525 tds прегява когато си иска. Проблема решен.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

525 tds прегява когато си иска. Проблема решен.

Мнение от boss4eto » 11 Сеп 2011, 15:03

Зравейте колелеги. Искам дави кажа в какъв филм попаднах. Трябваше да пътувам за Гърция, но 10 минути преди да тръгна колата взе че загря. Като казвам загря имам предвид че загря за няма и 10 секунди. Пътуването се отлага и се почва ремонт. Сменя се виско, водна помпа и термостат. Сега само да отбележа че при свалянето на трите неща само термостата беше за изхвърляне, помпата беше почти нова и виското работеше, но въприки това сменихме и трите неща. Качвам се на колата и газ ама не за Гърция ами просто да я разкарам. И няма проблем. Изминах около 350км. и в един момент хоп пак до червено. Косата ми побеля. Тръгнах за проверка на главата, проби за газове в охладителната ситема, след това надуване на цилиндрите и нищо. На няколко места ми казаха че може да е от капачката на разшерителното казанче ама това се случвало 1:100 000. Неми остана друго освен да си взема нова капачка от Мкар и за 31.54лв. си реших всички проблеми. Дано съм бил полезен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Re: 525 tds прегява когато си иска. Проблема решен.

Мнение от IVORY » 12 Сеп 2011, 8:39

разбира се колета ,всичко е полезно :yes:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 12 Сеп 2011, 10:22

Искаш да кажеш че не е задържала налягането в системата и е хвърляла антифриза-и след това идва загряването-така ли да го разбирам :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от boss4eto » 12 Сеп 2011, 15:01

Наи вероятно капачката изтърва налягането и оттам изведнъж температурата се качва. Капачката държи налягане от 1.4 бара и при това налягане течноста завира при около 120 градуса.

Назад към E39