Гори моторчето на задните ел. стъклата.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гори моторчето на задните ел. стъклата.

Мнение от Niki_se_smee » 21 Сеп 2011, 23:14

Привет колеги,

имам нунжда от помощ за следният неприятен проблем с ел. стъклата. Предните две ел. стъкла си работят и всичко е наред с тях от конзолата се управляват и 4те ел. стъкла и всичко е наред. Проблема е, че задните две ел. стъкла неможе да се управляват от самите комчета въобще не реагират, а като натиска заключването за задните стъкла дава команда вдига стъклата и продължава да работи моторчето около 15 секунди при вдигнат прозорец вече. Някой срещал ли е подобен проблем ако може да помогне или да ме насочи къде да отида от София съм колата е BMW 520.

Благодаря Предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Гори моторчето на задните ел. стъклата.

Мнение от im0tep » 22 Сеп 2011, 11:44

Аз имах такъв проблем с предното дясно ел стъкло и се оказа счупена една ос която предава въртеливото движение на ролката с жилата. Разглоби си механизма и виж дали вътре в машинката всичко е здраво.А когато натиснеш копчето за сваляне на задните стъкла машинката реагира ли?

Потребител
Аватар

Мнение от Niki_se_smee » 22 Сеп 2011, 21:19

Разглобих го всичко е наред няма видима причина всичко е здрво свалих механизма движих го, само от шофьрската работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 24 Сеп 2011, 23:13

Мисля че имаше една тема в която ставаше въпрос за управлнието и по-точно за изключвателите на стъклата :arrow: търсачката. А това че не могат да се управляват задните стъкла от техните си копчета (на здните врати) е така ако е задействана блокировката от шофьорската врата (едно продълговато копче което е под другите за прозорците). В този случай задните стъкла могат да се управляват само от шофьорската врата.
:driving:

Назад към E39