиснете палеца на ключалката на капака, и изчакайте 16 минути за да * заспи * колата и тогава гледайте консумацията. има писано относно консумацията на ток, търси и чети!!! докато е активен I-BUS-a , всички модули които са вързани с него работят и консумират ток дори при изваден ключ !
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:като мерите консумация , затворете всички врати, симулирайте заключен багажник като натиснете палеца на ключалката на капака, и изчакайте 16 минути за да * заспи * колата и тогава гледайте консумацията. има писано относно консумацията на ток, търси и чети!!! докато е активен I-BUS-a , всички модули които са вързани с него работят и консумират ток дори при изваден ключ !
Естествено че съм мерил при тези условия консумацията е при заспала кола.
gentata написа:Виж тази тема цък. Ако я докараш консумацията в рамките на 50-60mA няма какво да му мислиш повече.
Да без допълнителната аларма е толкова ама не трябва да е така ако не се кара колата сигурно след десетина дни няма да запали.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега алармата ти със сигурност е под джабката, в най-лошия случай при шофьорското място. Махни кората и отрежи червения кабел и си готов. Или премахни обемния датчик на първо време.
Човека ти казва 50-60 мА, а ти имаш 10 пъти по голям ток 0,06 А

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
sadex5 написа:Колега алармата ти със сигурност е под джабката, в най-лошия случай при шофьорското място. Махни кората и отрежи червения кабел и си готов. Или премахни обемния датчик на първо време.
Добре де 50-60 мА не е ли 0,06 щото аз мисля че е същото.
Аз лесно ще го резна тоя кабел ама имам допълнителен имобилайзер него какво да го правя?
Несъм сигурен с рязане на кабели и вадене на букси дали ще елеминирам алармата.
- sadex5
- ентусиаст
-
Имах предвид първия ти ток на покой 0,4 А спрямо 50-60 мА 

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
sadex5 написа:Имах предвид първия ти ток на покой 0,4 А спрямо 50-60 мА
Аха да това е концумацията с GSM модула.
- sadex5
- ентусиаст
-
Междудругото не си спомням точно но БМВ имаха един recall точно на вградените телефони сименс SA 630, вграждани в е39 и е53 точно заради този проблем и голямата консумация на ток.
А веднъж мой приятел си беше сложил SONY EXPLODE CD, и имаше подобен проблем, този цд плеър не даваше на колата да заспи и акумулатора заминаваше за 5 дни........
А веднъж мой приятел си беше сложил SONY EXPLODE CD, и имаше подобен проблем, този цд плеър не даваше на колата да заспи и акумулатора заминаваше за 5 дни........
10 мнения
• Страница 1 от 1