АВТОМАТ НА 525Д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

АВТОМАТ НА 525Д

Мнение от sasho1bs » 03 Авг 2011, 21:42

Колеги напоследък почна да ми прави впечатление че като не си карам колата повече от един ден и след това първите 10 15 мин колата превключва не така гладко както трябва.След 15 минути всичко си е ок.Също като я запаля студена дам на д и веднага пустна спирачката колата стои 2 секунди на едно място докато тръгне и след като загрее и този проблем изчезва.Нормално ли е всичко това и ако не каде да търся проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Re: АВТОМАТ НА 525Д

Мнение от go6o_lud » 03 Авг 2011, 21:49

Мисля, че нищо и няма колега. Ако толкова се съмняваш и е чак толкова явно и те притеснява- смени маслото на кутията да си отдъхнеш :mrgreen:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 03 Авг 2011, 22:25

Сменям го на всеки 60 000 км.Почнах да си мисля че това придърпване във началото е проблем защото имам приятели със разни vw при които и -10 да е вън дава на д и колата веднага потегля.Незнам вече и аз дали моето е проблем но ако не е още по добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 d a
Мечтае да кара: 535 d
Детайли за колата: 525 d с чип

Мнение от naseto1969 » 04 Авг 2011, 0:07

абе не трябва да е така

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e53 3.0 d

Мнение от go6o_lud » 04 Авг 2011, 8:39

sasho1bs написа:Сменям го на всеки 60 000 км.Почнах да си мисля че това придърпване във началото е проблем защото имам приятели със разни vw при които и -10 да е вън дава на д и колата веднага потегля.Незнам вече и аз дали моето е проблем но ако не е още по добре.

Не виждам причина да се притесняваш щом си правиш обслужването както трябва, ако качва и връща скоростите нормално с малко и с много газ като даваш и ако го караш на manual всичко си е наред, това замисляне от секунда не трябва да ти е притеснение. Това е моето мнение, нека колегите с повече опит да кажат и тяхното. :driving:
To be the best, you have to fight to beat the best !!!

Потребител
Аватар
Кара: G31 530d, G01 M40d

Мнение от Dodo 155 » 04 Авг 2011, 12:43

sasho1bs написа:Колеги напоследък почна да ми прави впечатление че като не си карам колата повече от един ден и след това първите 10 15 мин колата превключва не така гладко както трябва.След 15 минути всичко си е ок.Също като я запаля студена дам на д и веднага пустна спирачката колата стои 2 секунди на едно място докато тръгне и след като загрее и този проблем изчезва.Нормално ли е всичко това и ако не каде да търся проблема?

Специално за първата част от въпроса не мога да кажа дали е нормално или не, защото не знам каква е степента на придърпване. Относно по-бавното реагиране при студен мотор - при мен и на още 2-ма познати с други коли го има, но не е 1-2 секунди да стои на едно място, а просто все едно по-плавно подаваш газ, дори рязко да натиснеш педала. Предполагам, че има някакво значение температурата, защото ще е тъпо при -10 да скочиш на педала и тя да се развърти все едно е работила 2 часа и се е стоплило маслото. При мен "забавянето", ако мога така да го нарека, е около няколко минути, докато температурата на водата премине синята зона. Кутията ми е обслужена и това е реакция преди и след смяната на маслото. Дори, сега като се замисля, моторът реагира по-мудно когато е студен, за разлика от това когато е топъл ... и сигурно заради това и кутията вдига обороти по-бавно :confused:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Авг 2011, 13:17

Имах едно ауди 8ца преди и то правеше така и проблема се оказа в софтуера. :yes:
Не съм много наясно но нека ти направят диагностика на кутията?
Иначе ако не рита според мен карай смело. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Назад към E39