Съвет за реле или...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Съвет за реле или...

Мнение от Николай К » 23 Авг 2011, 18:48

Здравейте колеги!
Много четох, търсих, и накрая пак ще питам :help:
Та когато си включа климата на колата ,от време на време ми се включва перката на климатика, това защото единия резистор ми го няма въобще и съм само с един (с четирите кабела е буксата) така ми го направи майстора за временно :mhihi:
иначе преди работеше бавно от момента в които се пусне ,и пак се засилваше от време на време.
Та въпроса ми е трябва ли да се включи перката когато загрее много колата? Без значение дали е на климатик или не е.
Вчера ми кипна чайника ,виското ме предаде ,а си мислех че тази перка трябваше да се включи...
Така ли е или някъде бъркам :dunno: ?
Ако е така къде може да е проблема?
Благодаря на всички които ще отговорят предварително.. :bowdown:
Е39 520 М52
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Съвет за реле или...

Мнение от omegaart » 23 Авг 2011, 19:52

Николай К написа:Здравейте колеги!
Та когато си включа климата на колата ,от време на време ми се включва перката на климатика, това защото единия резистор ми го няма въобще и съм само с един (с четирите кабела е буксата) така ми го направи майстора за временно :mhihi:
иначе преди работеше бавно от момента в които се пусне ,и пак се засилваше от време на време.
Та въпроса ми е трябва ли да се включи перката когато загрее много колата? Без значение дали е на климатик или не е.
Вчера ми кипна чайника ,виското ме предаде ,а си мислех че тази перка трябваше да се включи...
Е39 520 М52

Перката на климатика се включва само като се качи прекалено налягането на системата ( разбирай фреона в тръбите ) и не служи за охлаждане на двигателя макар че може да допринесе за това , но не трябва да се разчита.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 23 Авг 2011, 20:47

доколкото знам се вкл при 109 градуса за да помага на виското

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай К » 23 Авг 2011, 22:05

Аз съм с малкия борд и ми показваше от скритите менюта 119градуса и няма нито виско нито друго , и чайника завря...
Поздрави!
Николай Кадийски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 23 Авг 2011, 22:35

omegaart написа:
Николай К написа:Здравейте колеги!
Е39 520 М52

Перката на климатика се включва само като се качи прекалено налягането на системата ( разбирай фреона в тръбите ) и не служи за охлаждане на двигателя макар че може да допринесе за това , но не трябва да се разчита.

сигурен ли си в това което твърдиш????? мисля , че си в голяма грешка!!!!! по темата вземи си едни резистори и си оправи степените на перката, за да нямяш ядове.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай К » 23 Авг 2011, 23:04

Благодаря ви момчета :bowdown: !
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 24 Авг 2011, 9:50

Аз не знам кое точно ти стана ясно , освен очевидният факт, че бива да си оправиш резисторите :)
Повечето хора казват, че най-честия проблем са резисторите, и наистина е така , но не винаги е така, както беше моя случай...
Наскоро се бех заял с тази перка, защото където и да идех, никой не можеше да даде конкретен отговор как точно трябва да работят отделните скорости.
Разрових и намерих схемите на отделните скорости, ето как е при е39 тдс:

1ва скорост - пуска се когато пуснете климатика ИЛИ когато температурата в радиатора премине 91 градуса
2ра скорост - пуска се на база налягането в климатичната система. някои твърдят, че трябва да се пуска още между 2 и 17 бара ( както си е по спецификация, впрочем), други - че се пуска над 22 бара (както е реално при мен).
3та скорост - ако температурата в радиатора мине 104 градуса.

Пак подчертавам - така са скоростите при м51, е39. Съветвам ви преди да си играете със перката и датчиците, да проверите схемите във ВДС конкретно за вашия модел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 25 Авг 2011, 12:47

mmc написа:Аз не знам кое точно ти стана ясно , освен очевидният факт, че бива да си оправиш резисторите :)
Повечето хора казват, че най-честия проблем са резисторите, и наистина е така , но не винаги е така, както беше моя случай...
Наскоро се бех заял с тази перка, защото където и да идех, никой не можеше да даде конкретен отговор как точно трябва да работят отделните скорости.
Разрових и намерих схемите на отделните скорости, ето как е при е39 тдс:

1ва скорост - пуска се когато пуснете климатика ИЛИ когато температурата в радиатора премине 91 градуса
2ра скорост - пуска се на база налягането в климатичната система. някои твърдят, че трябва да се пуска още между 2 и 17 бара ( както си е по спецификация, впрочем), други - че се пуска над 22 бара (както е реално при мен).
3та скорост - ако температурата в радиатора мине 104 градуса.

Пак подчертавам - така са скоростите при м51, е39. Съветвам ви преди да си играете със перката и датчиците, да проверите схемите във ВДС конкретно за вашия модел.

Много вярно и при м52 е същата работа
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Назад към E39