АВТОМАТ НА 525Д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
АВТОМАТ НА 525Д
Колеги напоследък почна да ми прави впечатление че като не си карам колата повече от един ден и след това първите 10 15 мин колата превключва не така гладко както трябва.След 15 минути всичко си е ок.Също като я запаля студена дам на д и веднага пустна спирачката колата стои 2 секунди на едно място докато тръгне и след като загрее и този проблем изчезва.Нормално ли е всичко това и ако не каде да търся проблема?
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
Re: АВТОМАТ НА 525Д
Мисля, че нищо и няма колега. Ако толкова се съмняваш и е чак толкова явно и те притеснява- смени маслото на кутията да си отдъхнеш 

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Сменям го на всеки 60 000 км.Почнах да си мисля че това придърпване във началото е проблем защото имам приятели със разни vw при които и -10 да е вън дава на д и колата веднага потегля.Незнам вече и аз дали моето е проблем но ако не е още по добре.
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
абе не трябва да е така
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
sasho1bs написа:Сменям го на всеки 60 000 км.Почнах да си мисля че това придърпване във началото е проблем защото имам приятели със разни vw при които и -10 да е вън дава на д и колата веднага потегля.Незнам вече и аз дали моето е проблем но ако не е още по добре.
Не виждам причина да се притесняваш щом си правиш обслужването както трябва, ако качва и връща скоростите нормално с малко и с много газ като даваш и ако го караш на manual всичко си е наред, това замисляне от секунда не трябва да ти е притеснение. Това е моето мнение, нека колегите с повече опит да кажат и тяхното.

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
sasho1bs написа:Колеги напоследък почна да ми прави впечатление че като не си карам колата повече от един ден и след това първите 10 15 мин колата превключва не така гладко както трябва.След 15 минути всичко си е ок.Също като я запаля студена дам на д и веднага пустна спирачката колата стои 2 секунди на едно място докато тръгне и след като загрее и този проблем изчезва.Нормално ли е всичко това и ако не каде да търся проблема?
Специално за първата част от въпроса не мога да кажа дали е нормално или не, защото не знам каква е степента на придърпване. Относно по-бавното реагиране при студен мотор - при мен и на още 2-ма познати с други коли го има, но не е 1-2 секунди да стои на едно място, а просто все едно по-плавно подаваш газ, дори рязко да натиснеш педала. Предполагам, че има някакво значение температурата, защото ще е тъпо при -10 да скочиш на педала и тя да се развърти все едно е работила 2 часа и се е стоплило маслото. При мен "забавянето", ако мога така да го нарека, е около няколко минути, докато температурата на водата премине синята зона. Кутията ми е обслужена и това е реакция преди и след смяната на маслото. Дори, сега като се замисля, моторът реагира по-мудно когато е студен, за разлика от това когато е топъл ... и сигурно заради това и кутията вдига обороти по-бавно

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Имах едно ауди 8ца преди и то правеше така и проблема се оказа в софтуера.
Не съм много наясно но нека ти направят диагностика на кутията?
Иначе ако не рита според мен карай смело.

Не съм много наясно но нека ти направят диагностика на кутията?
Иначе ако не рита според мен карай смело.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
7 мнения
• Страница 1 от 1