Имам ли фабрична аларма ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39 2.0
Мечтае да кара: Влакове

Имам ли фабрична аларма ?

Мнение от ivkoni80 » 23 Сеп 2011, 9:56

Колеги моля за помощ по следния въпрос.
Търсих с търсачката, но не открих нищо конкретно.
От 3 месеца се радвам на Е39 1999г , което като го купувах ми казаха, че е с фабрична аларма.Дадоха ми един ключ с бутоните, втори без бутони и два малки ключа като за резервоар или нещо такова.Четох в темите къде се намира сирената на фабричната аларма, но моята е при двигателя отпред на колонката на десния калник.Имам в купето под климатроника до запалката една малка червена лампичка , която мига вечер.Но няма звук при удар, а при отваряне на врата без деактивиране, само светят аварийните и пак мога да запаля двигателя.
По средата на тавана нямам обемен датчик, на в предните колонки имам по едно оченце в ляво и дясно.
Та въпросът ми е имам ли аларма и къде се намира ? Дали не е изключена с тези малки ключета и как се включва ( огледах цялата жабка и под нея за ключалка, но няма ).
Моля помагайте иначе трябва да я водя на алармаджия и ако няма да слага.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Имам ли фабрична аларма ?

Мнение от tsb_bg » 23 Сеп 2011, 10:58

Това ли е модула който е в двигателния отсек

Изображение

Пробвай да запалиш двигателя като отвориш колата без да е деактивирана алармата.
Ако не пали значи си работи

Предполагам, че това е алармата която имаш

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... _system-3/

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 24 Сеп 2011, 10:03

Благодаря за отговора, не е точно такъв модул , но мисля ,че е подобен и е до сирената.Ще снимам и ще постна снимки за да коментираме нагледно.

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 27 Сеп 2011, 10:09

Ето няколко снимки на това което имам при двигателя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 27 Сеп 2011, 10:11

Това са снимки от купето на колата, какво е това по колонките ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 27 Сеп 2011, 19:16

Явно никой незнае...... :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 28 Сеп 2011, 15:39

ivkoni80 написа:Явно никой незнае...... :dunno:
Много преглеждания, никакви отговори.Да не би въпросът ми да е отправен некоректно ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 28 Сеп 2011, 18:40

Това на колонките е обемни датчици,а алармата е както по горния колега tsb_bg показа на снимката от bmw fans друг вид оригинално монтирана аларма,командва се от оригиналния ключ с бутоните ,не свири при удар а може би при повдигане с крик ,би трябвало да се задейства и при свалено стъкло и заключена кола (като посегнеш с ръка ),може и да не е програмирана да издава звуков сигнал или датчиците да са деактивирани
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 28 Сеп 2011, 21:41

Благодаря колега, а сега кой може да ми препоръча алармаджия в Бургас да я погледне и да си каже думата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Сеп 2011, 21:48

Колега, алармата ти се води DWA IV или V и се слага на повечето инталианки. Ето повече по въпроса viewtopic.php?f=35&t=177962&p=1970759
Eто тук съм пуснал упътването към този вид аларми, как се кодират през червения бутон viewtopic.php?f=35&t=258767&p=2849850

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Сеп 2011, 22:08

Колега,
1. като гледам от снимките аз не виждам никакви кабели към сирената на алармата освен кафявите (масата) които са навързани по шасито. Може би не се виждат на самата снимка
2. бутона за индикация на отворен капак на двигателя не стои на калника а на една планка на ламарината около ллевия филтър за климатика.
3. ако е инсталирана в оторизиран сервиз на BMW диода за индикация на включена аларма никога нямаше да е поставен там а на планката с бутона на ASC-то

Смятам, че дори ако алармата не е менте (оригинална или къстъмизирана за BMW) тя е някакъв модел за допълнително вграждане който аз лично не съм виждал. Като гледам и сирената е много малка за да има собствено автономно захранване. Ако няма звукова индикация при отключване и заключване, най-вероятно няма да пищи и при отваряне на врата или при задействане на обемните датчици без да е деактивирана алармата.

Според мен е направена някаква измишльотина колкото да мине за пред затрахователя за каско. Не разбрах дали може да се запали двигателя при отваряне на колата без да е деактивирана алармата (докато светят мигачите). Ако пали си е пълно менте, т.е. на практика нищо не прави

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 30 Сеп 2011, 7:23

mad_presley написа:Колега, алармата ти се води DWA IV или V и се слага на повечето инталианки. Ето повече по въпроса viewtopic.php?f=35&t=177962&p=1970759
Eто тук съм пуснал упътването към този вид аларми, как се кодират през червения бутон viewtopic.php?f=35&t=258767&p=2849850

Благодаря за изчерпателния отговор, прегледах прекодирането, но ми прави впечатление , че там е описана деактивацията на алармата и т.н.Пише че се активира сама при следващо включване, но при мен нестава май.
При включена аларма и отворени прозорци бъркам в колата и нищо не се получава, отключвам с ключа, светват само аварийните, влизам вътре двигателя си запалва, карам........ :dunno:
Колата е италиянка и онези кой знае какво са направили, ще я водя при някой разбирач, но незнам къде.Не ми се иска някой да се учи върху нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Сеп 2011, 8:52

Свали кората под жабката и виж, дали нямаш един такъв модул:
Изображение

По принцип това е една много стара и неефективна аларма и винаги съм се чудел, защо ги слагат в италианките. По-добре я махай тази и си сложи една интерфейсна аларма, вместо да се опитваш да разбереш тази :D

Потребител
Аватар

Мнение от ivkoni80 » 30 Сеп 2011, 19:59

mad_presley написа:Свали кората под жабката и виж, дали нямаш един такъв модул:
Изображение

По принцип това е една много стара и неефективна аларма и винаги съм се чудел, защо ги слагат в италианките. По-добре я махай тази и си сложи една интерфейсна аларма, вместо да се опитваш да разбереш тази :D

Благодаря, би ли ми препоръчал марка, модел за читава аларма ?

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от vladi-bmw » 01 Окт 2011, 0:28

Колега, Алармите се диагностират много лесно. Трябва да си вземеш апаратурата за тестване.

Следваща

Назад към E39