Е39-задно стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525d
Мечтае да кара: E30 DTM

Е39-задно стъкло

Мнение от Benzino919 » 23 Авг 2011, 20:15

Здравейте,някой знае ли дали в задния прозорец на Е 39 има разлика от такава с навигациа и без,понеже до колкото занам антените за радиото е в стъклото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Е39-задно стъкло

Мнение от mad_presley » 23 Авг 2011, 23:15

Нямат разлика, 1:1 са.

Потребител
Аватар

Мнение от Benzino919 » 24 Авг 2011, 0:17

:D ,понеже имам заводско затамнени странични и заден мисля да ги слагам на мойта,някой има ли идея как да сваля задния или трябва да се обарна кам специалист?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: e60 M5
Детайли за колата: M пакет

Мнение от marin_rangelov » 24 Авг 2011, 12:33

прокарваш между стъклото и копето едно тънко стоманено жило и започваш да режеш силикона дърпайки напред на зад докато го обиколиш,после поставяш нов силикон и залепваш новия прозорец

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Авг 2011, 13:59

...И е@аваш майката на гумените лайстни по стъклото. И после гледай филм. Голяма играчка, но макетния нож, ако искаш да останат тези гуми.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от Benzino919 » 24 Авг 2011, 14:17

Elesar74 написа:...И е@аваш майката на гумените лайстни по стъклото. И после гледай филм. Голяма играчка, но макетния нож, ако искаш да останат тези гуми.

по-добриа вариант е да изрежа силикона с макетен нож,така ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 24 Авг 2011, 15:31

Benzino919 написа:
Elesar74 написа:...И е@аваш майката на гумените лайстни по стъклото. И после гледай филм. Голяма играчка, но макетния нож, ако искаш да останат тези гуми.

Аз лично никога няма да се хвана с тая гимнастика !!! Отиди при автостъклари да ти го направят като хората...имат си и вакум лапи,техните си силикони и най-вече му знаят чалъма! А и размяната на двете стъкла ще е смешни пари

Потребител
Аватар

Мнение от Benzino919 » 24 Авг 2011, 20:36

im0tep написа:
Benzino919 написа:

Аз лично никога няма да се хвана с тая гимнастика !!! Отиди при автостъклари да ти го направят като хората...имат си и вакум лапи,техните си силикони и най-вече му знаят чалъма! А и размяната на двете стъкла ще е смешни пари

Проблема е,че едната кола е вече без мотор и доста други части,трябва да питам някой Майстор дали ще ги смени на място.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 24 Авг 2011, 21:34

Току що идвам от смяна на предно стъкло, моето го удари един камък и се пукна. Можеше да се залепи, но реших да го сменя с оригинално.
Цялата процедура отне, чак се зачудих точно 1 час със инициализирането на датчика и прехвърлянето на огледалото.
Колкото и да е странно, старото го изрязаха с едно като струна, без да се нарани нищо. Най ме беше страх за тавана в горния край, но стана супер просто.

Уплътненията ги сложиха нови, БМВ....Впрочем Сейнт Гобен за БМВ :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 24 Авг 2011, 22:41

Benzino919 написа:
im0tep написа:
Benzino919 написа:

Проблема е,че едната кола е вече без мотор и доста други части,трябва да питам някой Майстор дали ще ги смени на място.

Ами свали си сам старото от колата на части по начина който са описали колегата,но после да ти го сложи майстор на другата кола.Иначе всички сервизи за автостъкла мисля,че имат мобилни групи,така че и твоята идея за смяна на място не е изключена :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 24 Авг 2011, 22:41

sadex5 написа:Току що идвам от смяна на предно стъкло, моето го удари един камък и се пукна. Можеше да се залепи, но реших да го сменя с оригинално.
Цялата процедура отне, чак се зачудих точно 1 час със инициализирането на датчика и прехвърлянето на огледалото.
Колкото и да е странно, старото го изрязаха с едно като струна, без да се нарани нищо. Най ме беше страх за тавана в горния край, но стана супер просто.

Уплътненията ги сложиха нови, БМВ....Впрочем Сейнт Гобен за БМВ :lol:

Емо,колко е при вас стъклото?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Авг 2011, 0:20

Абсолютно оригинално БМВ със зелената лента ми дадоха, щото имаше и без нея. Дойде си със датчика за дъжд на него, и стойката за огледалото, после само ги прехвърлиха на новото стъкло.
Смениха уплътнението с някакво, нов модел, който е подобрена версия на старото- поне така казаха.
Цялата работа по фактурата е 860 $, от който само платих 15 %, тоест 130 някъде..Можеше и това да не плащам но съм на една компания GEICO, дето са малко измамници...

Имах оферта и от други гаражи, доста хора се занимават с това, и е на цена около 450 $, но тези имаха специален инструмент measure proper alignment, тоест за нагласяне на хлабините отляво и отдясно....После го притиснаха пак със едни П образни откъм тавана и ги лепят със скоч, и всичко е с маркировка БМВ...
Човека ми обясни че при БМВ са се ползвали 3 марки производители на стъкла при монтажа в завода..Всяка фирма индивидуално се специализира при изработка да кажем на задно, предно, странично стъкло, и си носят емблемата на БМВ.

Потребител
Аватар

Мнение от Benzino919 » 25 Авг 2011, 0:33

sadex5 написа:Абсолютно оригинално БМВ със зелената лента ми дадоха, щото имаше и без нея. Дойде си със датчика за дъжд на него, и стойката за огледалото, после само ги прехвърлиха на новото стъкло.
Смениха уплътнението с някакво, нов модел, който е подобрена версия на старото- поне така казаха.
Цялата работа по фактурата е 860 $, от който само платих 15 %, тоест 130 някъде..Можеше и това да не плащам но съм на една компания GEICO, дето са малко измамници...

Имах оферта и от други гаражи, доста хора се занимават с това, и е на цена около 450 $, но тези имаха специален инструмент measure proper alignment, тоест за нагласяне на хлабините отляво и отдясно....После го притиснаха пак със едни П образни откъм тавана и ги лепят със скоч, и всичко е с маркировка БМВ...
Човека ми обясни че при БМВ са се ползвали 3 марки производители на стъкла при монтажа в завода..Всяка фирма индивидуално се специализира при изработка да кажем на задно, предно, странично стъкло, и си носят емблемата на БМВ.

Колега,искаш да кажеш,4е не не всеки може да го монтира ли,или да гледам двете стакла да са с еднак маркировка,не мога да разбера :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Авг 2011, 9:08

Колега sadex, моите уважения, но какво общо има действителността в САЩ, с тази в България?
Щом колега, няма да ползваш повече старите стъкла, режи с телта и това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от Benzino919 » 25 Авг 2011, 11:08

Elesar74 написа:Колега sadex, моите уважения, но какво общо има действителността в САЩ, с тази в България?
Щом колега, няма да ползваш повече старите стъкла, режи с телта и това е.

Е все пак едното ще го ползвам :mrgreen: ,ще пробвам да сваля първо мойто,и ако успея чак тогава ще свалям тонираното.

Следваща

Назад към E39