Масло около дюзите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BhO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530da touring
Масло около дюзите
Използвах търсачката но под дюзи ми излиза всичко друго но не и това което ми трябва.
Общо казано днес си сменях въздушният филтър и ми направи впечатление че около дюзите
има масло и то не само омаслено ами си е пълно едно 40мл поне.На око честно казано ми е трудно да определя.
ФИЛТЪР НА КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ си го смених с нов преди около 25 хил километра с новият модел.
Единственото което ми идва в момента на примависта или да сменя филтърът наново или
номер 2 от схемата.

Общо казано днес си сменях въздушният филтър и ми направи впечатление че около дюзите
има масло и то не само омаслено ами си е пълно едно 40мл поне.На око честно казано ми е трудно да определя.
ФИЛТЪР НА КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ си го смених с нов преди около 25 хил километра с новият модел.
Единственото което ми идва в момента на примависта или да сменя филтърът наново или
номер 2 от схемата.

- BhO
- кандидат ентусиаст
-
Re: Масло около дюзите
Колеги никой ли не е имал подобен проблем 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
BhO написа:Колеги никой ли не е имал подобен проблем
При V8 знам как е ама при тебе не съм много сигурен, но за най-сигурно земи едно "Меглио" ( обезмаслител ) почисти хубаво навсякъде покарай няколко дена и виж от къде тече. Вероятно ще да е гарнитура ама за да си сигурен направи тая врътка.
колега смяна на гарнитура капак ном. 2 ,тези в средата са проблемните за да тече около дюзите...
- BhO
- кандидат ентусиаст
-
Вчера измих колкото успях около дюзите. И сега ще изчакам 2-3 дена да видим от какво може да е.
Това което ми направи впечатление че дюзите на 1-4 и особенно 3 цилиндър са омаслени. 5 и 6
са сухи.
Това което ми направи впечатление че дюзите на 1-4 и особенно 3 цилиндър са омаслени. 5 и 6
са сухи.
Другия вариант е от гарнитурките на всмукателния колектор, и по-конкретно горните и от там да цапа дюзите, но пък от там ако излиза толкова маслко, значи положението е лошо 

- omegaart
- ентусиаст
-
BhO написа:Вчера измих колкото успях около дюзите. И сега ще изчакам 2-3 дена да видим от какво може да е.
са сухи.
То ако е от гарнитура тя няма да се отлепи от всякъде едновременно , ще почне от една страна пък след време може и цялата.
на V8 моторите почва от задната страна на двигателя.
- BhO
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Другия вариант е от гарнитурките на всмукателния колектор, и по-конкретно горните и от там да цапа дюзите, но пък от там ако излиза толкова маслко, значи положението е лошо
в смисъл

- omegaart
- ентусиаст
-
iceblast написа:Другия вариант е от гарнитурките на всмукателния колектор, и по-конкретно горните и от там да цапа дюзите, но пък от там ако излиза толкова маслко, значи положението е лошо
Е тогава ще пуши и дими зверски отзад и ще се забелязва че нещо не е наред ... доколкото виждам човека няма притеснения отностно поведението на колата и някви такива симптоми а само че свещите му са пълни с масло и то не всички.
Прав си, реално, при такова количество ще става турло от сини облаци отзад, но попринцип и от там се мажат дюзите и свещите 

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здр колега ,преди няколко дена минах през тази манипулация на колата на баща ми (530д автомат) + още бая други работи и верния отговор е да - гарнитурите на смукателния колектор - сменяш ги и 12-те като ако имаш клапи ги махаш и тях и след това всичко е ок . гарнитурките мисля че не бяха повече от около 40 лв
Да но от там по-скоро да изцапа, а да се съберат 40мл, това е много масло, значи, че бая масло трябва да минава през колектора, което означава сини пушеци отзад. 
Цената на гарнитурите е над 40лв., около 75лв. и нещо от Darucar, без никаква отстъпка. Долните са 7,63лв./бр. горните са 5.04лв./бр.

Цената на гарнитурите е над 40лв., около 75лв. и нещо от Darucar, без никаква отстъпка. Долните са 7,63лв./бр. горните са 5.04лв./бр.
- BhO
- кандидат ентусиаст
-
Дали са 40 мл не знам. Казах го просто на око. Колата изпушва само при кикдаун и
то това го виждам на задното огледало само вечерно време като има кола на фарове зад мене.
През деня като си направя такъв експеримент почти нищо не забелязвам.
Колектора го свалих още като купих колата да махна пеперудките и гумените уплътнения си бяха ок.
оттогава съм минал 25.000. АГР не съм го изолирал.
Утре или в съботата ще махна пак пластмасите и ще видя дали пак се появило нещо.
Друго което ми направи впечатление че колата ми се трува много шумна.
Сравнявах я с една 520д и 525д. 530 не намерих за съжаление да сравня.
Общо взето съм замислил еднa цялостна профилактика на дюзите но все ми пак иска да знам
откъде се появило това масло.
то това го виждам на задното огледало само вечерно време като има кола на фарове зад мене.
През деня като си направя такъв експеримент почти нищо не забелязвам.
Колектора го свалих още като купих колата да махна пеперудките и гумените уплътнения си бяха ок.
оттогава съм минал 25.000. АГР не съм го изолирал.
Утре или в съботата ще махна пак пластмасите и ще видя дали пак се появило нещо.
Друго което ми направи впечатление че колата ми се трува много шумна.
Сравнявах я с една 520д и 525д. 530 не намерих за съжаление да сравня.
Общо взето съм замислил еднa цялостна профилактика на дюзите но все ми пак иска да знам
откъде се появило това масло.
Щом си свалял колектора съм почти 100% сигурен, че имаш омасляване около гърлата на цилиндрите!
Маслото има свойството да цапа, но аз от "40мл" разбрах, че ти си го виждал в течно състояние, като локвичка, ако не е така, ами просто е било мазно най-вероятно са точно гарнитурите на колектора. Нормално да изпушва, стари коли са, а вечер, това което виждаш не е задължително да са сажди, тъй като ауспуха бие в земята и вдига много прах, която лесно се вижда вечер и когато някой кара зад теб.
Иначе, и аз като махнах пеперудките ми се стори, че колата ми стана по-шумна. Ако си в района на София може да се видим и да видим коя меля повече
Маслото има свойството да цапа, но аз от "40мл" разбрах, че ти си го виждал в течно състояние, като локвичка, ако не е така, ами просто е било мазно най-вероятно са точно гарнитурите на колектора. Нормално да изпушва, стари коли са, а вечер, това което виждаш не е задължително да са сажди, тъй като ауспуха бие в земята и вдига много прах, която лесно се вижда вечер и когато някой кара зад теб.
Иначе, и аз като махнах пеперудките ми се стори, че колата ми стана по-шумна. Ако си в района на София може да се видим и да видим коя меля повече

- BhO
- кандидат ентусиаст
-
еми да виждаше се в течно състояние локвичка ама 40, 100 или 10 не знам.нямах спринцовка да изтегля и да измеря.
иначе мерси много
за поканата но за съжаление сме на 1000+ километра един от друг.

иначе мерси много

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2