Странен теч на масло на BMW 530i E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Vladi84
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i E39
Странен теч на масло на BMW 530i E39
Колеги,извинявам се ако има подобна тема,но вече ще полудея с тези масла.Значи карам много хубава количка с 231 к.с. и един ден виждам под нея петънца масло.щях да припадна.тогава се почнаха мъките.Сменях гарнитура на картера и леко се намали теча.Преди смяната се омасляваха двете страни на картера,а сега само лявата (погледнато от позицията на шофьора).Почистихме ...карах малко и същото.А гарнитурата и самия картер са си наред.Отваряхме да гледаме масления филтър,цялата му конзола,малките уплътнения...всичко сухо.Целият мотор е сух.И днес случайно светнахме зад генератора (казано условно),в долната част на мотора и там имаше доста масло...и е ново.И понеже не съм голям специалист ,не мога да си обясня в какво се състои проблема.Повечето колеги имат проблеми с конзолата на мсления филтър ,а на мен ми тече от мотора надолу.Колата върви,няма никакви проблеми,мотора мърка и не може да се чуе.Този теч обаче ме побърква.
Сега в понеделник ще я разкачаме цялата отпред да се види отдолу какво е довело до теча на масло.Сигурно доста глупаво обясних проблема.Точно под кората от другата страна на капачката на мотора(където се налива маслото)Като застанеш пред мотора ... дясната кора,че под нея...и от там се стича надолу и капе по земята.Без значение дали карам колата или седи.Не губи много ,но ми е голяма болест вече.
Досега никой не беше споменал подобен проблем и се надявам да съм от полза с питането си и ще се радвам на отговори и предположения !!!
Сега в понеделник ще я разкачаме цялата отпред да се види отдолу какво е довело до теча на масло.Сигурно доста глупаво обясних проблема.Точно под кората от другата страна на капачката на мотора(където се налива маслото)Като застанеш пред мотора ... дясната кора,че под нея...и от там се стича надолу и капе по земята.Без значение дали карам колата или седи.Не губи много ,но ми е голяма болест вече.
Досега никой не беше споменал подобен проблем и се надявам да съм от полза с питането си и ще се радвам на отговори и предположения !!!

Re: Странен теч на масло на BMW 530i E39
О-пръстена между пръчката на щеката за ниво на маслото и картера...не го бях сложил правилно при смяната на клапана на картерни газове и докато разбера за тоя теч си замина кило масло за нула време 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
аз ти казах че цената на тая кола е прекалено ниска,и вероятно ще има проблеми! 

- Vladi84
- Потребител
-
Ами,сега в понеделник ще махаме корите и ще се гледа отдолу.И според мен е някое досадно уплътнение.Много работа за нищо.
Конзолата е суха като...да не казвам какво
Не е там.Точно под щеката е проблема сега като се замисля.Но тук си се окапва постоянно и странното е ,че диаметъра на масленото петно под колата след 3 дена стоене на паркинга е не повече от 5-6 см.Този проблем го имам от 2-3 седмици , а нивото на маслото не е мръднало.Въпреки това е много дразнещо и ще се отстрани
Благодаря за съветите и предположенията!Като видя какво е , ще пиша да се знае.
е по-добре си е от 12 000 лв за кола на 300 000 км
Конзолата е суха като...да не казвам какво

Благодаря за съветите и предположенията!Като видя какво е , ще пиша да се знае.
CHUKANSKI написа:аз ти казах че цената на тая кола е прекалено ниска,и вероятно ще има проблеми!

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
Vladi84 написа:CHUKANSKI написа:аз ти казах че цената на тая кола е прекалено ниска,и вероятно ще има проблеми!
твойта да не мислиш че е 108000 км,просто е леко варната,и сподели колко пари си дал до тук за ремонти!

п.п. Спокойно все пак си в Германия там,ако не я оправят каде другаде?
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
И аз съм за номер 6 от схемата на колегата stambo ,която е приложил по горе.И аз имах същя проблем 7,50 лева и си ти.Втори вариант е отдушника.
- Vladi84
- Потребител
-
Това уплътнение даже си го бях купил ,но конзолата е суха и вътре всичко е сухо.Не е от там.
Утре ще се чуе какво е точно.
Утре ще се чуе какво е точно.
- Vladi84
- Потребител
-
Сменихме уплътнение номер 6 , но продалжава да покапва от някъде и колата засега остава в бокса ... 

- Vladi84
- Потребител
-
Sherman написа:Провери ли О-пръстена, за който писах?
Колега,казах на майстора да провери там, а той твърди ,че е невъзможно (все пак не си я правя сам колата)
Къде точно се намира О-пръстена между щеката и картера? И трябва ли да се разглобява нещо за да се стигне до него?
Благодаря предварително!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Може отпред от семеринга на коляновият вал да ти тече, и от струята на въздуха да го духа назад
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Vladi84 написа:Sherman написа:Провери ли О-пръстена, за който писах?
Колега,казах на майстора да провери там, а той твърди ,че е невъзможно (все пак не си я правя сам колата)
Къде точно се намира О-пръстена между щеката и картера? И трябва ли да се разглобява нещо за да се стигне до него?
Благодаря предварително!
Ако ти е казал, че е невъзможно да тече от там масло, смени майстора, пич

Трябва да се свали цялата щека. Има един болт, който я държи, мисля към смукателния колектор и трябва да се махне маркуча за отичане на маслото от клапан за картерните газове...обаче преди това се махат лявата филтърна кутия на климатика, дебитомера и меркучите между него и дросела...принципно не е сложна работа

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
Владо какво стана с колата?
- Vladi84
- Потребител
-
Оказа се един мъркуч,който беше спукан.Смених го и вече няма и капчица масло никъде
15 мнения
• Страница 1 от 1