Дилема? Решена е, ключ моля

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Дилема? Решена е, ключ моля

Мнение от barty » 01 Сеп 2011, 18:07

Имам следната дилема: в момента имам Е39 523, в отлично състояние, без техн.проблеми, с два комплекта гуми и джанти.....нямам забележка към колата :yes: но, поради стечение на обстоятелствата ми се налага да огранича парите за гориво и оттам имам следната дилема:

1. Да се мъча да карам Е39-ката на бензин. Карам я само с 98+
2. Да слагам ГИ
3. Да я продам и да купя Е46 316/318, т.е. залъгвам се че е по-икономично
4. Да я продам и да взема друга кола, като парите от е39-ката ще отидат за новата кола, като ще гледам да не доплащам
Разума ми казва да сложа ГИ :dunno:

Дайте съвет :yes:
Последна промяна barty на 02 Сеп 2011, 9:14, променена общо 1 път
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Re: Дилема?

Мнение от plam81 » 01 Сеп 2011, 18:31

Мини на 15" джанти и газ. ;)
Това мисля, ще е много добър вариант от продажба на стегната кола.
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 01 Сеп 2011, 18:55

Слагай ГИ На мен ми гори 13 в града на 20-та ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 01 Сеп 2011, 19:03

Колега,ако колата ти е добра,вложил си доста по нея,върши ти добра работа,сложи си ГИ.
Аз съм с 528 автомат-харчи ми 15 газ в града,и 11 извън.Същевременно на месец приблизително 20лв сипвам бензин.
Само трябва да се консултираш добре с хора с такива коли на газ,за да нети пробутат някой боклук!
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 01 Сеп 2011, 19:04

Аз пък не мога да разбера някои хора тук , защо са против газовите уредби. И като започнат едни изказвания от рода :
БМВ и ГАЗ :?: Не съсипвай колата , Газ-НИКОГА и.... т.н , че чак да го хване яд човек.Газта има повече предимства от колкото недостатъци. Като е БМВ , че дай да ги караме с бели ръкавици и по чорапи. Хората слагат АГУ на къде -къде по скъпи автомобили . Е 39 не е изключение в автомобилната индустрия , така че също се газифицира без проблем / като много хора могат да го потвърдят/ :lol: и разлика в ускорението почти не се забелязва. Слагай ГИ и си пъркай на воля , а какво щяли да кажат после някой за теб- да не ти дреме на г..за. Като почнат да ти плащат горивото , тогава да ти дават акъл , с какво и как да си караш колата. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 01 Сеп 2011, 19:11

Колега, аз ще ти отговоря. Е39-ка (и то 523) в отлично състояние е голяма рядкост. Казвам го от опит, защото търсих в продължение на 6 месеца преди да намеря точно такава. Трябва да ти е ясно, че повече от 6-7000 лева, не можеш да й вземеш, защото всички потенциални купувачи ще ти кажат, че италианския внос (истинските кошници :mhihi: ) са по 4-5000 лв и не дават много повече за твоята, макар и да е перфектна. За тези пари не можеш да си купиш адекватен заместител на Е39, който да харчи по-малко и да не ти къса нервите. Затова отговора е еднозначен - не я продавай! :yes:
Колкото до газовия инжекцион, сметката е тънка и зависи главно от това, какъв ти е пробега за годината и за какво ще ти служи колата. Моята харчи около 13,5 градско и 8,5 извънградско (само 98), но не карам много, 15-20к на година и никога не бих сложил газова. Уредбата трябва да е качествена и има висока себестойност, поне 1200-1500 лв., а и разхода ще се повиши малко, дори и да е само с 1-2 л. на 100 пак трябва да се калкулира. Това е общо взето. Изборът си е твой преди всичко. Успех! :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 01 Сеп 2011, 19:17

Колата ти е много хубава,слагай една газчица и хич не го мисли,после ще се блъскаш по главата като видиш каква е разликата как по рано не си сложил ГИ :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 01 Сеп 2011, 22:59

Слагай газов инжекцион /качествен/ и не се притеснявай. При сегашното съотношение газ/бензин за 8000 - 9000 км. си я изплащаш! А сметнато в пари, имаш разход като среден клас бензинов автомобил. Пример /личен/ 12-13/100 градско на газ=6 - 6,5/100 на бензин - като цена! Извънградско - 10/100 = 5/100 по цена на бензин Направи си сметката сам.Тези с "печките" могат само да завиждат.
Моята газова вече си я изплатих - за 5 месеца. :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 01 Сеп 2011, 23:41

Аз съм на същото мнение както всички колеги, не си продавай колата щом е в перфектно състояние! Колкото до ГИ... не знам, но аз бих опитал първо да си свия малко страничните разходи и по-малко въртене с колата преди да се стигне до крайната мярка=ГИ. Успех :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Сеп 2011, 0:09

И какво и е толкова крайно на мярката?!?! Някакво забраненто гориво ли ще слага? Или като сложи газ и колата ще се скапе за 6 месеца? Дават се адски много грешни пари за бензин ! Който ги има излишни ок,съгласен съм,но за мен лично са си пари на вятъра ! А за това е излишно да споменавам нали http://www.ac-schnitzer.de/en/bmw-cars/ ... eral-info/

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 02 Сеп 2011, 0:24

im0tep написа:Дават се адски много грешни пари за бензин ! Който ги има излишни ок,съгласен съм,но за мен лично са си пари на вятъра !/

Ами ! Бъркаш се колега. Тук като гледам повечето карат с 9-8, щото са ` Видни Столични Гъзари` :mhihi: :mhihi:
P.S Октановото число не определя калоричноста на горивото, а е обратно пропорционално на склонноста му към детонации (самоволно и взривообразно запалване)!
Сипването на високооктанов бензин има смисъл само при автомобили с висока компресия, такива с голямо предварение на запалването и/или при такива, чиито водачи вкарват двигателя в натоварени режими (или ги мързи да преминат на по-ниска предавка).
Тогава и само тогава ще се усети някаква полза от по-високооктанов бензин като динамика и като разход. Обачееее , друго да караш с 98 или 100 октанов бензин , щото някой някъде казал че с него колата върви повече , пък повечето от каращите също я усещат разликата де. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 02 Сеп 2011, 9:13

Дилемата е решена по доста неочакван за мен начин :shock:
Мой приятел, бивш мой шеф който стана мой приятел :yes: , който е и доста напред с материала, видя че гледам оферти за ГИ, попита ме какво ще правя и му казах че не искам да си продавам колата но съм притеснен финансово и той извади 1500лв и ми даде пари за чисто нов ГИ :!: :shock: :yes:
Абсолютен подарък :idea:

Думите му бяха: "Ване, ти си пич, бил си винаги точен с хората, ето сега ти помагам с каквото мога" :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Така че дилемата е решена, благодаря ви за мненията :!: :bowdown:

Моля, заключете темата
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 02 Сеп 2011, 12:01

barty написа:Дилемата е решена по доста неочакван за мен начин :shock:
Мой приятел, бивш мой шеф който стана мой приятел :yes: , който е и доста напред с материала, видя че гледам оферти за ГИ, попита ме какво ще правя и му казах че не искам да си продавам колата но съм притеснен финансово и той извади 1500лв и ми даде пари за чисто нов ГИ :!: :shock: :yes:
Абсолютен подарък :idea:

Думите му бяха: "Ване, ти си пич, бил си винаги точен с хората, ето сега ти помагам с каквото мога" :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Така че дилемата е решена, благодаря ви за мненията :!: :bowdown:

Моля, заключете темата

:yes: Честито :)
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Сеп 2011, 13:01

ivoo написа:Ами ! Бъркаш се колега. Тук като гледам повечето карат с 9-8, щото са ` Видни Столични Гъзари` :mhihi: :mhihi:
P.S Октановото число не определя калоричноста на горивото, а е обратно пропорционално на склонноста му към детонации (самоволно и взривообразно запалване)!
Сипването на високооктанов бензин има смисъл само при автомобили с висока компресия, такива с голямо предварение на запалването и/или при такива, чиито водачи вкарват двигателя в натоварени режими (или ги мързи да преминат на по-ниска предавка).
Тогава и само тогава ще се усети някаква полза от по-високооктанов бензин като динамика и като разход. Обачееее , друго да караш с 98 или 100 октанов бензин , щото някой някъде казал че с него колата върви повече , пък повечето от каращите също я усещат разликата де. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не е това причината колега :!: Просто бензина 98, който се продава тук едвам достига качеството на германския 95. А пък нашенския 95 понякога е по-лош от съветския 86, който се сипваше само в камионите навремето. Те това е причината да караме с 98, защото си обичаме колите, пък нека да сме гъзари ако трябва :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Назад към E39