Проблем с изпотяване на фара

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Проблем с изпотяване на фара

Мнение от twake » 13 Окт 2011, 23:44

Колеги, имам следния проблем. Когато вали, единия фар постоянно се изпотява=конденз. Фара е преди фейса с монтиран ксенон и CCFL. Имал ли е някой подобен проблем и какво е решението?
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с изпотяване на фара

Мнение от meha » 13 Окт 2011, 23:59

Така е като любиш в колата,почват да и се изпотяват фаровете от зор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сваляш фара,разглобяваш,почистваш хубаво,затваряш,ако трябва малко силикон тук там,и си ти......просто някъде уплътнението не ляга добре и се получава ефекта уау :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от twake » 14 Окт 2011, 0:12

meha написа:Така е като любиш в колата,почват да и се изпотяват фаровете от зор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сваляш фара,разглобяваш,почистваш хубаво,затваряш,ако трябва малко силикон тук там,и си ти......просто някъде уплътнението не ляга добре и се получава ефекта уау :mhihi:

:mhihi: :mhihi:
Тъй вярно :bowdown: Дано се оправи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Окт 2011, 0:16

Малко спя вече и сега видях,че си писал за доп.монтиран ксенон.....провери и покрай крушката как е положението,може и оттам да тръгват нещата!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 14 Окт 2011, 12:26

Логически- единственият възможен начин да се изпоти фара е ако не е плътно затворен. А и тея крушки не нагряват, да го сушат, затва е изпотен. Лекувам ги със пистолета със силикон аз, предполагам и повечето колеги така.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от twake » 15 Окт 2011, 17:39

Май ще се окаже отуплатението. Не беше паснало от долната страна на фара и от там си е влизало вода както трябва. Силикон не съм слагал, но мисля че няма да има нужда вече. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 15 Окт 2011, 17:42

Само да допълня,че с топъл силикон около такава ксенонова крушка,не е добра интервенция.Понеже от топлината на крушката се стопява силикона и започва да се налива във фара :).

Потребител
Аватар

Мнение от KENWOOD » 16 Окт 2011, 20:54

Аз също ги бях направил мойте ксенонови крушки със топъл силикон, обаче тои се размекла от топлината като работи ксенона и крушките мърдаха в леглото си. Но промлем с изпотяване съм нямал. След това ги направих със течна смола, която е прозрачна. Всичко сега и ОК.
Good Drivers Just Drive

Назад към E39