Помощ за съвет относно разхода на гориво на борд компютъра.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- legendata75
- Потребител
-
- Кара: BMW-E-39
- Мечтае да кара: E-39
Помощ за съвет относно разхода на гориво на борд компютъра.
Колеги , може ли някой да ме осветли относно един въпрос.
Моля кажете ми, как да разбера показва ли правилно разхода на автомобила на борд компютъра на автомобила?
Понякога като заредя и като карам по различен начин дава отклонения , но като цяло си стои на 11.8. Преди като я карах малко по-силно ми даде 12.2.
Карам Е-39 1998г 520i.
Благодаря Ви предварително.
ПП.
Предполагам има нещо , което се прави като се зарежда се занулява километража или нещо такова.
Моля кажете ми, как да разбера показва ли правилно разхода на автомобила на борд компютъра на автомобила?
Понякога като заредя и като карам по различен начин дава отклонения , но като цяло си стои на 11.8. Преди като я карах малко по-силно ми даде 12.2.
Карам Е-39 1998г 520i.
Благодаря Ви предварително.
ПП.
Предполагам има нещо , което се прави като се зарежда се занулява километража или нещо такова.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Помощ за съвет относно разхода на гориво на борд компютъра.
като начало, прочети важните теми на форума и там ще откриеш отговора на въпроса ти
да не забравиш да прочетеш и правилата!!! ще ти е полезно за вбъдеще.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
като гледаш разхода,си вземи поло 1.1 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
legendata75 написа:Предполагам има нещо , което се прави като се зарежда се занулява километража или нещо такова.
Майко мила

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
споко бе пич... и ти с огледалото не беше много весел, ма никой не се тръшкал
отделно не вярвам да си смукал вентила на резервната гума вместо биберон, че тройно да се друсаш от нерви
колега, разгледай форума... аз на бордове не вярвам за разхода, засичам пълно-пълно... до сега на една кола само ми е съвпадал борда с реалния разход, от 20-на коли пробвано... не е моята

отделно не вярвам да си смукал вентила на резервната гума вместо биберон, че тройно да се друсаш от нерви

колега, разгледай форума... аз на бордове не вярвам за разхода, засичам пълно-пълно... до сега на една кола само ми е съвпадал борда с реалния разход, от 20-на коли пробвано... не е моята

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Кое за огледалото бе Владо??? Аз ако не мога да си засека колко ми харчи колата ще почета преди да пиша.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Колега, мен не ме мързи и ще ти напиша няколко неща:
- занулява се като задържиш копчето натиснато малко по-дълго и след това отчита средния разход от последното зануляване насам
- колко е вярно можеш да го провериш като засечеш пълно-пълно, и след това можеш да въведеш коригиращ фактор от скритото меню (за подробности наистина трябва да се поразтърсиш)
- надявам се, че само на градско си я засичал, защото ако ти е на смесен цикъл 12/100 е много зле.
- занулява се като задържиш копчето натиснато малко по-дълго и след това отчита средния разход от последното зануляване насам
- колко е вярно можеш да го провериш като засечеш пълно-пълно, и след това можеш да въведеш коригиращ фактор от скритото меню (за подробности наистина трябва да се поразтърсиш)
- надявам се, че само на градско си я засичал, защото ако ти е на смесен цикъл 12/100 е много зле.
- legendata75
- Потребител
-
Колеги благодаря за съветите, осветлих се.Все пак е едва второто ми БМВ и се надявам да не е последното.Прочетох всичко. Това Е-39 е нещо невероятно имал съм над 11 коли ,но като тази няма друга.Кума ми си взе С200 компресор 2002г и според мен марките автомобили са 2. Направих първия си голям преход от 1000 км. до Тасос и обратно и на семейно каране ми даде 6.4 на 100, но не ми пука ако ще и 20 да даде,няма такъв кеф.
Започвам тепърва да се уча как се потдържа такава кола ,ако има въпроси ще пиша,но борда си показва съвсем правилно, а моментния разходомер перфектно точно. Сега вече градско ми дава 10.8 и не знам хората защо си развалят кефа с газови уредби. На брат ми МL му дава 14 градско така че една кола трябва да се кара на каквото си е направена.
Започвам тепърва да се уча как се потдържа такава кола ,ако има въпроси ще пиша,но борда си показва съвсем правилно, а моментния разходомер перфектно точно. Сега вече градско ми дава 10.8 и не знам хората защо си развалят кефа с газови уредби. На брат ми МL му дава 14 градско така че една кола трябва да се кара на каквото си е направена.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
е как от 11.8 ти слезе на 6.4, бе колега?
такъв разход ми се струва невъзможен на бензинка.
такъв разход ми се струва невъзможен на бензинка.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Като му показва борда с 2 литра по малко

- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
legendata75 написа:Колеги благодаря за съветите, осветлих се.Все пак е едва второто ми БМВ и се надявам да не е последното.Прочетох всичко. Това Е-39 е нещо невероятно имал съм над 11 коли ,но като тази няма друга.Кума ми си взе С200 компресор 2002г и според мен марките автомобили са 2. Направих първия си голям преход от 1000 км. до Тасос и обратно и на семейно каране ми даде 6.4 на 100, но не ми пука ако ще и 20 да даде,няма такъв кеф.
Брат 6така (бензин) под 12 градско нямам как да го смъкнеш повярвай ми, те заводско щом ти дават такъв разход значи представи си с нашите горива

- legendata75
- Потребител
-
Колеги, като купих колата я карах само в града и ми даде разход 12. Като се качих на Цариградско за Пловдив заредих до горе и до Тасос и обратно ми даде 6.4 /100. Прибрах се в София направих упражнението с зануляването и в момента си отчита правилно, като пак я засякох и ми даде 10.8/100. Вярно , че не си правя експерименти, защото има за смяна къс накрайник и два тампона. След като я обслужа , ще видя какво може , макар че жена ми обърна движението един път вече. 

- gateguardian
- Потребител
-
legendata75 написа:Колеги благодаря за съветите, осветлих се.Все пак е едва второто ми БМВ и се надявам да не е последното.Прочетох всичко. Това Е-39 е нещо невероятно имал съм над 11 коли ,но като тази няма друга.Кума ми си взе С200 компресор 2002г и според мен марките автомобили са 2. Направих първия си голям преход от 1000 км. до Тасос и обратно и на семейно каране ми даде 6.4 на 100, но не ми пука ако ще и 20 да даде,няма такъв кеф.
Пак не се връзва градско да ти дава 11-12, а извънградско 6,4. Единствено е възможен такъв разход, ако караш по нанадолнище с 90км/ч.

13 мнения
• Страница 1 от 1