Много странен шум - лагер главина
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Много странен шум - лагер главина
Здравейте колеги.Да питам,че нищо не открих този път по моя проблем във форума.Колата е 520i 98г.
От около две седмици имам някакъв странен шум отпред в ляво....нещо като ромолене,по точно приглушено металическо тракане,но тихо.... все едно държиш в ръка няколко метални сачми и ги търкаш едно в друга. Появява се и изчезва без никаква причина,не е постоянен шум, няма общо с оборотите на въртене на колелото ,смисъл като увеличавам скоростта не се променя шума. На отворен прозорец го чувам,на затворен не. Обикновено , когато минавам бавно покрай мантинела или висок бордюр се чува!!!!!Мислех си,че е от ламарините,които предпазват дисковете отвътре-ама не.Днес извадих колелото, въртя на ръка чува се тоя звук и някакво триене от накладките,но леко.Извадих и диска със супорта и пак въртя вече само оста на главината и бинго шумът идва от лагера.Та въпроса ми е възможно ли е лагерът да е заминал без никакви предварителни индикации,нито съм чул виене, нито има луфт в колелото нищо. Ходих на майстор преди няколко дни да прегледа предницата,но нищо не откри....бетон е вика карай си така.Че ще се сменя лагера е ясно,ама ми е чудно как така изведнъж без да вие направо да се разтрака.
Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?
От около две седмици имам някакъв странен шум отпред в ляво....нещо като ромолене,по точно приглушено металическо тракане,но тихо.... все едно държиш в ръка няколко метални сачми и ги търкаш едно в друга. Появява се и изчезва без никаква причина,не е постоянен шум, няма общо с оборотите на въртене на колелото ,смисъл като увеличавам скоростта не се променя шума. На отворен прозорец го чувам,на затворен не. Обикновено , когато минавам бавно покрай мантинела или висок бордюр се чува!!!!!Мислех си,че е от ламарините,които предпазват дисковете отвътре-ама не.Днес извадих колелото, въртя на ръка чува се тоя звук и някакво триене от накладките,но леко.Извадих и диска със супорта и пак въртя вече само оста на главината и бинго шумът идва от лагера.Та въпроса ми е възможно ли е лагерът да е заминал без никакви предварителни индикации,нито съм чул виене, нито има луфт в колелото нищо. Ходих на майстор преди няколко дни да прегледа предницата,но нищо не откри....бетон е вика карай си така.Че ще се сменя лагера е ясно,ама ми е чудно как така изведнъж без да вие направо да се разтрака.
Имал ли е някой подобен проблем и как го е решил?
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Re: Много странен шум - лагер главина
Ако е затегнал , прегрял или разхлабил , циментацията му пада и се износва много бързо
- andy_forresite
- кандидат ентусиаст
-
Този лагер щом го чуваш при въртене на ръка е приключил. Не ми се е случвало по този начин, а само виене, което зависи от скоростта. От 35 км/ч нагоре започваше да бучи и се усилва. Констатирах го с повдигане на колелото на крик и на втора до към 70, изключвам от скорост и гася двигателя. През това време приятел пуска ухо. Е, ако не е на двигателно колело, по слух
По принцип трябва да ти променя шума като завиваш - на десен завой особено.
Триенето при накладките си е така. Винаги има леко допиране, но това да не те притеснява.

По принцип трябва да ти променя шума като завиваш - на десен завой особено.
Триенето при накладките си е така. Винаги има леко допиране, но това да не те притеснява.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Колеги дайте акъл.Смених лагера и този шум си остана,но по-приглушено по, като цъкане е сега.Не съм някой психар да дебне за всеки шум по колата,но това просто не ми дава мира.Някакви идеи?
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
На някой качествен сервиз... или сменяй накладки...дискове и т.н.
и огледай нещо да не опира по диска... 

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
при мен е съпорта на диска , той стърже.... виж и твоя да няма тоя проблем отдолу е изгнил и не може да се захване отново за болта 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
На мен ми се случи това на старата кола, смених лагер на предна дясна главина. Обаче шума не изчезна напълно, предположих, че шума идва от диска, то просто няма какво друго да е...
Та , точно преди да размонтирам диска и накладките, защото предполагах, че от там е проблема, един колега, ме пита "къв лагер си турил бре герой",, и като му казах и за колко съм го купил- прати ме да купя нов.
Та, сменях лагер два пъти, щото единият е бил менте
просто си шумеше, някво странно и тихо свистене имаше, което се усилваше със скоростта. Естествено с нов, какъвто си трябва всичко се оправи.
Затова е възможен и този вариант,, колкото и малка да е вероятността- при мен се случи.
Та , точно преди да размонтирам диска и накладките, защото предполагах, че от там е проблема, един колега, ме пита "къв лагер си турил бре герой",, и като му казах и за колко съм го купил- прати ме да купя нов.
Та, сменях лагер два пъти, щото единият е бил менте

Затова е възможен и този вариант,, колкото и малка да е вероятността- при мен се случи.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
pepitoooooooooo написа:На мен ми се случи това на старата кола, смених лагер на предна дясна главина. Обаче шума не изчезна напълно, предположих, че шума идва от диска, то просто няма какво друго да е...
Та, сменях лагер два пъти, щото единият е бил ментепросто си шумеше, някво странно и тихо свистене имаше, което се усилваше със скоростта. Естествено с нов, какъвто си трябва всичко се оправи.
И сега ако напишеш и какъв е бил ментака?
8 мнения
• Страница 1 от 1