Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

Мнение от meha » 13 Окт 2011, 17:50

Пускам тази тема и се надявам да стане добра,интересна и същевременно така полезна за хора,които са решили да тръгват по този път!
Искам да Благодаря на Sadex5 и Napster за оказваното съдействие по всяко време на денонощието :bowdown:

По какъв начин слушате във вашите Е39-ки ,с оригинална 4:3 / 16:9 навигация и тунер MP3-ки ,как гледате клипове/филми , цифрова ТВ (по неофиц данни,март месец в повечето страни ще може да се гледа само цифрова ).....?
Да поясня,че устройството за което става въпрос,може да се монтира САМО на кола която има ОЕМ ТВ Тунер :!:

И така....след дълги преговори как да стане този мултимедиен продукт,реших да поръчам неоригинален Тунер,спрях се на ето това:
http://www.eonon.com/Others/Others/E0770.html

Изображение

Пристигна тунера и почти веднага беше монтиран,след доста разговори с nightdriver-a , който беше споделил,че звука му е МОНО....се справихме и с този проблем ,по-точно Милен :bowdown:
Звука е стерео,MP3-ките вървят,има подреждане , клиповете вървят на монитора с перфектно качество,може да си разглеждаш снимки и т.н каквито файлове сте качили на флашката или SD картата......файловете които ,чете са малко странни и още не съм ги разучил напълно (конкретно за клипове и филми) ! Тунера работи с дистанционно!

Проблема идва от звука,прекалено е слаб! Решихме,че ще трябва да се монтира предусилвател с еквайлазери,който да усили сигнала и да го доведе до качеството на звука от радио/CD Changer!
Тук идва и проблема,че лично аз срещам проблем с намирането на такъв....този който Милен е монтирал в неговата кола,не може да бъде намерен ! Най-вероятно ще търся схема от някъде и ще се събере един......тук ако имате предложения,Ви слушам :roll:

Случайно докато разглеждах мобилето,попаднах на това:
Изображение

Видях,че колата има DSP,но до колкото знам системата е със 1 бас :roll: :oops:
Идеята доста ми допада,тъй като не ми се слага буфер в багажника,тъй като събота неделя често пътувам и мястото е от голямо значение за женската част с 15-те куфара :mhihi:
Определено мисля да вдигна малко нивото на звука с 2 такива говорителя,като най-вероятно ще е необходим усилвател (имам OEM усилвател,но мисля ,че няма да даде желания ефект на такива говорители)

Та споделете при вас как са нещата,ако може и някой снимков материал да постне,ще се радвам!
Знам,че темата не е много за раздел Е39,но нарочно я пуснах тук,а не във аудио раздела,тъй като тук са посещаемостта на хора с такива коли е по-голяма и смятам,че ако стане една добра тема,може да отиде дори в "полезни " :D

Поздрави
Последна промяна meha на 25 Окт 2011, 13:19, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Аудио (МP3 ),Видео ( аvi )и Тв в Е39 с OEM 16:9

Мнение от Retrofit » 13 Окт 2011, 18:28

Колега, аудио сигнала може да го усилиш с един стерео предусилвател, има такива и с тон коректор, намират се лесно и са евтини, 3-5-8лв.
А озвучението на тази е39-ка е М-Аудио, оригинални такива говорители да намериш е трудна работа, а ако искаш да си поставиш други на същото място, ще ти трябват супер плитки и Free Air говорители. Трябва да им правиш и някакъв фланец за да ги захванеш за кората отдолу защото не е гладка, а е профил.... и пак ще слезнат ниско и отиде половината багажник.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Окт 2011, 18:47

От къде може да намеря тези стерео предусилватели? Някаква идея,линк?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 13 Окт 2011, 19:16

Примерно ТУК

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Окт 2011, 20:10

Снимката с М-аудиото е от колата на : memberlist.php?mode=viewprofile&u=36997 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 13 Окт 2011, 22:43

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 14 Окт 2011, 10:57

meha написа:От къде може да намеря тези стерео предусилватели? Някаква идея,линк?

http://tpetrov.com/search.php?prod=1037 ... 0%95%D0%9B това трябва да свърши работа, само трябва да се заиграем и да го напоим набързо ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Мнение от martutu » 19 Окт 2011, 8:01

Колега как е справи ли се с проблема със силата на звука? От къде може да си закупи човек този тунер, къде извършват монтаж и за какви цени става въпрос?
“Нека този, който никога не е усещал как първата глътка от първата утринна бира преминава през него като леден полъх през Сахара, като женски поглед през сърцето на стар ерген, като бащина милувка по темето на блудния син, стане и каже – аз съм тоя, който не е познал щастието…” — Румен Белчев

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Окт 2011, 16:06

martutu написа:Колега как е справи ли се с проблема със силата на звука? От къде може да си закупи човек този тунер, къде извършват монтаж и за какви цени става въпрос?

Проблем със силата на звука се надявам да се реши с монтирането на предусилвателя,който купих и трябва да се върже и тества!
Тунера си го поръчваш от Интернет и след около 10-тина дена е при тебе,ако е от Англия!
За монтажа,според зависи как искаш да го монтираш,ако искаш да е моно звука,си го правиш сам,ако не,го правиш по начина на Милен или отиваш при него :mhihi:
Тунера е 170лв
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 20 Окт 2011, 3:56

Ти отсега почни да си търсиш екранирани кабели, щото предусилвателя усилва и излишните шумове от линейния изход :)
И не разбрах защо не го вързахте направо към едно крайно стъпало с каскадно свързани транзистори с вграден предусилвател и си готов :lol:
Чакаме с нетърпение да видим новите екстри в действие :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Окт 2011, 8:55

sadex5 написа:Ти отсега почни да си търсиш екранирани кабели, щото предусилвателя усилва и излишните шумове от линейния изход................Чакаме с нетърпение да видим новите екстри в действие :yes:

aх ти какъв сии :mhihi: ако верно ме прокълнеш така да стане,да знаеш че другия път като повръщаш на паметника в центъра на Криводол,няма те държа изправен ти е гадно и на тебе малко :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Решил съм,че ще се слушат и гледат MP3,филми,клипове и т.н на тоя монитор и то с перфектно качество,та какво ще да е :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 20 Окт 2011, 12:36

Идеята е много добре, но дали може да се намери начин да се управлява това нещо от волана ? Поне силата на звука и смяната на песни/канали ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Окт 2011, 12:56

Pavlinius написа:Идеята е много добре, но дали може да се намери начин да се управлява това нещо от волана ? Поне силата на звука и смяната на песни/канали ?

силата на звука се управлява от волана ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 20 Окт 2011, 14:10

Колега, може ли да споделиш как седи въпроса с телевизия в движение с този цифров тунер? Аз имам оригиналния аналогов тунер и 16/9 нави. Искам да добавя цифров тв тунер с оглед на това да се подобри образа на телевизията в движение както и самото приемане.....предполагам с този тунер, който ти ползваш, може да се постигне този ефект?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Окт 2011, 14:58

трябва да му вържа антената,тъй като той е със допълнителна.......nightdrivera каза че до 160км/ч няма проблем с картината по спомен........аз не съм задействал него,тъй като оригиналния си ми тунер ми вади идеална картина и съм доволен,извънградско чат пат попада в няква дупка,ама за малко

Ще подкарам и цифровата тв,но искам да позлвам оригин антена на колата и това ще стане като подкарам първи видео/аудиото
Изображение

Следваща

Назад към E39