Коледен късмет от баницата- скоростна кутия !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: ..в момента не кара :)

Коледен късмет от баницата- скоростна кутия !

Мнение от Leonardo » 22 Дек 2005, 21:42

Днес след абсолютно нормално каране си паркирах кошничката след което при тръгване бутнах си както винаги на "R" и...стана тя каквато стана...давам газ колата си стои на едно място :lol: аз пак така...тя инъче :mhihi: ...заключението....скоростна кутия ахххххх !!!
Ама дойде ми като коледно подараче !!!!
Тааа след консултации и ходене до Бова кар..милата ми гугутка се паркира в бокса за смяна на памперса!:)
Таааа за какви парични постапления по смяната на памперса да се подготвя ???
Да се смея ли или да плача не знам !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 22 Дек 2005, 22:37

Ееее супер подаръче - супер изненадка :lol:
Е как така от стоене ли се е счупила .... или при тръгване ти е по нервено крачето :mhihi:

... колкото до въпроса какво ще ти струва, мога да ти кажа, че онзи ден си купих крушчица за габаритите, една малка и сладка .... 5.80 ЕУР :shock:

та в този дух - пии сега му е времето, щото после ще се плаща :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Leonardo » 23 Дек 2005, 0:47

Неее напротив...галя я с крачето като своичка!:)
Паркирах всичко беше ОК до момента в които искак да дам на зад..просто си отказа...буксуваше на едно място :roll:
За сега мизата е около или макло над 1000 евра по предварителни данни..утре я свалят та...да видим...ще ви кажа де колко ще ме сурвакат! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 23 Дек 2005, 1:07

Леонардо, истински ти съчувствам, но за съжаление така е с БМВтата...
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар

Re: Коледен късмет от баницата- скоростна кутия !

Мнение от МАЧКАТОР » 23 Дек 2005, 1:37

Leonardo написа:Днес след абсолютно нормално каране си паркирах кошничката след което при тръгване бутнах си както винаги на "R" и...стана тя каквато стана...давам газ колата си стои на едно място :lol: аз пак така...тя инъче :mhihi: ...заключението....скоростна кутия ахххххх !!!
Ама дойде ми като коледно подараче !!!!
Тааа след консултации и ходене до Бова кар..милата ми гугутка се паркира в бокса за смяна на памперса!:)
Таааа за какви парични постапления по смяната на памперса да се подготвя ???
Да се смея ли или да плача не знам !!! :mhihi:
Ах, брат по съдба-значи касетата със задната скорост се сменя цялата, това е 1/3 от кутията, на всеки 250-300 000километра се чупи някакъв"шел" в нея и задната изчезва за винаги :mhihi:Това е една гадна ,алуминиева част, ще я видиш как гадно се е отцепила в края на въпросната касета. Нормалната цена за тази операция е около 1200лева(плюс-минус 200лева), но си приготви и 45лева за нов филтър и около 300лева за трансмисионно масло, защото ще трябва да го смениш два пъти за 2000километра, поне аз така направих и всичко ,за сега, е окей ;) Маслото трябва даси е оригинално, никакви декстрони и тъпотии :!: Да си знаеш ,че това не е лош късмет, нито пък някой има вина за тая повреда, това си е грубо казано консуматив :confused: Пич....много внимавай с майсторите, че това не е шега работа, да внимават ,че могат при монтажа на скоростите да обърнат маховика(условно казано маховик, защото автоматикът ползва турбината за маховик)та въпросният "маховик" е един тънък диск с короната за стартера , на него има технологични отвори ,чрез които сработва хол-датчикът, значи обърнат ли го става суперсвинщина-двигателят въобще не върви ,защото работи на някакво аварийно предварение от 17градуса и се чуди на кой свят е, после ще трябва пак да се свалят скоростите ,за да коригирате. Просто много лесно се греши зацепването и никой не обръща внимание, чак като потеглиш разбираш ,че нещо не е като хората :roll: Това ,всичкото, съм го изпитал на мой гръб, за това обърни сериозно внимание на поста ми и всичко ще е наред....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Дек 2005, 12:40

К'во предварение, бре колега, човека кара дизел... Не знам къде е това високо в планината, ама в София има сервиз за автоматици, от който съм чувал доста добри отзиви. Казва се Джемини 4, намира се на пътя за Калотина, малко преди Метро Люлин...
Never mistake motion for action...

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 23 Дек 2005, 13:25

Честито, честито- че черпиш, че черпиш :winky:

Дано има вариант като я прегледат да се окаже по-малък проблемът :!:
Иначе съжалявам за случилото се, аз лятото имах подобен вид подарък, но се оказа, че е нищо работа в сравнение с това, което очаквах в началото.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

Потребител
Аватар

Мнение от Leonardo » 23 Дек 2005, 15:47

МАЧКАТОР ...благодаря за подробното описание на проблема ще следя развоя на събитията с този маховик :roll: !
Мерси и на всички тук за съчуствието но станалото станало...днес я свалят кутията и я пращат за София.Колата е и се ремонтира в Бова-кар-Бургас,и да се надявам че всичко ще е по стандарт с оторизираните му дилари там и сервизи...казаха и за някаква гаранция от 6 месеца след това без оглед на изминатите километри след това и съответно за смяна после още веднъж на маслото на 1500 км...изваждането на левчета от джоба ми е неизбежно!!! :mhihi: !
Обещали са до Нова Година да се кача отново на лястовичката ми :lol: !
Лек ден на всички! :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 23 Дек 2005, 19:35

Leon написа:К'во предварение, бре колега, човека кара дизел...
Не е лошо да посетиш маалко частни уроци по основи на автомобилостроенето :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 03 Яну 2006, 19:38

приателю леонардо аз миналата седмица си взех коли4ката от ремонт на автоматик :mhihi:
с4упи ми се също задната-не е скъпо-само 1700лв ми излезе
беше се счупил ограничителя за задната(един цилиндър)
смених си маслото съединителите на задата и целия кит гарнитури и-1700лв
гадна работа е,но там им е слабото място
мисля че твоита кутия е 18-ка а по новите са 24-ки
ако 19-ка -много ама много лошо
калпави са-слагат ги и на audi по слабите мотори,особено 2.5 тди

Потребител
Аватар

Мнение от Leonardo » 03 Яну 2006, 20:39

Ами да ви се похваля вече си я карам колата отремонтирана само лекинко джобчето олекна с 2000 лефффчета/за 4 дни/ ама БМВ е нали така сега яко газ и да не дава новата година подобни изваждания! :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 03 Яну 2006, 23:48

значи всичко е ок :mhihi:
сега му даваи газ да си изкарва парите-аз на моито му скъсвам гъза сега,че нали има и гаранция ремонта :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Leonardo » 04 Яну 2006, 20:36

Да МАЧКАТОР същото...!:)
Сега е ок колата :lol:
Изображение

Назад към E39